Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Autors: andy17

Viedoklis: Kambala un izlase

Viedoklis: Kambala un izlase
Kaspars Kambala
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Kaspars Kambala - lielisks spēlētājs, kurš diemžēl bieži nekontrolē savas emocijas.

Emocijas pēc spēles ar Lietuvu jau sen norimušas, jo šobrīd ir noticis kas daudz svarīgāks un arī nepatīkamāks - izlase kārtējo reizi izstājās EČ pirmajā kārtā. Kopējais izlases sniegums, protams, bija ļoti vājš, neviens spēlētājs nespēja parādīt savu labāko spēli, vai vismaz tuvu tai. Neviens, izņemot Kambalu, kurš, protams, īpaši nepārsteidza, bet demonstrēja saturīgu un pārliecinošu sniegumu. Tas tā kā būtu labi, ja vien nebūtu zināmais incidents pēc spēles ar Vāciju, kad Kaspars ne visai "draudzīgi" ar elkoni iesita pa seju pretiniekam.

Protams, čempionāts jau galā un spēļu vairs nebūs, emocijas pēc neveiksmes bija sakāpinātas, bet vai tas ir iemesls lai pārdzīvojumus par neveiksmi demonstrētu šādā veidā? (Ja, protams, viss tiešām ir tik nopietni kā vācieši to pasniedz). Šoreiz šāds incidents palika bez sekām (nesekoja atbilde, kas varēja pāraugt kautiņā), un arī izlase savu "sezonu" ir beigusi. Bet, kur ir garantija, ka kādā no nākamajām spēlēm Kambala (ja turpinās spēlēt izlasē) līdzīgi neizdara spēles laikā, tādā veidā ''iegāžot'' komandu, nopelnot tehnisko piezīmi un diskvalifikāciju? Garantijas nav, un pārbaudes spēle ar Lietuvu (lai arī, protams, lietuvietis pats nebija bez vainas un pietēloja) tam bija nepatīkams apliecinājums - neliels trauksmes zvans.

Kā spēlētājs Kambala ir lielisks - līderis, kurš var iedvesmot komandas biedrus un pats vajadzīgajā brīdī savākties. Ar savu spēli var iedvest bailes pretiniekos (jā, tieši ar spēli tas ir jādara - sportiskā nekaunība). Tomēr emocijas bieži vien ir pārāk sakāpinātas un kādu dienu tas var beigties ļoti nepatīkami gan Kasparam (ilgstoša diskvalifikācija), gan izlasei. Un ne jau pretinieks ir vainīgs, ka izlase nespēj pienācīgi sagatavoties un demonstrēt saturīgu spēli.

P.S. Jānovēl Kasparam saglabāt vēsu prātu un mieru, lai arī cik sāpīgs būtu zaudējums un rūgtas emocijas.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-11 23:04, pirms 15 gadiem
viņš jau izlasīja un grib tevi satikt
, 2009-09-11 23:26, pirms 15 gadiem
tu vispār zini,cik bieži Kambalam tie paši friči blieza pa rokām,bet tiesnesis nereaģēja? kas lika leišu Jomantam viņu bakstīt,sist pa rokām,tāpat arī spēlē ar fričiem tas pats hamans blieza pa nagiem, ka skanēja vien.tiesnesis klusēja.neviens neko neiegāza,vienīgi KK dabūs diskābeli uz kādiem tur pāris mačiem.ja gribi būt tik pareizs,tad nav ko sportu vērot, kur nu vēl pašam ko darīt..labāk iet uz klosteri par mūku vai kļūt par priekšnieku,kas varētu visus kaunināt. Katrā ziņā ar šo eč KK vērtība tikai pieaugusi!
, 2009-09-11 23:46, pirms 15 gadiem
ko tu gribi pteikt???lai vinjs nespeelee,lai vinjs labojaas,lai vinjs ko???
sanaaca,sanaaca,nu ko nesmuki,a ko dariit...sports ir smags un nezeeliigs tajaa liimenii un ja tu to nesaproti,tad ej skatiities baletu
, 2009-09-11 23:55, pirms 15 gadiem
Buļam pēc spēles vajadzēja pateikt ka ir bijis vajadzīgs +8 nevis+9 un tad domāju nervi neizturētu vēl kādam..
ceru ka Kambalam sods nebūs pārāk bargs (diskvalifikācija piemēram uz kādu laiku)...vienkārši bija uzvilcies,protams neattaisnojama rīcība ,bet nu kas zin,varbūt bija pelnījis lai ieliek kreiso āķi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-12 00:15, pirms 15 gadiem
Kā jau rakstīju iepriekš, tirzāt un aprunāt šo tēmu mēs varam ilgi, bet nevajag tagad apvainot Kasparu. Katrs no jums laukumā būdams, iespējams ne tikai to izdarītu Hamanam. Katrā ir savs sportiskais niknums, vienam lielāks, otram mazāks.
, 2009-09-12 00:22, pirms 15 gadiem
bullshit
, 2009-09-12 00:26, pirms 15 gadiem
''Bet, kur ir garantija, ka kādā no nākamajām spēlēm Kambala (ja turpinās spēlēt izlasē) līdzīgi neizdara spēles laikā, tādā veidā ''iegāžot'' komandu, nopelnot tehnisko piezīmi un diskvalifikāciju?''

-Norakstīji ar šo teikumu visu savu debīlo viedokli. Kur garantija, ka piemēram Kalvem uznāk melnie un viņš ar kāju neidod kādam pa žokli?
, 2009-09-12 00:39, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: tad Kambala bija tas, kuram visi pāri darija? interesanta teorija..
nekur neesmu rakstījis,ka Kasparam visi pāri darīja,nevajag izzīst kaut ko un pēc tam murgot."pāri darīt" var vājākam,sportā vispār neiet runa par šādu frāzi.Biju tuvu,redzēju labi,tā kā atbildu par saviem vārdiem!
, 2009-09-12 02:37, pirms 15 gadiem
Kaads sakars shitaadu meeslu rakstiit? Nav ko dariit? Protams, ka nekas taads nenotiks speeles laikaa. Kaspis ir pieredzeejis un gudrs chalis un izmanto savu speeku tad kad vajag vai tad, kad rezultaatam vairs nav noziimes. Nav ko piechakareeties... Priecaajos, ka vinjsh ir manaa komandaa
, 2009-09-12 07:50, pirms 15 gadiem
lai vai kā - Kambala bija vienīgais, kurš visas trīs spēles nospēlēja no sirds! tāpēc šāda filozofēšana par tēmu "kur garantija" ir pilnīgi lieka.

nu - uzsita viņš tam Hamanam un kaut kādu pāris spēļu diskābeli par to ir pelnījis. pats viņš to noteikti nožēlo.
un būtu viņš gribējis to vācieti savainot - nebūtu viņš ticis cauri ar zobārstniecības klīnikas "apmeklējumu" vien, vajadzētu apmeklēt arī zobu rāvēju un ķirurgu.
, 2009-09-12 09:42, pirms 15 gadiem
jā, jā...sportiskais niknums, ja nepatīk ejat spēlēt šahu! - kas tas par stulbumu? Jūs saprotat, ko vispār runājat? Sportiskais niknums nu nekādi neparādās šādās situācijās, kad pēc zaudētas spēles Tu iegāz kādam pa seju! šāda nervu nesavaldība ir manāma Jaunatnes līgā, bet vīriešu Eiropas čempī tam nav vietas.
Kaspars visas spēles cīnījās un darīja, ko varēja, par to tiešām liels prieks, malacis! Bet nu tiešām pēc boksa laikam viņam nedaudz aizgājis ciet...mačā pret Lietuvu, kad viņš ielika ar elkoni, tad vēl vairāk sāka uzkurināt līdzjutējus, it kā atrastos ringā! tā ir ļoti neprofesionāla rīcība!
katrā ziņā tas sportiskais niknums parādās spēles laikā, nevis pēc tās..
, 2009-09-12 09:44, pirms 15 gadiem
man tā īsti nav skaidrs, kāpēc šeit visi aizstāv Kambalu. Manuprāt, lai cik labi viņš nospēlēja, šāda rīcība nav attaisnojama. Ja spēlētājs šādi var rīkoties, tad sportā viņam nav ko darīt. Var lamāt sevi un komandas biedrus, bet ne jau dusmas izgāzt uz pretinieku. Citi te runā par sportisko niknumu un, ka tā var gadīties. NEVAR!!! Es neticu, ka komandā nav cilvēku kas strādā ar spēlētāju psiholoģiju. Sportiskais niknums būtu jāparāda laukumā apspēlējot pretinieku, nevis vicinoties ar elkoņiem.
, 2009-09-12 10:24, pirms 15 gadiem
Nu ļoti nekorekts raksts!!!

1) tiek apgalvots ievadā, ka Kambala bieži nekontrolē savas emocijas??? Sitiens PĒC SPĒLES SVILPES vācietim? Kurā brīdī vēl nekontrolēja emocijas?
2) Sitiens vācietim tieši liecina kā Kambala kontrolē savas emocijas! Tāpat jau neviens tādas lietas nedara, vai tiek apsvērta iespēja, ka vācietis spēles laikā to nopelnīja ar kādiem ļoti negodīgiem gājieniem, kas kamerai paliek apslēpti? Tas ir EČ basketbolā, agrāk uz laukuma Krūmiņam dūra ar adatu! Arī šeit tādi triki tiek izmantoti, ko mēs neredzam! Piemēram sitieni zem jostasvietas skrienot garām pie bloka!
3) Pārbaudes spēles ar Lietuvu incidents nav īsti vietā! Tā bija tiesnešu vaina un es uzsvēršu, ka Kambala pat nedabūja piezīmi par to sitienu, tā ka nav ko to pieminēt šajā sakarā! Un papildus, tas incidents salaza spēli, deva emocijas un uzvaru!
4) Iespēju incidentam pāraugt kautiņā arī varētu izslēgt! To jau esam redzējuši vismaz 2 uzkrītošās epizodēs! neviens neriskēs līst zem Kaspara dūres! Šur tur ir pat izskanējuši viedokļi, ka boksera rokas nepieciešams definēt kā ieročus, lai var piemērot attiecīgo pantu par uzbrukumu ar ieroci! Jo ar boksera roku var nepieredzējušu cilvēku nosist ar vienu kreiso!

Raksts ir uzpūsts!!! Kur ir vēl kaut viens incidents, kur Kambala nav kontrolējis emocijas?
, 2009-09-12 10:34, pirms 15 gadiem
Uz to drīzāk pamudināja komandas biedri,kuri kļudijās vienkāršā situācijā.
, 2009-09-12 11:01, pirms 15 gadiem
pie TV sēžot visi gudri!
, 2009-09-12 11:26, pirms 15 gadiem
Tapat ir skaidrs, ka Kambala ir personiiba, kas polarizee viedokljus. Ir vai nu pretinieki vai aizstaavji.
Vieniigas ko shaadi raksti panaak ir veel lielaaka viedoklju polarizaacija.
Kam tas ir izdeviigi ?
, 2009-09-12 14:21, pirms 15 gadiem
striker rakstīja: tu vispār zini,cik bieži Kambalam tie paši friči blieza pa rokām,bet tiesnesis nereaģēja? kas lika leišu Jomantam viņu bakstīt,sist pa rokām,tāpat arī spēlē ar fričiem tas pats hamans blieza pa nagiem, ka skanēja vien.tiesnesis klusēja.neviens neko neiegāza,vienīgi KK dabūs diskābeli uz kādiem tur pāris mačiem.ja gribi būt tik pareizs,tad nav ko sportu vērot, kur nu vēl pašam ko darīt..labāk iet uz klosteri par mūku vai kļūt par priekšnieku,kas varētu visus kaunināt. Katrā ziņā ar šo eč KK vērtība tikai pieaugusi!
Paņem acis un izlasi vēlreiz rakstu. Cilvēks jau ir uzrakstījis par Jomanta pietēlošanu un sitieniem, bet tas un viss pārējais NAV un NEVAR BŪT attaisnojums Kambalas nekontrolētajai rupjībai un huligānismam pēc spēles un bieži vien arī spēles laikā. Jā - centram ir jāizvērš elkoņi, tas viss ok, bet ar neapbruņotu aci bija redzams, ka gan pārbaudes spēlēs (ne tikai pret Lietuvu, gan čempī viņš ar elkoņiem apzināti "meklēja" pretinieku galvas, lai kādu savainotu, iebiedētu vai vienkārši tāpēc, ka viņš ir tāds - vēlas izrādīt savu spēku. Ne jau pa velti cilvēkam patīk bokss.
, 2009-09-12 16:45, pirms 15 gadiem
Zaibiss čals pareiz izdariija..
, 2009-09-12 23:37, pirms 15 gadiem
ja pāraugtu kautiņā , tad manšķiet kad visi zinam ar ko tas beigtos
, 2009-09-13 11:42, pirms 15 gadiem
normāli uzšāva sīkajam fricim, kāda vaina?! andi17, trauksmes zvani tev starp kājām varbūt zvana
Kristaps Valters un Ķēstutis Kemzura 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
123

Kemzura: "K.Valters laukumā izturējās kā karalis"

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzura intervijā laikrakstam "Diena" asi kritizēja Kristapu Valteru un atzina, ka kļūdījies ieceļot aizsargu par komandas kapteiņa asistentu.
Foto: EuroBasket2009.org
98

Campeones! Spānijai pirmais Eiropas zelts

Spānijas vīriešu basketbola valstsvienība svētdien Katovicē izcīnīja pirmās zelta godalgas Eiropas čempionātu vēsturē, finālspēlē ar rezultātu 85:63 sagraujot jaunos Serbijas basketbolistus.
Pirmajā abu komandu spēlē uzvarēja Serbija. Kā būs šoreiz?
Foto: AFP
110

Eiropas čempione - Spānija vai Serbija?

Šodien plkst. 22.15 pēc Latvijas laika Eiropas čempionātā basketbolā tiks aizvadīts fināls starp Spānijas un Serbijas vienībām, kur arī tiks noteikts 36.Eiropas čempionāta titula ieguvēja. Pirms tam spēlē par bronzas medaļām savā starpā spēlēs Grieķija ar Slovēniju.