Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Latviete iekļauta Austrālijas divpadsmitniekā un spēlēs Parīzes kvalifikācijā

Latviete iekļauta Austrālijas divpadsmitniekā un spēlēs Parīzes kvalifikācijā
Sāra Blicavs 2022. gada februārī Belgradā. Foto: FIBA

Latviešu izcelsmes austrāliete Sāra Blicavs pārstāvēs Austrālijas sieviešu basketbola valstsvienību 2024. gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas 8.-11. februārī notiks Brazīlijas pilsētā Belemā.

“Seven Consulting Opals” galvenā trenere Sendija Brondello uz valstsvienību izsauca astoņas spēlētājas, kuras 2022. gadā izcīnīja bronzas medaļu Pasaules kausā Sidnejā. Tās ir: Tesa Medžena, Keila Džordža, Marianna Tolo, Lorēna Džeksone, Ezi Magbegora, Rebeka Alena, Sāra Blicavs un Sami Vitkomba.

Komandai pievienosies Tokijas spēļu dalībniece – un Ilzes Jākobsones komandas biedre – Alana Smita. Pēc divarpus gadu pārtraukuma “Opals” rindās atgriezīsies Džeida Melburna, savukārt Izobela Borleisa un Stefānija Rīda valstsvienībā spēlēs pirmo reizi.

Sāra Blicavs ir viena no piecām latviešu izcelsmes spēlētājām, kura 21. gadsimtā sacentusies gan Olimpiskajās spēlēs, gan Pasaules kausā. Latvijas valstsvienības rindās to paveica Gunta Baško, Aija Klakocka (Brumermane), Aija Jurjāne (Putniņa) un Elīna Babkina.

Blicavs vecāki ir bijušie Austrālijas valstsvienību spēlētāji Andris Blicavs un Karena Blicavs (meitas uzvārds Ogden), savukārt 31 gadu vecais brālis Marks Blicavs pārstāvēja Džīlongas futbola klubu (Geelong Football Club).

Andris Blicavs pārstāvēja Austrāliju 1976. gada Olimpiskajās spēlēs Monreālā, kā arī 1974. gada Pasaules čempionātā Puertoriko un 1978. gada Pasaules čempionātā Filipīnās. Karena Ogdena aizstāvēja Austrālijas krāsas 1983. gada Pasaules čempionātā Brazīlijā.

Četras komandas – Austrālija, Brazīlija, Serbija un Vācija – cīnīsies par trīs ceļazīmēm uz Parīzes spēlēm. “Mums ir ierobežots gatavošanās laiks, taču izmantosim to kā motivāciju – pieredzējušās palīdzēs. Pilnībā koncentrēsimies šīm spēlēm, lai nodrošinātu ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm.”

Austrālijā bāzētās spēlētājas uz Brazīliju izlidos 30. janvārī. Tur viņas apvienosies ar galveno treneri Brondello un Eiropas trio, kuru veido Marianna Tolo, Ezi Magbegora un Alana Smita.

Belemā jāspēlē pret Brazīliju (8. februārī), Vāciju (10. februārī) un Serbiju (11. februārī).

Izmantotie resursi:
Austrālijas sastāvs Parīzes kvalifikācijā
Sāra Blicavs iemet 41 punktu Austrālijas virslīgas spēlē
Džeksonei leģendāra atvadu spēle, Austrālija mājās izcīna bronzu
Austrālijas basketboliste Sāra Blicavs iegūst Latvijas pilsonību


, 2024-01-24 08:46, pirms 4 mēnešiem
Nebūtu slikti uzrakstīt arī kurā sportaveidā. 😅
Protams, no konteksta var nojaust, bet tieši raksts to neatklāj…
, 2024-01-24 10:57, pirms 4 mēnešiem
Jā, es tieši to pašu padomāju... lasu, lasu... ir futbols... uzvārdi... visādi citādi... jāgooglē, lai saprastu, kas ir kas!? Jā-un es pieņemu, ka šeit ienāk arī tādi, kuri nebija dzimuši, kad pieminētās sportistes spēlēja savā augstākajā punktā!? Bet nu, var jau arī šādi...
, 2024-01-24 12:32, pirms 4 mēnešiem
Kungi, vai tad mēs bildi neredzam?
, 2024-01-29 09:38, pirms 4 mēnešiem
machss rakstīja: Nebūtu slikti uzrakstīt arī kurā sportaveidā. 😅
Protams, no konteksta var nojaust, bet tieši raksts to neatklāj…
Ja jau Austrālija, tad krikets, skaidrāks par skaidru...
, 2024-01-30 06:13, pirms 4 mēnešiem
Vai tad tiešām vēl mocīs Džeksoni? Tak jau pirms 2 gadiem teica,ka šīs nudien ir atvadas no izlases...
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.