Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kalvītis: "Šķiet, ka mūsu spēlētāji ir noburti"

Kalvītis: "Šķiet, ka mūsu spēlētāji ir noburti"
Aigars Kalvītis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis žurnālā Lietišķā Diena pauž uzskatu, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam jāmaina sava attieksme, kā arī dalās pārdomās par "Dinamo" neveiksmīgo sniegumu Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL).

"LHF ir dibināta no hokeja klubiem, tā ir sabiedriska organizācija, lai palīdzētu risināt hokeja problēmas. Šajā brīdī izskatās, ka Kirovs kā LHF prezidents iedomājas, ka ir priekšnieks hokeja klubiem. Nevis mūsu iecelts cilvēks federācijā, bet gan priekšnieks visiem. Viņa pēdējā laika izteicieni mūs pārsteidza, un tāpēc no mūsu puses sekoja attiecīga reakcija", norāda Kalvītis. "Uzbrukt vadošajai hokeja saimniecībai Latvijā, kas uztur gan U-18, gan U-20, gan pieaugušo izlases, un tajā pašā laikā mēģināt jau uz priekšdienām novelt vainu par iespējami neveiksmīgu startu olimpiskajā kvalifikācijā – tas mums ir aizskaroši. Domāju, ka viņam viennozīmīgi ir jāmaina sava attieksme, jo tādā veidā vairs nevar strādāt. Viņš nav priekšnieks mums, viņš ir, lai palīdzētu mums. Federācijai jākalpo saviem biedriem, klubiem, nevis jābūt tai par priekšnieku. Tas ir attieksmes jautājums. Runa ir par to, ka mēs nesagaidām no federācijas to, ko gribētu. Šobrīd gaidām atbildi no Kirova puses".

Rīgas "Dinamo" sliktajam sniegumam ir vairāki iemesli, kas veido apstākļu kopumu… "Kā zināms šobrīd ir NHL lokauts, un daudzi vadošie pasaules spēlētāji spēlē Krievijas komandās. Un viņi spēlē par ļoti lielu atalgojumu – mēs pieņēmām lēmumu, ka necentīsimies piedalīties šajās sacensībās, lai varētu šiem cilvēkiem maksāt tik lielas algas, kādas viņiem šobrīd Krievijā maksā. Līdz ar to arī hokejs KHL ir nedaudz mainījies – tas ir citādāks, ļoti augstvērtīgs. Tāpat jārunā par to, ka mūsu komandai fatāli trūkst veiksmes – šķiet, ka viņi ir noburti. Katrā spēlē savus pretiniekus metienu ziņā apspēlē, un arī daudzos citos rādītājos neizskatās sliktāki. Tomēr spēļu galotnēs mums kaut kā neveicas, un mēs pamanāmies zaudēt. Šis sportistu kolektīvs ir spējīgs uzvarēt un šajā sezonā vēl uzvarēs ne vienu vien spēli, bet šobrīd vienkārši ir kaut kāda melnā josla, kurai mēs netiekam pāri. Protams, tas, ka ir komandas, kurās spēlē kovaļčuki, ovečkini un malkini, no kuriem katrs vienatnē var izšķirt spēles likteni, vēl vairāk apgrūtina iespēju no šīs bedres tikt ārā", saka "Dinamo" valdes priekšsēdētājs.

Domājot par komandas snieguma uzlabošanu, pagaidām gan netiek plānotas izmaiņas komandas treneru korpusā vai spēlētāju sastāvā… "Mēs skatāmies, pētam, meklējam iemeslus. Problēma ir tā, ka iemesli ir vairāki. Vienā spēlē mūs iegāž vārtsargi, otrā – aizsargi, vēl nākošajā – uzbrucēji nespēj gūt vārtus. Un tā katru reizi ir kaut kādas mazas problēmas, kas mums liedz tikt līdz uzvarai. Varu teikt, ka par 95 % komanda spēlē labi, bet atlikušie 5 % mums atņem uzvaras prieku. Iespējamās izmaiņas nav jautājums, uz kuru var šodien sniegt atbildi. Komanda ir saņēmusi konkrētu uzdevumu – iekļūšana play-off, un cerības vēl nav zaudētas – to ir iespējams sasniegt. Ja izmaiņas būs nepieciešamas, lemsim par tām laika gaitā – pašreiz tāds jautājums vēl nav dienaskārtībā", informē Kalvītis.

Sliktie sportiskie rezultāti var ietekmēt "Dinamo" finansu situāciju… "Tāpēc esam ļoti uztraukti – mums ir nepieciešamas uzvaras. Varu teikt paldies, ka līdzjutēji mūs vēl atbalsta, lai gan startējam slikti, bet tas atbalsts vienā dienā var izbeigties, ja līdzšinējā situācija izvērtīsies par regulāru. Budžeta ziņā esam apmēram 20. vietas komanda. Mums ir maza ekonomika, tādējādi nav iespēju maksāt spēlētājiem sešus miljonus latu gadā", norāda valdes priekšsēdētājs.

Izmantotie resursi:
Lietišķā Diena


, 2012-10-31 12:30, pirms 12 gadiem
Nevajag jaukt veiksmi ar meistarību
Slēpts komentārs: jurchik
, 2012-10-31 12:32, pirms 12 gadiem
Aigar, Tavs klubs spēlē Krievijas čempionātā, lai gan ar Latvijas licenci. Bet LHF, lai gan tā arī pēdējā laikā šķiet Krievijas hokeja federācijas filiāle, nav jārisina Dinamo problēmas. Atceries to!
Slēpts komentārs: Timo
, 2012-10-31 12:36, pirms 12 gadiem
Mums ir maza ekonomika, tādējādi nav iespēju maksāt spēlētājiem sešus miljonus latu gadā", norāda valdes priekšsēdētājs.
Jā, protams, Vitjaz 6M Ls maksā Braunam, kā tad!!! un Avto Lupulam.. tikai nevajag dir*s, ja nauda sabāzta kabatās, tad arī nekādi krutie NHLieši nebūs, un ja vēl mazas Juris ir tāda apaļa 0, tad uz kk augsts cerēt pat ir naivi. Jā, iespējams, komanda izrāpsies no bedres, tiks PO, bet ne jau vadības dēļ, bet gan spēlētāju un treneru DARBa dēļ!
, 2012-10-31 12:38, pirms 12 gadiem
negribas teikt neko rupju !
, 2012-10-31 12:38, pirms 12 gadiem
Labāk būtu turējis muti...
1000 vārdi, bet labi ja 5 pa tēmu..

Rīgas Dinamo uztur izlases? Vai tomēr maksā algas daļai no izlašu spēlētājiem, nevis uztur izlases...
NHL ir simtiem spēlētāju, kas pelna mazāk, kā Dinamo "vadošie" spēlētāji, kas liedz skatīties uz viņiem? Tapēc ka Dinamo zina tikai tos, par kuriem raksta avīzēs un runā apskatos?

Spēlētāju algas maksā no krievu naudas, Krievijai ir maza ekonomika?

Kaut kāds absurds...
Slēpts komentārs: benson
, 2012-10-31 12:40, pirms 12 gadiem
ibio amatieris!
, 2012-10-31 12:42, pirms 12 gadiem
Vai arī vadība zābaki
, 2012-10-31 12:43, pirms 12 gadiem
Lai arī visam ko Kalvis pateica nevar piekrist, bet par brīnumu, viņš ir vienīgais no tās Dinamo "galvas" kas kaut ko arī sajēdz..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-31 12:45, pirms 12 gadiem
Nu,ja runājam par NHL lokautu,tad sezonas sākumā neviens Malkins nekur vēl nespēlēja un tāpat mēs zaudējām...Tikai neredzēt to,ka kaut kas buksē un neko nedarīt-nu tas nekur neder!Atceros,ka 1.sezonā ar visu 4.maiņu tika lauzti līgumi,kaut gan viņi jau nu nebija tie vainīgākie toreiz,pie kam Ronalds Petrovickis tika aizsūtīts mājās jau pēc kādām 10 spēlēm.Mums Šremps ar 1 iemestu ripu joprojām slidinās laukumā.
, 2012-10-31 12:46, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Labāk būtu turējis muti...
1000 vārdi, bet labi ja 5 pa tēmu..

Rīgas Dinamo uztur izlases? Vai tomēr maksā algas daļai no izlašu spēlētājiem, nevis uztur izlases...
NHL ir simtiem spēlētāju, kas pelna mazāk, kā Dinamo "vadošie" spēlētāji, kas liedz skatīties uz viņiem? Tapēc ka Dinamo zina tikai tos, par kuriem raksta avīzēs un runā apskatos?

Spēlētāju algas maksā no krievu naudas, Krievijai ir maza ekonomika?

Kaut kāds absurds...
Tie kas spēlē NHL par Dinamo vadošo spēlētāju algām, ir Daugaviņ veidīgie un baigā jēga būtu no tādiem vairākiem Daugaviņiem?
, 2012-10-31 12:46, pirms 12 gadiem
Hossu uz Rīgu!
, 2012-10-31 12:47, pirms 12 gadiem
"mēs pieņēmām lēmumu, ka necentīsimies piedalīties šajās sacensībās"

nu ja pieņēmi lēmumu skrieties ar formulām savā moskvičā, tad ko tagad muldi par visādām burvestībām?
, 2012-10-31 12:48, pirms 12 gadiem
Pārlasīju tekstu, un bāc, nu tak ir ... un tādi vadīja valsti.
Nebūtu premjeriem runu rakstītāji un pieci padomnieki, noteikti savos "treknajos gados" būtu līdzīgas muļķības sarunājis...

Bet vispār apbrīnojama bravūra, pret federāciju, tas liecina par vairākām lietām, bet visticamākā ir tā, ka Dinamo ir ierijis Lipmana āķi ar izteikumiem par atvainošanos, un tagad jūtas uber labi.

Šķite, ak Lipmanam pat zūd interese ar to kasīšanos, jo viss notiek pēc viņa scenārija, tik mainpulējami, tik paredzami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-31 12:48, pirms 12 gadiem
Skatos uzdevumi jau mainījušies no pieticīgā Gagarina kausa uz iekļūšanu Playoff !
Mani vairāk interesē, kā mainīsies un vai mainīsies līdzjutēju skaits arēnā, ja Latvijas izlase netiks uz OS, jo pa lielam tas ir diezgan iespējams, redzot, kamēr ir lokauts un kā it kā vājās komandas var piesaistīt savus NHLiešus. Gan Polija, gan Francija, kas nāks mums pretī...
Protams, ceru, ka dēļ šitā projekta izlase necietīs un tiksim uz OS.
P.s. Varu iedomāties, cik atkal tukšas tribīnes būs uz izlases kvalifikācijas spēlēm. Atceros pagājušo reizi, kad arēnā uz šīm spēlēm bija ap 3 -4 tk uz pirmajām spēlēm un uz izšķirošo pret Itāliju atnāca veseli 6 tk...Protams, ka tā, jo Dinamo šobrīd lielākajai daļai ir svarīgāks, lai kā arī viņi neapgalvotu pretējo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-31 12:49, pirms 12 gadiem
OscarP rakstīja: Tie kas spēlē NHL par Dinamo vadošo spēlētāju algām, ir Daugaviņ veidīgie un baigā jēga būtu no tādiem vairākiem Daugaviņiem?
Kas ir Daugaviņš uz 200 NHL spēlētāju fona starp 3ās amiāns spēlētājiem un pretendentiem?
5 ripas 60 spēlēs? AHLieši arī šeit nespēlē par minimālo algu - 50k
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-31 12:52, pirms 12 gadiem
Šis sportistu kolektīvs ir spējīgs uzvarēt un šajā sezonā vēl uzvarēs ne vienu vien spēli, bet šobrīd vienkārši ir kaut kāda melnā josla, kurai mēs netiekam pāri.
Tas būtu vairāk nekā apkaunojoši, ja šis kolektīvs vinētu ne vairāk kā vienu spēli.
Un ar tām joslām ir tā- baltā, melnā, baltā, melnā un tad ir tirsā.
Grūti pat saprast vai vēl ir melnā josla.
, 2012-10-31 12:53, pirms 12 gadiem
Vitjaz un Avto ir bagātāki par Dinamo? Tikai nevajag... Visi zināja, ka NHL būs lokauts un šobrīd izskatās, ka tas varētu ievilkties. Normāla komanda ar normālu menedžmentu jau vasarā būtu sākusi sarunas ar spēlētājiem, mēģinājuši panākt kādas mutiskās vienošanās utml. Arī piķi varēja atstāt rēķinoties ar lokauta iespējamību. Tur nav runa par miljoniem, Lupuls un Brauns noteikti nepelnīs nekādus miljonus, nav jau jāparaksta uzreiz Stemkoss, Krosbijs vai kaut kas līdzīgs. Ir daudz spēlētāju, kurus šobrīd var dabūt par ļoti sakarīgu ciparu, vajag tikai strādāt un zvanīties, bet nē, mēs labāk pieņemsim zināšanai plānu kā tikt ārā no bedres.....
, 2012-10-31 12:57, pirms 12 gadiem
Marka1111 rakstīja: Vitjaz un Avto ir bagātāki par Dinamo? Tikai nevajag... Visi zināja, ka NHL būs lokauts un šobrīd izskatās, ka tas varētu ievilkties. Normāla komanda ar normālu menedžmentu jau vasarā būtu sākusi sarunas ar spēlētājiem, mēģinājuši panākt kādas mutiskās vienošanās utml. Arī piķi varēja atstāt rēķinoties ar lokauta iespējamību. Tur nav runa par miljoniem, Lupuls un Brauns noteikti nepelnīs nekādus miljonus, nav jau jāparaksta uzreiz Stemkoss, Krosbijs vai kaut kas līdzīgs. Ir daudz spēlētāju, kurus šobrīd var dabūt par ļoti sakarīgu ciparu, vajag tikai strādāt un zvanīties, bet nē, mēs labāk pieņemsim zināšanai plānu kā tikt ārā no bedres.....
Mums jau nav kas sarunā!
Opuļskis ir liela 0!!
, 2012-10-31 12:58, pirms 12 gadiem
Cūkmens kā parasti nodarbojas ar demagoģiju un melošanu gan algu ziņā gan citās lietās... Tomēr interesanti, kā jau daudzi žurnālisti minēja, ka Latvijas bijušais prezidents un prejmers, kam vajadzētu būt pirmajiem par Latvijas valstiskuma stiprināšanu utt. , darbojas Krievijas ārpolitikas projektā pie bijušajiem čekistiem. Kgan ko var gribēt no cilvēka-uzvārda un trekno gadu solītāja, kas, acīmredzot par slepenu vienošanos ar Putinu Abrenes utt. jautājumus, saņēma siltu vietiņu krieviem piederošā Latvijas Balzāma valdē...
, 2012-10-31 12:58, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Kas ir Daugaviņš uz 200 NHL spēlētāju fona starp 3ās amiāns spēlētājiem un pretendentiem?
5 ripas 60 spēlēs? AHLieši arī šeit nespēlē par minimālo algu - 50k
Nu tur jau tā lieta.. tu saki, ka NHL ir daudzi spēlētāji, kas spēlē par Dinamo vadošo spēletāju algām, kapēc neskatās uz tiem? Baigā jēga, ja tādi spēlētāji kas NHL spēlē ar Dinamo vadošo spēlētāju algām 400-800$ ir 3,4 maiņas skrējēji - Daugaviņi, no kuriem lielāks pienesums vārtu gūšanā īpaši nebūtu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-31 13:01, pirms 12 gadiem
Kā saka - Aigar, maģija te nelīdzēs!
, 2012-10-31 13:04, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Ej nu ej!
Cik zināms, vairāki augstas klases NHL- ieši khl klubos spēlē gandrīz nesaņemot algu, jo jāmksā liela apdrošināšanas maksa.

Jautājums, kāpēc atbrīvojoties S.Ozoliņa algai- 1 miljons dolāru- netika nolīgts cits augstas klases spēlētājs,- lokauta laikā
(un vēl pirms tam) par tādu algu varētu varētu nolīgt tādu NHL zvaigzni, piemēram, vārtsargu vai centru-snaiperi, kuri ar savu spēli spētu iedvesmot mazāk meistarīgos, taču centīgos rīdziniekus.

Taču nē, Kalvītim, Savickim un Ulmanim taču to miljonu vajadzēja saņemt dividendēs.
Nu par to 1 ļimaku, varu tev tikai piekrist, tā arī īsti neesmu sapratis kur tas ir ticis iztērēts.
, 2012-10-31 13:05, pirms 12 gadiem
tieši tā - Dinamo R spēlētāji ir noburti !!! Kam tad vēl, ja ne Tev, Aigar, ir spēkos noņemt šo lāstu ?!
, 2012-10-31 13:05, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Ej nu ej!
Cik zināms, vairāki augstas klases NHL- ieši khl klubos spēlē gandrīz nesaņemot algu, jo jāmksā liela apdrošināšanas maksa.

Jautājums, kāpēc atbrīvojoties S.Ozoliņa algai- 1 miljons dolāru- netika nolīgts cits augstas klases spēlētājs,- lokauta laikā
(un vēl pirms tam) par tādu algu varētu varētu nolīgt tādu NHL zvaigzni, piemēram, vārtsargu vai centru-snaiperi, kuri ar savu spēli spētu iedvesmot mazāk meistarīgos, taču centīgos rīdziniekus.

Taču nē, Kalvītim, Savickim un Ulmanim taču to miljonu vajadzēja saņemt dividendēs.
Tas jau skaidrs, ka klubam vai nu naudas nav un tā ir liela problēma, vai nu nauda ir kabatās...
, 2012-10-31 13:07, pirms 12 gadiem
OscarP rakstīja: Nu tur jau tā lieta.. tu saki, ka NHL ir daudzi spēlētāji, kas spēlē par Dinamo vadošo spēletāju algām, kapēc neskatās uz tiem? Baigā jēga, ja tādi spēlētāji kas NHL spēlē ar Dinamo vadošo spēlētāju algām 400-800$ ir 3,4 maiņas skrējēji - Daugaviņi, no kuriem lielāks pienesums vārtu gūšanā īpaši nebūtu..
Bet kurā vietā ir Daugaviņš starp trešās maiņas skrējējiem? Viņš nav metējs NHL komandā, citi gan ir, citam pieškirs dzīvokli Panorama Plaza pretī neķītrai blondīnei, viņš arī pa minimālo te uzspēlēs un pogas sev uzspodrinās ESPN translācijās...
, 2012-10-31 13:08, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Ej nu ej!
Cik zināms, vairāki augstas klases NHL- ieši khl klubos spēlē gandrīz nesaņemot algu, jo jāmksā liela apdrošināšanas maksa.

Jautājums, kāpēc atbrīvojoties S.Ozoliņa algai- 1 miljons dolāru- netika nolīgts cits augstas klases spēlētājs,- lokauta laikā
(un vēl pirms tam) par tādu algu varētu varētu nolīgt tādu NHL zvaigzni, piemēram, vārtsargu vai centru-snaiperi, kuri ar savu spēli spētu iedvesmot mazāk meistarīgos, taču centīgos rīdziniekus.

Taču nē, Kalvītim, Savickim un Ulmanim taču to miljonu vajadzēja saņemt dividendēs.
Kur ir palicis piķis no Ozo algas tiešām ir neizprotami. Par Ozoliņa pagājušās sezonas algu, tagad varētu parakstīt ļoti augstas klases spēlētāju, bet jaunu vasarnīcu un jaunu vāģi Savickim ar kompāniju arī vajag....
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.