Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Jalasvāram nav redzes traucējumu, treniņos atgriezīsies pēc 5-7 dienām

Jalasvāram nav redzes traucējumu, treniņos atgriezīsies pēc 5-7 dienām
Janne Jalasvāra
Foto: ska.ru

Speciāli sasaukts ārstu konsīlijs novērtēja Maskavas "Dynamo" aizsarga Jannes Jalasvāras veselības stāvokli, vēsta Kontinentālās hokeja līgas mājaslapa. Pārbaudē tika secināts, ka Jalasvāram nav redzes traucējumu. Laika periods, pēc kura somu hokejists varēs atgriezties treniņprocesā, paredzams no piecām līdz septiņām dienām.

Vakar Janne Jalasvāra izgāja speciālas pārbaudes Acu ķirurģijas centrā un Starptautiskajā veselības aizsardzības centrā, kur diagnozes precizēšanai tika izmantotas dažādas metodes un veiktas dažādas pārbaudes. Rezultātus Igora Medvedeva vadībā izskatīja septiņu ekspertu konsīlijs. Izmeklēšanas rezultātā konstatēta kreisās acs plakstiņa hematoma rezorbcijas stadijā un brūce galvas pakauša daļā. Turklāt redzes asums abām acīm ir pilnībā saglabāts.

Konsīlijs secināja, ka redzes traucējumi redzes apskates laikā nav novēroti un ka nav datu par smadzeņu satricinājumu. Jalasvāra normālā treniņprocesā varēs atgriezties pēc šuvu noņemšanas un hematomas pazušanas. Atlabšanas periods, pēc kura soms varēs atgriezties ierindā, tiek prognozēts no piecām līdz septiņām dienām.

"KHL Medicīnas centrs pēc hokejistu savainojumiem treniņos vai spēlēs ikdienas režīmā novērtē viņu veselības stāvokli. Pēc daudz sarežģītākiem gadījumiem, kam nepieciešama īpaša kontrole, Medicīnas centrs veic padziļinātas pārbaudes un sasauc konsīliju," paskaidroja KHL sporta medicīnas viceprezidents Igors Medvedevs.

Atgādinām, ka Jalasvāra spēlē pret Sanktpēterburgas SKA saķērās ar pretinieku uzbrucēju Jevgēņiju Artjuhinu. SKA hokejistam neizturēja nervi, un Artjuhins uzbruka no aizmugures un izdarīja vairāku sitienu sēriju pa Jalasvāras galvu. Artjuhins par šo rīcību saņēma 39 soda minūtes un vēlāk tika pie trīs spēļu diskvalifikācijas.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...


, 2013-01-29 18:05, pirms 11 gadiem
paldies dievam
, 2013-01-29 18:05, pirms 11 gadiem
Nu,aleluja,ka tā
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko
, 2013-01-29 18:09, pirms 11 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Nu un visi cepās, ka Artjuhins ir tāds sliktais. Tā kā DSQ piespriests nepamatoti.
Šajā situācijā viņš bija sliktais. Un sods joprojām ir pamatots. Nē, man nekad nav bijuši iebildumi pret Artjuhinu,bet tas nemaina faktu,ka viņš tajā situācijā uzvedās kā neadekvāts pērtiķis.
, 2013-01-29 18:12, pirms 11 gadiem
Labi, ka tā, kauču dikti patīkams hokeja laukumā jau nav arī pac.
, 2013-01-29 18:47, pirms 11 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Nu un visi cepās, ka Artjuhins ir tāds sliktais. Tā kā DSQ piespriests nepamatoti.
Tu tač esi debils. Par to var pārliecināties jau ne pirmo reizi
, 2013-01-29 18:55, pirms 11 gadiem
Atgādinām, ka Jalasvāra spēlē pret Sanktpēterburgas SKA saķērās ar pretinieku uzbrucēju Jevgēņiju Artjuhinu.

parādiet,lūdzu,kur viņi saķērās? Artjuhins viņu vienkārši no aizmugures noskaldīja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-29 19:26, pirms 11 gadiem
Es šitās dienas nevarēju mierīgi gulēt,visu laiku domāju vien par Jalasvāru,paldies dievam,alelūja,kā jau čomaki te iepriekš minēja...! Varbūt čalis zinās tagad savu vietu un sapratīs ar kuriem vīriem nevajag kašķi dzīt!
, 2013-01-29 19:29, pirms 11 gadiem
kaamiiii rakstīja: Nu,aleluja,ka tā
Bon Jovi - Hallelujah - YouTube!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.