Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Durentam karjeras rekords piespēlēs un ''triple-double'', ''Suns'' uzvar Hjūstonā

Durentam karjeras rekords piespēlēs un ''triple-double'', ''Suns'' uzvar Hjūstonā
Kevins Durents. Foto; USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Fīniksas ''Suns'', kas izbraukumā ar 129:113 apspēlēja Hjūstonas ''Rockets''. Sezonas pirmais ''triple-double'' Kevinam Durentam, kuram arī karjeras rekords piespēlēs.

• Naktī uz ceturtdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Fīniksas ‘’Suns’’, kas izbraukumā ar 129:113 pieveica Hjūstonas ‘’Rockets’’.

• Hjūstona šis kļuva par otro zaudējumu pēc kārtas un jau trešo pēdējo piecu spēļu laikā.

• Karjeras 18. ‘’triple-double’’ iekrāja ‘’Suns’’ līderis Kevins Durents – viņš maču pabeidza ar 27 punktiem, 16 rezultatīvajām piespēlēm (karjeras rekords) un desmit atlēkušajām bumbām.

• Fīniksa ne tikai pārtrauca zaudējumu sēriju, bet arī izcīnīja pirmo uzvaru viesos mēneša laikā – pēdējo panākumu pirms tam izbraukumā klubs svinēja 26. novembrī.

• Līdz trešās ceturtdaļas beigām ‘’Suns’’ bija iekrājuši 20 punktu pārsvaru, kas deva iespēju izcīnīt kāroto uzvaru.

• Pret savu bijušo komandu rezultatīvu sniegumu demonstrēja Ēriks Gordons, kuram realizēti septiņi no 11 tālmetieniem un 27 punkti.

• Zaudētāju rindās 24 punkti Alperenam Sengunam, bet viens punkts mazāk Džeilenam Grīnam.

• Uzvaru, ceturtās ceturtdaļas beigās veicot 15:0 izrāvienu, pār Dalasas ‘’Mavericks’’ šonakt svinēja arī Klīvlendas ‘’Cavaliers’’ (113:110), kas spēlē bez vairākiem līderiem.

• Slimības dēļ ceturto spēli pēc kārtas izlaida Donovans Mičels, bet traumu dēļ nespēlē Dariuss Gārlands un Evans Moblijs. Ar visiem sastāva iztrūkumiem pēdējās sešās spēlēs gūtas piecas uzvaras.

• Par šīs spēles varoni kļuva Keriss Leverts, kurš spēli noslēdza ar 29 punktiem, kā arī izšķirošo tālmetienu ceturtās ceturtdaļas beigās.

• Jaudīgs ‘’double-double’’ Džaretam Alenam – 24 punkti un 23 atlēkušās bumbas.

• Spēles garumā Dalasai bija pat 20 punktu vadība, bet ceturtajā ceturtdaļā pie +9 klubs piecas minūtes neguva ne punktu, nonākot jau iedzinējos.

• Zaudētājiem līderis bija Luka Dončičs, kuram 39 punkti. Traumas dēļ Dalasa jau ilgāku laiku spēlē bez Kairija Ērvinga.

NBA spēles 28. decembrī

SpēleRezultātsLabākie
Wizards - Raptors102:132Kuzma 14 - Bārnss 20 (12 ab)
Magic - 76ers92:112F.Vāgners 24 - Maksijs 23
Nets - Bucks122:144Vilsons 21 (10 ab) - Adetokunbo 32 (10 ab)
Thunder - Knicks129:120Gildžess-Aleksandrs 36 - Rendls 25
Rockets - Suns113:129Grīns 23 - Durents 27 (10 ab; 16 rp)
Mavericks - Cavaliers110:113Dončičs 39 - Alens 24 (23 ab)

Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
14

Porziņģis pilnībā aizvadījis mērenu treniņu, rīt būs grūtāka nodarbība

LETA. Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis aizvadījis vieglu treniņu kopā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bostonas "Celtics", pēc sestdienas rīta nodarbības paziņoja galvenais treneris Džo Mazula.
Kristaps Porziņģis triec bumbu grozā no augšas. Foto. AFP. Scanpix
43

Porziņģis piedalās daļā no "Celtics" treniņa, Mazulla saglabā noslēpumainību

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics" gatavojas otrajam finālam trīs sezonu laikā. Daļā no piektdienas treniņa piedalījās arī Kristaps Porziņģis. Komandas galvenais treneris Džo Mazulla bija optimistisks, bet noslēpumains.
Maiks Brauns. Foto: AFP/Scanpix

8,5 miljoni sezonā – Sakramento treneris Brauns tiek pie jauna līguma

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sakramento "Kings" līdz 2026./27. gada sezonas beigām pagarinājis līgumu ar galveno treneri Maiku Braunu, kurš ticis arī pie algas pielikuma, turpmāk sezonā pelnot 8,5 miljonus dolāru.