Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņam 69 minūtes kausa spēlē, Maksimenko rezultatīva piespēle

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Cauņam 69 minūtes kausa spēlē, Maksimenko rezultatīva piespēle
Aleksandrs Cauņa
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Krievijas kausa izcīņas 1/8 finālā Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA ar 2:1 pārspēja "Ural". Cauņa nospēlēja 69 minūtes un tika nomainīts pie labvēlīgā 1:0.

Aleksandrs Cauņa otro reizi šajā sezonā izgāja Maskavas CSKA pamatsastāvā un atkal tas notika tieši Krievijas kausa izcīņā (Krievijas Premjerlīgā Cauņa šosezon piecreiz nācis uz maiņu, bet Čempionu līgā nospēlēja trīs minūtes pret "Manchester United"). Jāatgādina, ka pirmajā reizē kausa 1/16 finālā tieši Cauņa izbraukumā pret "Baykal" pamatlaika beigās izrāva CSKA neizšķirtu, kas ļāva vēlāk uzvarēt papildlaikā un neizstāties no šī turnīra agrīnā stadijā.

Šodien CSKA kausa 1/8 finālā savā laukumā uzņēma "Ural" - tā bija Premjerlīgas 1. un 7.pozīciju īpašnieču cīņa. CSKA spēlēja bez daudziem līderiem un pamatsastāvā bija tikai trīs spēlētāji, kuri bija starta vienpadsmitniekā arī Premjerlīgas pēdējā mačā.

Cauņa šajā komandas modelī 1.puslaikā atkal bija viens no pamanāmākajiem. 14.minūtē Saša izdarīja varenu sitienu ar sev ērto kreiso kāju, tomēr bumba lidoja garām vārtiem, pēc septiņām minūtēm nopelnīja brīvsitienu netālu no soda laukuma, 39.minūtē Cauņa vēlreiz sita pa vārtiem pats un otro reizi mačā nopelnīja komandai stūra sitienu.

CSKA labā vārtus īsi pēc pārtraukuma guva Kirils Pančenko, bet pie 1:0 cīņas 69.minūtē Cauņa tika nomainīts pret zviedru Pontusu Vernblūmu. Drīz vien, 78.minūtē, "Ural" atspēlējās (1:1), tomēr Zorans Tošičs mača beigās, 86.minūtē, izrāva 2:1 uzvaru.

Vitālijs Maksimenko, kurš Austrijas Bundeslīgā piecas spēles pēc kārtas aizvadījis 90 minūtes, šodien kausa mačā viesos pret zemākā līgā spēlējošo "Wattens" palika rezervē. Maksimenko "Mattersburg" sastāvā nāca uz maiņu 77.minūtē pie rezultāta 1:0, bet beigās komanda uzvarēja ar 2:0, iekļūstot kausa 1/4 finālā. Otros vārtus "Mattersburg" iesita tieši pēc Maksimenko izdarītās piespēles standartsituācijas izspēlē, nokārtojot partnerim izgājienu viens pret vienu.