Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Uldis Švēde: "Banki atbalstīja manu došanos uz Pasaules kausu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Uldis Švēde: "Banki atbalstīja manu došanos uz Pasaules kausu"
Uldis Švēde 2022. gada jūlijā absolvēja FIBA rīkotā FECC programmu. Foto: no personīgā arhīva

"Džakartā un Manilā piedzīvoju fantastisku atmosfēru – mazs sektors spēlēs pret Franciju un Spāniju radīja lielu ažiotāžu. Sestais spēlētājs Pasaules kausā izdarīja milzīgu darbu," basketbola kluba "Ogre" galvenais treneris Uldis Švēde pirms jaunās sezonas sākuma atskatījās uz vasaras lielāko piedzīvojumu.

Vīriešu valstsvienībā spēlēja tikai viens basketbolists no nacionālā čempionāta – Kristers Zoriks. Latvijas Basketbola līgas pilnā pārstāvniecība Pasaules kausā bija daudz lielāka – Āzijā strādāja tiesneši Mārtiņš Kozlovskis, Andris Aunkrogers un Gatis Saliņš, savukārt treneru godu aizstāvēja Jānis Gailītis, Artūrs Visockis-Rubenis, Uldis Švēde un Oskars Ernšteins.

Debijā nopelnītā piektā vieta dāvāja iespaidīgu atgriešanos – 11. septembra vakarā komandu Brīvības pieminekļa laukumā sveica daudzi tūkstoši līdzjutēju. Sagaidīšana nenotika tikai galvaspilsētā – Švēdi vakara krēslā mājās gaidīja vairāki desmiti atbalstītāju.

Treneris bija klāt visā vēsturiskajā ceļojumā, no 17. augusta līdz 11. septembrim paviesojoties Taipejā, Džakartā, Manilā un Abu Dabi. “Saņēmu zvanu no Latvijas Basketbola Savienības ar aicinājumu palīdzēt sagatavošanās procesā. Lēmums par manu došanos uz Pasaules kausu bija galvenā trenera Lukas Banki ziņā. Visas prasības izpildīju, tādēļ tiku iekļauts paplašinātajā sastāvā.”

Treneriem finālturnīros īsā laikā jāapstrādā liels informācijas daudzums, tādēļ papildspēki nāca tieši laikā. “Centos izdarīt savu darbu maksimāli labi. Jānis (Gailītis) teica, ka esmu daudz palīdzējis otrajā kārtā, kurā izlase nodrošināja braucienu uz Manilu. Liels paldies par iespēju!”

Kā veicās ar darbu apvienošanu valstsvienībā un klubā? “Darbus apvienot īsti nevar, tikai strādāt attālināti. Prombūtnes laikā mani aizvietoja Artūrs Bērziņš, Pēteris Ozoliņš un Ernests Kalve, bet par fizisko sagatavotību rūpējās Dāvis Feikners. Komanda ļoti labi pastrādāja – pārbaudes ciklā piedzīvots tikai viens zaudējums.”

Artūrs Bērziņš un Pēteris Ozoliņš turpina strādāt Ogres sporta skolā, bet klubs atradis risinājumu darbu apvienošanai. “Mūsu vienošanās paredz, ka treneri viens otru atbalsta. Rīta treniņos piedalās visi treneri, savukārt vakaros komanda trenējas vienu vai divas reizes nedēļā – tātad var apvienot.”

Sestdien, 19. augustā – trešajā dienā pēc valstsvienības izlidošanas uz Āziju – notika Ogres arēnas atklāšana. “Tagad 99,9% pamatdarba notiek jaunajās telpās, faktiski no 18. augusta. Trenējamies uz lielā laukuma, komandai nodrošināti profesionāli apstākļi.”

Ogrei izdevies saglabāt daļu no spēlētāju kodola. “Komandā vairāk nespēlēs tādi spēlētāji kā Renārs Magone un Uģis Pinete. Vietā izdevies iegūt pieredzējušo Kristapu Medisu, kā arī Gustavu Kampusu no Latvijas Universitātes un Matīsu Kulačkovski no Ventspils. Kvalitatīvi papildinājumi.”

Komandai pievienojušies trīs jauni ārzemnieki – 26 gadus vecais saspēles vadītājs Aizaks Asrats (Isaac Asrat, Texas A&M University-Commerce un Lubbock Christian University), tikpat gadus vecais garais spēlētājs Endrjū Korums (Andrew Corum, Virginia State) un 19 gadus vecais ukrainis Volodimirs Poluahtovs.

Starpsezonā mainījusies gan “Pafbet” Latvijas un Igaunijas līgas, gan nacionālā čempionāta izspēles kārtība. Ogre turpinās tēmēt uz augstiem mērķiem, bet šajā brīdī koncentrēsies uz mazākiem uzdevumiem. “Iesim no spēles uz spēli, soli pa solim. Rezultātus nevaram paredzēt – svarīgi maksimāli pietuvoties iecerēm un labākajam sniegumam.”

Ogre piektdien, 29. septembrī, plkst. 19:00 uzņems “Avis Utilitas Rapla”. Nākamajā trešdienā, 4. oktobrī, tajā pašā laikā pilsētā viesosies Latvijas čempione VEF.

     [+] [-]

, 2023-09-26 03:17, pirms 8 mēnešiem
Māri, pareizi teikts!
Mēs ar DZERTVARI VARENO atbalstījām mūsējos, bet Uldēns ar Auniņu (kad nebija jātiesā) atbalstīja mūs - sesto spēlētāju🥃🥃🍻