Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rautakallio: "Sliktais uzbrukums ietekmē spēli aizsardzībā"

Rautakallio: "Sliktais uzbrukums ietekmē spēli aizsardzībā"
Kari Jalonens un Peka Rautakallio
Foto: hctorpedo.ru

Rīgas "Dinamo" hokejisti otrdien atkal zaudēja. Šoreiz 2:3 izbraukumā pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Latvijas komandas galvenais treneris Peka Rautakallio kārtējo reizi vīlies uzbrukumā, bet viņa kolēģis Kari Jalonens uzslavēja savu vārtsargu Vitāliju Kovaļu.

"Centāmies, taču neizdevās uzvarēt. Ja jums ir daudz vārtu gūšanas momentu, bet neizdodas tos izmantot, tas ietekmē aizsardzības un vārtsargu spēli. Šodien tā notika," kārtējo reizi mūsējo nespēja gūt vairāk par diviem vārtiem skumdina Peku Rautakallio.

"Dinamo" rēķinā šodien bija 46 metieni, no kuriem rezultatīvi izrādījās tikai divi. Tikmēr "Torpedo" savas iespējas realizēja kvalitatīvāk, no 28 metieniem vārtu guvumos pārvēršot trīs.

Pirmos vārtus, spēlējot "Dinamo" sastāvā, guvušais Kaspars Daugaviņš nepatīkami pārsteigts par tiesāšanu Krievijas čempionātā: "Manā gadījumā noraidījuma nebija, taču tiesneši lēma citādāk. Izliku brīvo roku un ar otru plecu sagaidīju spēlētāju, atņēmu ripu. Nūja vispār bija otrajā pusē, bet noraidījumu iedeva par turēšanu ar nūju. Varēja noraidīt par sitienu ar plecu pa galvu. Kā var noraidīt par turēšanu ar nūju, nemaz pretiniekam nepieskaroties? Cita līga, citi noteikumi. Ar laiku pieradīšu, vairāk nebūs tādu noraidījumu.

Pēc tam, kad izlīdzinājām rezultātu, atkal ātri ielaidām. Tas ir vispretīgākais, kas hokejā var būt. Uzvarai pietrūka koncentrēšanās, neizmantojām savas iespējas. Spēlējām labi, visi sitās. Lai uzvarētu šajā līgā, jāizmanto iespējas pie pretinieku vārtiem. Salīdzinājumā ar NHL, šeit ir cita izmēra laukumi, pastāvīgi jābūt lielā ātrumā, vairāk slidošanas no viena flanga uz otru. Šajā ziņā pagaidām ir grūti. Arī spēka spēle šeit cita."

Vienus vārtus "Dinamo" rindās guva Miks Indrašis. Viņam nav izskaidrojuma kārtējam zaudējumam: "Man tiešām grūti teikt, kāpēc šodien atkal zaudējām. Par maz atkal iemetām vārtus. Spēlējām labi, visi no sirds cīnījās, bet diemžēl atkal, tā sauktais, skaistais zaudējums. Bet par tiem punktus neviens nedod, tātad nekādas jēgas nav. Jāatliek uz nākamo spēli. Momentu realizācija ir šobrīd vājākais punkts. Laukumā izskatāmies labi, pietrūkst pavisam maz. It kā jau pierāvām līdz 2:2, tad atkal viņi aizgāja priekšā. Pietrūka pavisam maz.

Ir jāturpina mest pa vārtiem un esmu pārliecināts, ka vārtos arī kaut kas iekritīs. Cik ilgi tad var neveikties? Atkārtošos, manuprāt, spēlējam skatāmu hokeju, bet ir jāgūst punkti. Sezonas beigās tas viss nāks pār galvu un atcerēsimies, kur zaudējām, ja tfu-tfu-tfu pietrūks pāris punktu, lai tiktu izslēgšanas spēlēs. Ceru, ka skatītāji atbalstīs, viņi mums ir labākie līgā. Dosimies laukumā ar vēl lielāku motivāciju."

Mājinieku sastāvā īpašas uzslavas no galvenā trenera Kari Jalonena saņēma vārtsargs: "Pirmajā periodā mums bija daudz grūtību, kad netikām līdzi pretiniekam, rīdziniekiem bija daudz momentu. Pārtraukumā veicām izmaiņas taktiskajās shēmās, tas palīdzēja izlīdzināt spēli. Šodienas uzvaras atslēga bija Kovaļa veiksmīgā spēle."

Izmantotie resursi:
ХК Торпедо Нижний Новгород - официальный сайт...
dinamoriga.eu
Новости. Спорт-Экспресс. Новости спорта :...


, 2012-09-25 22:12, pirms 12 gadiem
spēle tiešām nav tā sliktākā, bet vārtu gūšanas momentu realizācija ir zem katras kritikas
Slēpts komentārs: mvp222
, 2012-09-25 22:16, pirms 12 gadiem
Raitim vajag vienu kautiņu, tad iespējams ka atvērsies uzbrukums
Slēpts komentārs: Sonnenmensch
Slēpts komentārs: mvp222
, 2012-09-25 22:21, pirms 12 gadiem
deviņās spēlēs 15 vārti, visā līgā 25 vietā iemestajos vārtos...
, 2012-09-25 22:21, pirms 12 gadiem
Iegāju bilesuserviss.lv un biju šokā, uz DInamo:Spartak pirmo mājas spēli jau arēna ir gandrīz izpirkta - par 75 % jau tagad. Es vienkārši nespēju izprast šo fenomenu un mazohismu.
, 2012-09-25 22:22, pirms 12 gadiem
Pirmais, kas jāizdara - Galviņam C jāatņem. Tiesāšana - zem katras kritikas, un kapteinis pat ne reizi pie tiem strīpainajiem nepiebrauc parunāties. + 3.gols kapteiņa "cienīgs". Nerunāsim par pārējo.....
Bet , protams, atbalstīs, ko darīt. Redzams, ka notiek cīņa par katru centimetru, bet kājām jāpieslēdz klāt galvas. Un viss būs o.k.
, 2012-09-25 22:23, pirms 12 gadiem
Nu Galvins ir tak Pekas milulis no pasha sakuma, kamer bus Peka pie ruljiem, nekas nemainisies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 22:25, pirms 12 gadiem
pilnīgi pareizi, uz spēli pret Spartak Dinamo komandā jābūt citam kapteinim( piemēram Ivanānam)
, 2012-09-25 22:25, pirms 12 gadiem
Vajag vajag kadam biete iedot... Raicha pagaidam tur sevii
, 2012-09-25 22:27, pirms 12 gadiem
Tur ta lieta ka Raitis uzvedas uz laukuma ka kapteinis. Auguma nevienam nebrauc - bet parada ar savu skatu vien, ka nav ko te "vipendrivatsa" un viss apklust. Shads bija ari Ozo, a Galvinhs ir vnk nulle.
, 2012-09-25 22:29, pirms 12 gadiem
ok Pekkkas secinājumi skaidri. bet idejas ko darīt?
Slēpts komentārs: LAIKS
, 2012-09-25 22:33, pirms 12 gadiem
Spēle bija laba. Bet Kovals šodien bija pa visiem labāks. Piedod man ja ir 46 metieni pa vārtiem!!!!!Un no tiem ir 44 atvairiti tas nav maz. Tas liecina vienīgi to ka vārtsargam ir liela spēle.
, 2012-09-25 22:34, pirms 12 gadiem
Sonnenmensch rakstīja: Tur ta lieta ka Raitis uzvedas uz laukuma ka kapteinis. Auguma nevienam nebrauc - bet parada ar savu skatu vien, ka nav ko te "vipendrivatsa" un viss apklust. Shads bija ari Ozo, a Galvinhs ir vnk nulle.
....parada ar savu skatu vien, ka nav ko te "vipendrivatsa" un viss apklust... si bija riktigi smiekliga daļa. + 1
, 2012-09-25 22:35, pirms 12 gadiem
Sonnenmensch rakstīja: Kada jega no tas meshanas pa vartiem, ja uz "petaka" neko nevar normalu izspelet un sakombinet! Neviena komanda nav tik impotenta ar ieieshanu pretinieku zona - cik skatos krievu komandu speles, visi ieiet zona ar 1-3 piespelem, RD tik tik iemet un skrien pec tam ripai pakalj...
RD hokejs ir vienkarshi nogalinats. Oki, lai cik savulaik brauca dazhi auguma Julim - tachu vinja vadiba esoshais hokejs bija skatams, nevis shita "aunu bara" padarishana, kas tagad....
... lai tā darītu ir jābūt labai slidošanai un precīzām piespēlēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 22:38, pirms 12 gadiem
Opuļskis lai tin makšķeres...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 22:40, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: ok Pekkkas secinājumi skaidri. bet idejas ko darīt?
Tikai domāt par nākotni! Šobrīd pamainīt DR sastāvu ar tiem resursiem, kādi pieejami nav iespējams. Kardināli mainīt HK Rīgas treneru sastāvu, lūk tur iederētos Pekkas tipa treneris un menedžeri, kā arī pārskatīt selekcijas darbu visā DR sistēmā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 22:45, pirms 12 gadiem
murziks rakstīja: deviņās spēlēs 15 vārti, visā līgā 25 vietā iemestajos vārtos...
Pakaties kaartiigi... Omskas avangards iemetis 15 un ielaidis 27, dinamo iemetusi 16 un ielaidusi 20. Dinamo garaam avangards topaa? Nu ja Tu taa saki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 22:51, pirms 12 gadiem
Sonnenmensch rakstīja: Tur ta lieta ka Raitis uzvedas uz laukuma ka kapteinis. Auguma nevienam nebrauc - bet parada ar savu skatu vien, ka nav ko te "vipendrivatsa" un viss apklust. Shads bija ari Ozo, a Galvinhs ir vnk nulle.
Pareizi teikts. Taadu Galvinu vispar tur uz to laukum nemana, nesaprotu kalab vispar vinam ir C burts. Visi jau te pirms sezonas baigi aizstaveja un teica, ka buus labi, nu man taa neliekas, ar ozo vispar nevar salidzinat.
, 2012-09-25 22:52, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: Pekas un Teda stils VISPAR NEKUR LATVIJA NEIEDERAS!!! tada"kapasanas" politika iedzis kapa musu hokeju Latvijas hokejam nav vajadzigi treneri-pressingotaji un kapataji,bet gan kombinetaji,brivdomataji,improvizetaji,ka Beresnevs,Suplers,daleji Znaroks
... ar ko tad viņa iedzen postā LV hokeju, ar to, ka vietējie treneri nav sagatavojuši jaunatni, nestrādā pie jauno spēlētāju fiziskiem parametriem [nav muskuļu masas], ar to, ka retais spēlētājs māk izdarīt spēka paņēmienus, ar to, ka LV hokejisti slido kā pīles pa ledu, ar to, ka aizsargi nevar spēcīgi un precīzi uzmest pa vārtiem no zilās līnijas, ar to, ka neprot bez ripas spēlēt un vienai pozicionālai kļūdai seko nākošā, ar to, ka piespēles ir neprecīzas, un tā varētu turpināt visa vakara garumā!
Latvijā ir amatieriska attieksme pret treniņdarbu, domā, ka trenējoties 1 stundu dienā un 2-3 dienas nedēļā, kļūs par Ozoliņiem un Irbēm, nedzīvojot ar hokeju 24h dienā nekas nebūs, būs tik labi amatieri un LAČ spēlētāji!!!
, 2012-09-25 22:52, pirms 12 gadiem
Ja komandai iet slikti, tad kas ir jaadara? Pareizi, jaatbalsta. Visi kuri var, piektdien uz areenu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-25 23:13, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: ... ar ko tad viņa iedzen postā LV hokeju, ar to, ka vietējie treneri nav sagatavojuši jaunatni, nestrādā pie jauno spēlētāju fiziskiem parametriem [nav muskuļu masas], ar to, ka retais spēlētājs māk izdarīt spēka paņēmienus, ar to, ka LV hokejisti slido kā pīles pa ledu, ar to, ka aizsargi nevar spēcīgi un precīzi uzmest pa vārtiem no zilās līnijas, ar to, ka neprot bez ripas spēlēt un vienai pozicionālai kļūdai seko nākošā, ar to, ka piespēles ir neprecīzas, un tā varētu turpināt visa vakara garumā!
Latvijā ir amatieriska attieksme pret treniņdarbu, domā, ka trenējoties 1 stundu dienā un 2-3 dienas nedēļā, kļūs par Ozoliņiem un Irbēm, nedzīvojot ar hokeju 24h dienā nekas nebūs, būs tik labi amatieri un LAČ spēlētāji!!!
un ka ar kanadas legiem, tie ari ir gatavojusies lč ka nevar iemest?
, 2012-09-25 23:14, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: vel viens kas nesaaprot,ka ar sagatavosanu ir puslidz ok,ta4u treneru plani un uzstadijumi ir postosi!!! tie pasi Dzerins un Meija spetu daudz vairak bankas samest(un to jau vini bija pieradijusi vairakkart gan pie Olega gan pie Julija) ja viniem dod attiecigus noradijumus kombinacionalai spelei uzbrukuma,nevis trulajai speku atnemosajai "pressingosanai" tapec jau ari,pec tevis teikta, NESANAK PRECIZI UZMEST UN PIESPELET,jo ta saucama DYHALKA ir nosedusies darot nevajadzigo un un sev neierasto darbu butu taupijusi spekus,jeb pareizak sakot,RACIONALI tos sadalijusi,butu gan precizi metieni,gan skaistas piespeles,un varti ka konfektes,un nevis viens vai divi pa speli,bet kadi 4etri,pieci vismaz,ka tas bija 2010-11 gada sezona! protams ka butu ari zagi,un pat sagraves pie sada speles plana,ta4u gala rezultats butu daudzreiz augstaks,neka pie tagadejas "kapataju" politikas, un hokejs butu daudzkart skatamaks un baudamaks!
ar sagatavosanu jau pasos pamatos jau kkas nav ok ,jo puikas vnk pazud pieauguso hokeja, ir tikai dazi iznemumi. bet ko var gribet, parak mazi esam.
, 2012-09-25 23:20, pirms 12 gadiem
udrob4iks rakstīja: vel viens kas nesaaprot,ka ar sagatavosanu ir puslidz ok,ta4u treneru plani un uzstadijumi ir postosi!!! tie pasi Dzerins un Meija spetu daudz vairak bankas samest(un to jau vini bija pieradijusi vairakkart gan pie Olega gan pie Julija) ja viniem dod attiecigus noradijumus kombinacionalai spelei uzbrukuma,nevis trulajai speku atnemosajai "pressingosanai" tapec jau ari,pec tevis teikta, NESANAK PRECIZI UZMEST UN PIESPELET,jo ta saucama DYHALKA ir nosedusies darot nevajadzigo un un sev neierasto darbu butu taupijusi spekus,jeb pareizak sakot,RACIONALI tos sadalijusi,butu gan precizi metieni,gan skaistas piespeles,un varti ka konfektes,un nevis viens vai divi pa speli,bet kadi 4etri,pieci vismaz,ka tas bija 2010-11 gada sezona! protams ka butu ari zagi,un pat sagraves pie sada speles plana,ta4u gala rezultats butu daudzreiz augstaks,neka pie tagadejas "kapataju" politikas, un hokejs butu daudzkart skatamaks un baudamaks!
Pekka ir viens no pirmajiem treneriem pēdējo 15 gadu laikā, kuru virsvadībā LV spēlētāji ir sākuši domāt par cīņu vārtu priekšā, par to, ka jāiet uz vārtiem, jāmet, nevis jāmīcās un jāsaspēlējas gar bortiem, ieviesis disciplīnu visas maiņas spēlē, ir krietni mazāk pozicionālo kļūdu, jo spēlētāji ir sapratuši, ka hokejs ir jāspēlē arī bez ripas!
Atvaino, bet ar bērnu un jaunatnes sagatavošanu nav puslīdz OK. Ik gadu sagatavo 2-3 labus spēlētājus, kuri ir spiesti braukt prom no LV, jo šeit nav ledus, treneru, kas spētu spēlētājam palīdzēt pilnveidot savas individuālās iemaņas un prasmes!
, 2012-09-25 23:21, pirms 12 gadiem
mvp222 rakstīja: un ka ar kanadas legiem, tie ari ir gatavojusies lč ka nevar iemest?
a kāda līmeņa legi ir paņemti?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.