Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Petružāleks: "Ienīstam Artjuhinu, manuprāt, tā būs arī citās komandās"

Petružāleks: "Ienīstam Artjuhinu, manuprāt, tā būs arī citās komandās"
Jevgēņijs Artjuhins (pa kreisi), skaidrojot attiecības ar Dārsiju Vero
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Somu hokejistam Jannem Jalasvāram acīmredzot nevajadzēs veikt operāciju, Sport-Express sacīja Maskavas "Dynamo" ārsts. Tikmēr Jalasvāras pāridarītāju Jevgēņiju Artjuhinu skarbi kritizēja "Dynamo" uzbrucējs Jakubs Petružāleks un viceprezidents Vitālijs Davidovs. Savukārt SKA ģenerālmenedžeris Aleksejs Kasatonovs uzskata, ka "Dynamo" apzināti neaizstāvēja Jalasvāru - lai komanda nopelnītu lielo vairākumu.

"Jalasvāram būs jāizlaiž vismaz trīs nedēļas. Mums teica, ka, ja Jannem tiks nodrošināts miers, nebūs nekādu slodžu, tad var iztikt arī bez operācijas," Sport-Express citēts Maskavas "Dynamo" ārsts Valērijs Koņovs. "Jannem, var teikt, paveicās. Visu izšķīra milimetri. Ja viens no sitieniem trāpītu dažus milimetrus pa kreisi, tad traumas nopietnība varēja būt pavisam cita. Tagad diagnoze ir sekojoša: hematoma zem acs, acs ābola sasitums un acs ābola konjunktīvas plīsums par diviem milimetriem. Tāpat vajadzēja viņam uzlikt šuves uz galvas - viņam bija ļoti dziļa brūce. Nu, un arī smadzeņu satricinājums."

"Epizode ir jau vairākkārt pārskatīta, bet viedokli par to neesmu mainījis. Jā, Janne izdarīja spēka paņēmienu, bet tā ir spēles situācija. Varbūt, ja Janne tā būtu nospēlējis pret mani, tas ir, pret hokejistu ar tādiem gabarītiem, tad viss būtu beidzies ar noraidījumu. Bet viņš pie borta piespieda spēcīgu spēlētāju, bet viņš vienkārši nepareizi noreaģēja," sacīja "Dynamo" uzbrucējs Jakubs Petružāleks. "Ja beigās mūsu aizsargam iedotu divu minūšu noraidījumu, nebūtu dusmīgs. Bet tiesneši uz to momentu nereaģēja. Tātad pēc viņu viedokļa viss bija tīri. Paskatīsimies, kas bija pēc tam. Jevgēņijs uzbruka mūsu hokejistam no muguras. Bet tas ir nepareizi. Jebkurā gadījumā, pat, ja tajā epizodē tiesneši kļūdījās, Artjuhinam nebija tiesību darīt to, ko viņš pēc tam izdarīja."

"Uzmanīgi paskatieties video. Janne jau bija uz ledus, bet Jevgēņijs vienalga izdarīja sitienus, sita pa aci. Viss taču varēja beigties bēdīgi, kaut arī iznākums tāpat nav tas labākais. Mūsu aizsargs varēja arī beigt karjeru. Nesaprotu, kāpēc Artjuhinam vispār to vajadzēja darīt. Mēs "Dynamo" noteikti ienīstam Jevgēņiju par šo rīcību. Un man nez kāpēc šķiet, ka kolēģi citās komandās pret Jevgēņiju attieksies tāpat," Petružāleks turpināja.

"Pirmkārt, mums ir ļoti žēl, ka Janne cieta un nevarēs spēlēt. Vēlam viņam veselību un ātru atgriešanos uz ledus. Otrkārt, Artjuhins tiks sodīts par to, ka nopelnīja noraidījumu un svarīgā brīdī pievīla komandu," teica SKA ģenerālmenedžeris Aleksejs Kasatonovs. "Kas attiecas uz incidentu. Ja paliekam hokeja rāmjos, tad ir jāsaprot, ka hokejs ir nežēlīgs sporta veids. Konflikts sākās, ja pareizi saprotu, vēl aiz mājinieku vārtiem. Tas ir, uz ledus esošie spēlētāji saprata, ka var izveidoties kaut kas lielāks par parastiem spēka paņēmieniem. Pie tam, Jalasvāras spēka paņēmienu nekādi nevar nosaukt par tīru. Un atkal, ja paliekam hokeja rāmjos, tad cilvēkam, kurš izpilda netīru spēka paņēmienu pret hokejistu, kurš skaitās tafgajs, ir jāsaprot, ka atbilde var būt adekvāta."

"Līdz ar to viņam bija jābūt tam gatavam. To jums saku pēc savas pieredzes. NHL man nācās tikties ar tafgajiem, ar šādu situāciju neesmu svešs. Galvenais, ir jāskatās viņam acīs, nedrīkst baidīties un krist. Vislabāk - censties sasiet rokas un neapmainīties sitieniem. Tie ir galvenie noteikumi. Bet pats galvenais - partneri nedrīkst ļaut tevi sist, viņiem ir par tevi jāiestājas. Komandai ir jānovērtē situācija. Jāsaprot, ka parasts spēlētājs nonācis konfliktā ar to, kurš prot kauties. Vispār uzskatu, ka, ja savu komandas biedru neaizstāv, tātad komanda to darīja apzināti. Ja turpinām loģiski spriest, "Dynamo" dabūja to, ko gribēja - ieguva lielo vairākumu," Kasatonovs turpināja.

"Mums nav jāizvēlas, vai Artjuhins bija jādiskvalificē uz trim vai četrām spēlēm. Es viņam iedotu nevis trīs spēles, bet vispār liktu to nopietni apspriest. Jo tas nav parasts gadījums. Nu, kā tā var - piebeigt jau pakritušu cilvēku, savu kolēģi. Īpaši saniknoja tas, ka mūsu spēlētājs jau stāvēja uz ceļiem, bet tas viņu dauzīja. Pie tam sita viņu nežēlīgi! Kā tā var?!" teica Maskavas "Dynamo" viceprezidents un divkārtējais olimpiskais čempions Vitālijs Davidovs. "Es viņu nevis uz trim spēlēm diskvalificētu, bet gan līdz sezonas beigām - lai ar tādām lietām būtu cauri. Vai tad var sist guļošu cilvēku! Lai kā tev nesāpētu. Par kādu aizsargāšanos var būt runa? Kāds viņu apvainoja? Kāds kādam uzkāpa? Bija taču redzams pēc epizodes. Jalasvāra ir par pusgalvu īsāks par Artjuhinu. Un viņš absolūti nav ķildīgs. Un tur bija parasta spēles epizode. Artjuhins viņu satvēra, nogāza un sāka dauzīt," Davidovs turpināja.

Jau vēstījām, ka Maskavas "Dynamo" un Sanktpēterburgas SKA savstarpējā spēlē (1:2) 14.minūtē izraisījās incidents starp Jevgēņiju Artjuhinu un Janni Jalasvāru. Somu aizsarga spēka paņēmiens izprovocēja Artjuhinu, kurš pretiniekam brutāli atriebās. Artjuhins par incidentu saņēma 39 soda minūtes, bet vakar viņam tika piespriesta diskvalifikācija uz trim mačiem. Hokeja sabiedrībā reakcija uz kautiņu nav viennozīmīga. Līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs uzskata, ka tiesneši varēja novērst incidentu, savukārt vairāki spēlētāji atzīst, ka Jalasvāras reputācija nav pārāk glaimojoša.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Хоккейный клуб «Динамо» (Москва)...

Jūsuprāt, Artjuhina trīs spēļu diskvalifikācija ir pietiekama?

  • 63

  • 540

  • 40



Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 18:37, pirms 11 gadiem
Tādus idiotus vajadzētu ne tikai diskvalificēt, bet piespriest 100000 soda naudu. Un, ja traumas būtu nopietnākas, tad vispār krimināli sodīt.
, 2013-01-24 18:37, pirms 11 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Artjuhins neko tādu jau neizdarīja. Viņš jau rādīja tiesnešiem, ka ar seju tika iesmērēts bortā.
Jalasvāram jārada, ka viņam izdauzīta acs?
, 2013-01-24 18:38, pirms 11 gadiem
ja rausta suni aiz astes,vinjsh agraak vai veelaak iekodiis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 18:40, pirms 11 gadiem
PS Artjuhins vienalga cuuciigi uz ledus jau chalis bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 18:41, pirms 11 gadiem
Tak neviens viņu neizmācīs.... Cik Artjuhins netīri spēlēja, tik arī netīri spēlēs turpmāk!
, 2013-01-24 18:41, pirms 11 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Artjuhins neko tādu jau neizdarīja. Viņš jau rādīja tiesnešiem, ka ar seju tika iesmērēts bortā.
Nabaga Artjuhinam seju saskrāpēja? Zobiņš arī netika izsists? Lops viņš ir nevis hokejs. Ne viņš pirmais ar seju pieskaras aizsargstiklam, un ne pēdējais. Ja nav nervi, tad, lai iet sēž trako namā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 18:52, pirms 11 gadiem
Pret Atlant vinjsh taa neizriikotos, jo tur kaartiibu nodroshina policijas kapteinis!
, 2013-01-24 18:59, pirms 11 gadiem
Var jau smiknat par Ozolinu,bet nu Sandis nestav un neskatas,ka rupji sit komandas biedrus,kaut vai atceramies to gadijumu ar Jablonski un Cibulski..
, 2013-01-24 19:00, pirms 11 gadiem
vispar man arī baigi dīvaini likās ka Jannes komandas biedri nemetās virsū tam lunim... būtu kaut viens uzkritis virsu vinam un šams vairs nevarētu iesist, nedaudz nodevīgi.. NHL neko tādu neredzēt.
, 2013-01-24 19:01, pirms 11 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Artjuhins neko tādu jau neizdarīja. Viņš jau rādīja tiesnešiem, ka ar seju tika iesmērēts bortā.
piekrītu..
, 2013-01-24 19:03, pirms 11 gadiem
Itka Artjuhina reputacija no baltiem diegiem shuta.Tads lohs un spele hokeju,lidz sezonas beigam tadu jadiskvalifice!Pret Dinamo bezmaz katra spele ta liek borta,ka soms vinju ielika,bet sodu nav,tatad Artjuhins pats grauj savu reputaciju,nav vinsh nekads dievs,ka daris ko gribes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 19:12, pirms 11 gadiem
Vienkārši puika jūtas tik kruts un varens, ka nespēja samierināties ar to, ka kāds viņu atļāvās iesmērēt bortā NBervi uzdeva pamatīgi. Tad tam idiotam jāsaprot, ka ielikšana bortā - tīra vai ne tik tīra - ir spēles elements. Bet tas ko viņš izdarīja pēc tam vairs nav spēles elements. Ja man būtu teikšana, es tādus, kas sit guļošus, dikvalificētu uz kādu gadu un piespriestu kādus 100k štrāfu. Tādi lohi ir jāpārmāca, jo tā dara tikai bandīti. Teoorētiski pēc šādas sitienu sērijas cilvēks var arī mirt. Un ko tad? Arī pateiks, ka vajadzēja komandas biedriem aizstāvēt? Tādus tad cietumā jāliek.
, 2013-01-24 19:13, pirms 11 gadiem
Raitis Artjuhinam iedos pa muti
, 2013-01-24 19:15, pirms 11 gadiem
Esmu Artjuhina puse pareizi darija izdauzija vismaz sudus no vina galvas - vel tikai to Somu no Minskas Dinamo janoslana tas tads pats riebigs speletajs!!
, 2013-01-24 19:22, pirms 11 gadiem
Kā tad lai soms skatās viņam acīs ja viņu no muguras dauza.
, 2013-01-24 19:24, pirms 11 gadiem
Kad pirmoreiz rakstā izlasīju, ka SKA ģenerālmenedžeris ir Aleksejs Katasonovs, tad domāju, ka autors vienkārši ir pārrakstījies. Pēc otras reizes sapratu - viņš nemaz īsti nezina, ka ģenerālmenedžeri sauc Kasatonovs. Un apskatīties ir slinkums. Žurnālistam fakti ir jāpārbauda, pirms kaut ko publicēt.
, 2013-01-24 19:24, pirms 11 gadiem
zanessa rakstīja: Kad pirmoreiz rakstā izlasīju, ka SKA ģenerālmenedžeris ir Aleksejs Katasonovs, tad domāju, ka autors vienkārši ir pārrakstījies. Pēc otras reizes sapratu - viņš nemaz īsti nezina, ka ģenerālmenedžeri sauc Kasatonovs. Un apskatīties ir slinkums. Žurnālistam fakti ir jāpārbauda, pirms kaut ko publicēt.
Pārrakstīties ir iespējams arī divreiz. Paldies.
, 2013-01-24 19:29, pirms 11 gadiem
Ivanāns divu tafgaju (ar Gilisu) godīgā kautiņā dabū vienas spēles diskvalifikāciju (???!) ....Artjuhins savā bezpreģelā pārspēj Saimonu un dabū....nedaudz vairāk...

KHL vēlreiz apstiprina savu reputāciju...
, 2013-01-24 19:30, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Pārrakstīties ir iespējams arī divreiz. Paldies.
jūs daudzreiz pārrakstāties vai neparezi uzrakstat
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 19:37, pirms 11 gadiem
Gan jau partraukuma komandas biedri atvainojas somam,ka samainija vinu pret 5 min vairakumu..divaini ,tai pasa ahl pec slovaka parkapuma pret Girgensonu komandas biedrs nedomajot metas parmacit paridaritaju..a,te zeli noskatas..
, 2013-01-24 19:41, pirms 11 gadiem
Artjuhinu pašu vajag tā noslānīt!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 19:50, pirms 11 gadiem
Būtu lieliski ja kāds padarītu Artjuhinu par dārzeņveidīgu invalīdu.
, 2013-01-24 20:01, pirms 11 gadiem
Paskatās kā Heffernans izsities- no Vācijas 4. līgas uz LAČ un tagad pie Kobas Jasa uz Žilinu! Eliteprospects.com - Shane Heffernan
, 2013-01-24 20:04, pirms 11 gadiem
Kadam novelet klut par indvalidu..atvainojos protams,bet nu ir krietni parspileti teikt..
, 2013-01-24 20:12, pirms 11 gadiem
Es noteikti neaizstāvu Artjuhinu un neattaisnoju to,ka viņš sita viņu,kad viņš gulēja uz ledus,Jo tieši tas bija vis nepareizākais šajā situācijā,no sākuma viņš vienkārši varēja aizrādīt,tikai pēctam iedunkāt,lai viņš saprot,ka par savu netīro spēli ir jāatbild un,jo tieši tā cīnās ar šādiem spēlētājiem NHL,tāpēc arī ir tādi Policisti.
Bet tomēr Artjuhins pāršāva par strīpu ar to sišanu uz ledus un pelnījis ir vairāk kā 3.spēļu DQ,bet ko var gribēt,ja līgā valda Kolhoza idioloģija.
, 2013-01-24 20:21, pirms 11 gadiem
Ja Maskavas Dinamo grib nopietni cīnīties par Gagarina kausu,tai būs jāspēlē ar SKA un komandā nepieciešams kārtīgs policists.Varētu paņemt,piemēram,mūsu Raiti Ivanānu,kurš tiktu galā ar Artjuhinu.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.