Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Juventus" sāk vareni, Beloti un De Ketelāre pēc tukšas sezonas iesit jau 1. kārtā

"Juventus" sāk vareni, Beloti un De Ketelāre pēc tukšas sezonas iesit jau 1. kārtā
Andrea Beloti. Foto: EPA/Scanpix

Itālijas futbola čempionātu ar uzvaru sākusi gan Turīnas "Juventus", gan Bergamo "Atalanta", taču punktus zaudējuši galvaspilsētas klubi "Roma" un "Lazio".

• No Eirokausiem izslēgtais "Juventus" pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un Udīnē iesita jau 2. minūtē – no soda laukuma pusapļa apakšējā stūrī trāpīja Federiko Kjēza.

• Kjēzam asistējušais Dušans Vlahovičs 20. minūtē realizēja pendeli par spēli ar roku, bet pirmajā puslaika izskaņā 3:0 pēc Andreas Kambjāzo centrējuma nokārtoja Adrjēns Rabio.

• Ar aizraujošu neizšķirtu sezonu sāka "Roma", kas mājās zaudēja punktus pret "Salernitana" – 2:2.

• Pagājušajā sezonā palicis bez vārtu guvumiem debijas sezonā Romā, raženajam uzbrucējam Andrea Beloti spēles ievadā vārtus atņēma aizmugure, taču 17. minūtē gan viņš beidzot iesita – pēc tālās piespēles Beloti apspēlēja aizsargu un nokļuva vienatnē pret vārtsargu (1:0).

• Puslaiku mija gan piederēja veterānam Antonio Kandrevam, kurš vispirms sita zem pārliktņa, bet pēcāk lieliski trāpīja arī tālajā stūrī un panāca jau 2:1 "Salernitana" labā.

• Galotnē romieši izglāba punktu, un to paveica tieši Beloti, pēc Leandro Paredesa stūra sitiena trāpīdams ar galvu – 2:2.

• Pēc sausās debijas sezonas Milānā pirmos vārtus A sērijas karjerā guva Šarls De Ketelāre, kurš pievienojies "Atalanta" un 83. minūtē pēc centrējuma izrāva Bergamo klubam izbraukuma uzvaru pret "Sassuolo".
.
• Kompensācijas laikā "Atalanta" pārsvaru dubultoja aizsargs Nadirs Dzortea (2:0), kurš iepriekšējo pusgadu pavadīja tieši "Sassuolo".

• Romas "Lazio" pirmā puslaika vidū vadībā izvirzīja uzbrukuma līderis Čīro Immobile, taču mājiniece "Lecce" galotnē pusotras minūtes laikā izrāva uzvaru. Vispirms A sērijas debijā no gaisa iesita Pontuss Almkvists, bet pēcāk no soda laukuma iekšienes trāpīja arī Federiko Di Frančesko (2:1).

Itālijas A sērijas 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Frosinone - Napoli1:3 (1:1)Harruī 7' - Politāno 24' Osimens 42 79'
Empoli - Verona0:1 (0:0)Bonadzoli 75'
Genoa - Fiorentina1:4 (0:3)Biraski 58' – Biragi 5' Bonaventura 11' Gonsaless 40' Mandragora 56'
Inter - Monza2:0 (1:0)Martiness 8'76'
Sassuolo - Atalanta0:2 (0:0)De Ketelāre 83' Dzortea 90'+3
Roma - Salernitana2:2 (1:1)Beloti 17'82' – Kandreva 36'49'
Lecce - Lazio2:1 (0:1)Almkvists 85' Di Frančesko 87' - Immobile 26'
Udinese - Juventus0:3 (0:3)Kjēza 2' Vlahovičs 20'(11m) Rabio 45'+3
Torino - Cagliari
Bologna - Milan

, 2023-08-21 09:31, pirms 9 mēnešiem
Prieks redzēt kā Beloti gūst vārtus un Kandrevam pulveris joprojām sauss. Vielā pārdomām jaunajam izlases trenerim.
Paulo Montero. Foto: Juventus FC

''Juventus'' atlikušajās sezonas cīņās vadīs urugvajietis Montero

Itālijas A sērijas grandu Turīnas ''Juventus'' atlikušajās sezonas spēlēs trenēs urugvajiešu speciālists Paulo Montero, kurš iepriekš vadīja ''Juventus'' U19 komandu.
"Torino" futbolists Duvans Sapata pēc vārtu guvuma pret "Milan". Foto: Tano Pecoraro/Zumapress.com/Scanpix

"Torino" apspēlē "Milan" un turpina spēkoties par dalību Eirokausos

Itālijas A sērijas priekšpēdējā kārtā spilgtu uzvaru izcīnīja "Torino", savā laukumā ar 3:1 pārspējot "Milan" un tādējādi saasinot sacensību par dalību UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā.
Masimiljāno Allegri ar iegūto Itālijas kausu. Foto: Zumapress/Scanpix
2

''Juventus'' pēc izcīnītā Itālijas kausa no amata atbrīvo galveno treneri

A sērijas komanda Turīnas ''Juventus'' šodien oficiāli paziņojusi, ka no galvenā trenera amata atlaidusi Masimiljāno Allegri, kurš Itālijas kausa finālā pret ''Atalanta'' vairākkārtīgi zaudējis savaldību.