Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" uzņems "Neftekhimik" un lūkos pārtraukt sauso sēriju

"Dinamo" uzņems "Neftekhimik" un lūkos pārtraukt sauso sēriju
Vai "Dinamo" labākajam snaiperim Mikam Indrašim būs pa spēkam pārtraukt komandas "sauso" sēriju
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" centīsies pārtraukt "sauso" sēriju, savā laukumā uzņemot Ņižņekamskas "Neftekhimik". Viesiem joprojām jāiztiek bez labākā uzbrucēja Naila Jakupova, taču draudu vārtiem tāpat netrūks - aizsargs Renats Mamaševs 23 spēlēs sakrājis 24 punktus. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide TV6.

Pēdējās divās spēlēs savā laukumā Rīgas "Dinamo" hokejistiem nav izdevies gūt vārtus – vēl pirms izlašu pārtraukuma ar 0:2 nācās atzīt Minskas "Dinamo" pārākumu, bet trešdien bija 0:3 pret Kazaņas "Ak Bars". Vārti nav gūti 120 minūtes un astoņas sekundes. "Divas spēles izlasē noteikti nebija pluss – atkal tika piedzīvoti mazrezultatīvi zaudējumi. Vienīgi spēlētāji mazliet pamainīja vidi un guva jaunas emocijas," pēc debijas "Dinamo" galvenā trenera postenī pēcspēles preses konferencē atklāja Artis Ābols.

Taujāts, vai tiek plānotas izmaiņas sastāvā, Ābols atbildēja, ka lielas izvēles jau tāpat neesot. Taču vakar "Dinamo" nolēma uz fārmklubu "Liepājas metalurgs" nosūtīt amerikāņu uzbrucēju Robu Šrempu (tuvāko 48 stundu laikā gan pastāv iespēja jebkuram citam līgas klubam Šrempu iegūt savā īpašumā). Hokejists 21 spēlē izcēlies ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Vairākos mačos vēl Pekas Rautakalio vadībā Šrempam bija jāsamierinās ar rezervista lomu un mačs jāvēro no tribīnēm.

Taču aizsardzības līnijā vietas izmaiņām nav – savainojumu dēļ joprojām spēlēt nevar Krišjānis Rēdlihs un kanādietis Matjē Karls. Tiesa, šajā ziņā problēmu ir krietni mazāk nekā uzbrukumā. "Uzskatu, ka mūsu komandai uzbrukums ir diezgan spēcīgs, taču pirms metiena tukšos vārtos guvām tikai divus vārtus. Ja "Dinamo" izdosies sakārtot uzbrukumu, punktiņi krāsies," trešdienas vakarā atzina Kazaņas "Ak Bars" latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Spēlē pret "Ak Bars" 30 no 32 metieniem atvairīja "Dinamo" zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists, un tas viņam ļāva izpelnīties labākā komandas spēlētāja godu. Tieši 33 gadus vecais vārtsargs sācis pēdējās sešas spēles, un ierasta kļuva prakse, par viņa dublieri piesakot 20 gadus veco un 22 minūtes KHL aizvadījušo Kristeru Gudļevski. Tagad viņš nosūtīts uz jauniešu komandu, tādējādi paredzama Māra Jučera atgriešanās.

"Lai gūtu uzvaras, jāpaliek ārpus noraidīto soliņa. Pārāk daudz pelnām muļķīgus noraidījumus, zaudējot laiku, kurā paši veidotu savas iespējas," atzina "Dinamo" pirmās maiņas centra uzbrucējs Džeimijs Džonsons. Šodienas mačā pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" tas būs īpaši svarīgi – Austrumu konferencē 7. vietu ieņemošā komanda guvusi 26 vārtus vairākumā, un ar 23,4% realizāciju ir 4. labākā komanda līgā.

Par "Neftekhimik" uzbrucēju līderi kļuvis 30 gadus vecais čehu centra uzbrucējs Petrs Koukals. Pagājušajā sezonā viņš bija "Pardubice" kapteinis, kļūstot par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju un aizvedot komandu līdz Čehijas Ekstralīgas zeltam. 23 mačos Koukals guvis septiņus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles.

"Neftekhimik" labākais snaiperis ir šī gada Nacionālās hokeja līgas jauno spēlētāju drafta 1. numurs Nails Jakupovs – 13 mačos viņam izdevies sāncenšu vārtsargus sarūgtināt 10 reizes. Taču 19 gadus vecais uzbrucējs šobrīd kopā ar Krievijas U-20 valstsvienību atrodas Kanādā un tādējādi spēlē pret Rīgas "Dinamo" nepiedalīsies.

Rīdziniekiem būs jāuzmanās gan no Jegora Milovzorova (19 spēlēs 12 rezultatīvas piespēles un 15 punkti), gan no Oskara Osalas (23 spēlēs deviņi rezultatīvi trāpījumi un 14 punkti), tomēr īpaša vērība jāpievērš 29 gadus vecajam aizsargam Renatam Mamaševam – tieši viņš ar 23 spēlēs gūtajiem pieciem vārtiem un 19 rezultatīvajām piespēlēm ir rezultatīvākais "Neftekhimik" hokejists. Tiesa, Mamaševa lietderības koeficients ir -5, un tikai diviem aizsargiem tas ir pozitīvs.

Laiku vārtos līdzīgi dalījuši kanādietis Mets Daltons un Maksims Sokolovs. Daltons aizvadītajā sezonā sevi apliecināja Čehovas "Vityaz", un arī šosezon turpina krāt labu statistiku – atvairīti 92,3% sāncenšu metienu. Sokolovs atpaliek – 91,2%.

Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6.

Nākamo spēli savā laukumā Rīgas "Dinamo" aizvadīs tikai 29. novembrī, savā laukumā uzņemot pašreizējo Gagarina kausa čempioni Maskavas "Dynamo" ar Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu uz komandtiltiņa un Aleksandru Ovečkinu un Niklasu Bekstrēmu laukumā.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Sākums - dinamoriga.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 07:49, pirms 12 gadiem
Ārzemnieku vietā līdzvērtīgi būtu bijuši Koba Jass, Saulietis un Brahmanis
, 2012-11-16 07:50, pirms 12 gadiem
Kaut kā jau paliek diezgan vienaldzīgas Dinamo spēles. Pat ja dotu biļeti par velti, īpaši nepūlētos tagad braukt uz pēc ķiplokgrauzdiņiem smirdošo Arēnu.
, 2012-11-16 07:53, pirms 12 gadiem
Veči, uz priekšu!
Takš uzvaru vaig!
, 2012-11-16 08:09, pirms 12 gadiem
ir ta sezona ir tikai puse un no plaoff atpakaliekam zem 10 punktiem ,ja mes nomainitu kapteini un aitlaistu vai ari ka srepmu sutit uz farnklubu parejos legionarus un nemt vai nu jaunos kuri bus labaki par viniem ,redzot ka 4 maina skrien dzerins ,indrasi ari uttt! vai ari kadu jaunu logionaru ,vnk mums ir jamaina komandas komplektacija ,BET TO JAU MUSU GUDRA DINAMO VALDE NEKO NESAPROT !TAD ARI PASTAVETU IESPEJA TIKT KAUKUR UZ PLAOFF ! ceru ka vini naks pie saprata jo man vnk ir kauns par musejiem ,esmu par dinamo bet kauns ka vadiba ir vnk Lo*hi komndai jau ,vismaz latiesiem nav ne vainas iznemot dazi labi eksemplari varda Guntis Galvins
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 08:27, pirms 12 gadiem
Vispirms lai rāda disciplīnu,nevis noraidās ik pēc pāris minūtēm.
Būs disciplīna,tad varēs jau cerēt uz kaut ko...
, 2012-11-16 08:34, pirms 12 gadiem
Nu nezinu - man šķiet, ka Galviņš ir ok - līdz kapteinim nav nobriedis, bet tās kļūdas spēlē - tās jau rodas no tā, ka vairāk zaudēt nav ko, ir jāriskē.
Un KARSUMAM AR kompāniju - varbūt pietiks dzerstīties pa Rīgas krogiem?? Varbūt tad pietiks prāta un spēka pārcelt ripu pāri noguldītajam vārtsargam. Veiksmi visiem šovakar!
, 2012-11-16 08:35, pirms 12 gadiem
Puikām pašiem vajadzētu sakārtot tos naktspodiņus galvās un turpināt cīnīties par sevi un komandu.. Kā saka: "ir vīri un ir vīreļi" - cerams, ka nebūs tie pēdējie...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 08:45, pirms 12 gadiem
Jus. Profesori
. Panemiet. CIPULI, un bus jums. Ripas vartos. Garanteju
, 2012-11-16 08:46, pirms 12 gadiem
ir jāsūta uz metalurgu vairāk stāru, arti dod jaunajiem spēlēt kāda jēga no piespēlēm ja tukšos vārtos nevar iemest , upīti un lipsbergu uz dinamo a ivanānu un dzonsonu uz LM, lai padomā visi pārējie, varbūt patstāvīgi spēs galvu savest kārtībā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 08:58, pirms 12 gadiem
Visu uzmanību jākoncentrē spēlei Nr423 7.decembrī, Jekaterinburgā, sporta un izklaides kompleksā Uraļec. Vēl Atlants sāk palikt perspektīvs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 09:00, pirms 12 gadiem
"Neftekhimik"- viena no retajām KHL komandām kurā nav neviens leģionārs un komandā (!)nav neviens no Latvijas !

(T.R.T.D!)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 09:18, pirms 12 gadiem
Kā anekdotē teica ķirurgs: šī man būs jau divdesmit sestā tāda veida operācija, vienreiz taču vajadzētu izdoties. Ūūūūūzvarēsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 09:37, pirms 12 gadiem
Vēl pirms pusotra mēneša uztraucāmies ka iemetot tikai divus vārtus nevaram uzvarēt. Tagad laikam jāsāk uztraukties vai atkal nezaudēsim sausā.
, 2012-11-16 09:40, pirms 12 gadiem
Galviņu uz LM, lai padomā, kas kapteinim jādara laukumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-16 09:56, pirms 12 gadiem
Kas jums visiem uz to Galviņu ir ? Čalis pirmo (!) reizi mūžā kapteinis ir ! Un jūs visi gribat lai uzreiz kā Ozo būtu ! Nu nebūs viņš uzreiz kapteinis Amerika , iedodat tak čalim laiku. Lai tak savācās pieredzi.
, 2012-11-16 09:59, pirms 12 gadiem
Nu pie brīnumapstākļiem 1 golu mož iemetīs. Bet ar tik jau nepietiek.
, 2012-11-16 10:03, pirms 12 gadiem
Nu šodien jābūt rakstura parādīšanas dienai,uz jums joprojām cer tūkstošiem fanu!!!aiziet!!!
, 2012-11-16 10:05, pirms 12 gadiem
Švaks mērkis, labāk būtu lūkojuši pārtraukt zaudējumu sēriju, bet laikam jau tas ir pārāk liels lēciens...
, 2012-11-16 10:05, pirms 12 gadiem
Ivanaanu pirmajaa mainjaa..
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.