Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" lūkos papildināt punktu un vārtu bagāžu

"Dinamo" lūkos papildināt punktu un vārtu bagāžu
Vai "Dinamo" hokejistiem beidzot izdosies pamest laukumu ar trīs punktiem kabatā?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien piekto spēli piektajā Kontinentālās hokeja līgas sezonā aizvadīs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 savā laukumā uzņems Novokuzņeckas "Metallurg". Vai rīdziniekiem beidzot izdosies gūt vairāk nekā divus vārtus un vai beidzot izdosies uzvarēt pamatlaikā? Tiešraide TV6 kanālā.

Sezonas ievads "Dinamo" nav izdevies – komanda ar četrās spēlēs nopelnītajiem diviem punktiem atrodas pēdējā, 14. vietā Rietumu konferencē. Tos rīdzinieki ieguva, viesos ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarot debitanti Bratislavas "Slovan". 8. septembris bija vienīgā reize, kad "Dinamo" hokejisti guva vairāk nekā vienus vārtus.

Atlikušajās trīs spēlēs piedzīvotas neveiksmes ar vienādu 1:2 – viesos pret Prāgas "Lev" un Maskavas CSKA un mājās pret Novosibirskas "Sibir". Līdz šim vārtus guvuši tikai pirmās maiņas uzbrucēji – Mārtiņš Karsums izcēlās pirmajās trīs spēlēs, vienu reizi palīdzot tikt pie vārtu guvuma arī 21 gadu vecajam Mikam Indrašim. Pret "Sibir" ar metienu no distances izcēlās aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Protams, ar padoto sniegumu mierā nav "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakalio. Somu speciālists pēc spēles solīja, ka izmaiņas uzbrukuma virknējumos sekos – viņam galvā jau esot daudz domu un ideju. Tāpat viņš piebilda, ka "ar tikai vieniem gūtajiem vārtiem daudz uzvaru nebūs, un KHL savi momenti ir jāizmanto." Taču Rautakalio atzina, ka par cīņassparu rīdziniekiem mačā pret "Sibir" pienākušies punkti.

Tikmēr Novokuzņeckas "Metallurg" sezonas sākums uzskatāms par labu. Klubs četrās spēlēs ticis pie septiņiem punktiem, guvis 13 vārtus un ieņem 6. vietu austrumos. "Metallurg" ir viena no trim komandām līgā (vēl arī Austrumu konferences līderes – Kazaņas "Ak Bars" un Omskas "Avangard"), kas joprojām cīnās bez zaudējumiem pamatlaikā. "Metallurg" izdevies gūt punktus visos mačos.

Nozīmīga bija pēdējā spēle, kurā ar 3:0 izdevās tikt galā ar Maskavas "Spartak". Aleksandrs Lazušins sāncenšus sarūgtināja 38 reizes, liekot viņiem pamest laukumu bez vārtu guvumiem pirmo reizi kopš 2010. gada 2. februāra jeb pēc 92 spēļu pārtraukuma.

24 gadus vecais vārtsargs bijis "Metallurg" vārtos visās četrās spēlēs, atvairot 94,1% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot tikai 1,85 vārtus. Pret "Spartak" viņam izdevās izcīnīt pirmo "sauso" uzvaru 54 spēļu ilgajā KHL karjerā. Divos mačos (kopā nepilnas 60 minūtes) piedalījies arī iepriekš četras sezonas Novosibirskas "Sibir" rindās pavadījušais Jurijs Kļučņikovs.

"Metallurg" redzamākais vīrs aizsardzībā ir 35 gadus vecais Brents Sopels. 2010. gadā Stenlija kausu ieguvušais kanādietis Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis 658 spēles, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +32. Tiesa, Amerikas Hokeja līgā jeb fārmklubos rādītājs ir pretējs (-26). KHL viņš debitēja pērn, 47 spēlēs gūstot divus vārtus un izdarot sešas rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņa kontā bija negatīvs lietderības koeficients (-9), taču jaunā sezona sākusies veiksmīgāk – tagad tas ir +3. Tāds pats koeficients ir diviem šobrīd rezultatīvākajiem "Metallurg" aizsargiem – Mihailam Kukļevam (1+1) un Staņislavam Romanovam (0+2).

Rezultatīvākais spēlētājs Novokuzņeckā ir Aleksandrs Mereskins – viņam četros mačos 2+2. Interesanti, ka pirmajā un trešajā spēlē viņš guvis vārtus un atdevis piespēli. Vai sērija tiks turpināta arī piektajā spēlē Rīgā?

Protams, īpaši jāizceļ 40 gadus vecais veterāns Kriss Saimons. Pieredzējušais policists "Metallurg" krāsas aizstāvēja jau pērnajā sezonā. Viņš izlaida pirmos divus sezonas mačus, taču tagad ir atpakaļ ierindā un jau paspējis izcelties ar rezultatīvu metienu.

"Metallurg" labā vārtus guvuši 11 hokejisti, taču starp viņiem nav aizvadītās sezonas komandas labākais snaiperis Rendijs Robitails – viņam divas piespēles. 531 spēli NHL aizvadījušais uzbrucējs uz Novokuzņecku pārcēlās no AHL, lai gan iepriekš divas sezonas bija pavadījis Šveicē, bet pirms tam spēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kādas būs izmaiņas "Dinamo" sastāvā un vai tās dos augļus? Par to varēsiet pārliecināties pulksten 17:00 "Arēnā Rīga" vai TV6 piedāvātajā tiešraidē.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-15 07:54, pirms 12 gadiem
Lūdzu, šoreiz kāds nostreamojiet labākā kvalitātē nekā pagājušo spēli Castalba izskatās ļoti labs variants, lai to darītu. Krievu spēles iet bez aizķeršanās uz šīs platformas un pietiekami labā kvalitātē
, 2012-09-15 07:56, pirms 12 gadiem
lūkot nemaz tik pārliecinoši neizklausās! bet kā saka cerība ir vienmēr
, 2012-09-15 08:10, pirms 12 gadiem
Būtu tā kā pēdējais laiks sākt spēlēt, jā.
, 2012-09-15 08:11, pirms 12 gadiem
Veiksmi mūsējiem ! Beidzot pārvarēt to morālo barjeru leģionāriem
Slēpts komentārs: gggg
Slēpts komentārs: kasha
, 2012-09-15 08:26, pirms 12 gadiem
kasha rakstīja: Vai tad so speli vini nerada?
Mja vecīt,ne visiem ir pieejami šie kanāli
Slēpts komentārs: kasha
Slēpts komentārs: pirdaks
Slēpts komentārs: kreklinsh
, 2012-09-15 08:42, pirms 12 gadiem
Nu tabulā konferencē RD ar pakaļu pie gruntes - ta ka būtu laiks arī atsperties!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-15 08:47, pirms 12 gadiem
Pēdējais laiks. Citādi pēdējā vieta konferencē un 3 vieta visā līgā no beigām godu nedara, lai arī tas jau ir ierasts mūsējo stils. Palikt pēdējiem un tad celties augšā.

P.S. Starp citu LEV ar tik pat gūtajiem vārtiem ir 9 punkti, mums 2.
Dārziņš ir "rupjāks" par rupjāko Vitjazieti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: gggg
, 2012-09-15 08:51, pirms 12 gadiem
Mjā viasats kārtīgi iegrieza :/ pirmo normālo spēli redzēšu.
Cilvēki jau nepadomā, ka ir darbs komandējumā un ne jau visās viesu mājās ir tv6
, 2012-09-15 08:53, pirms 12 gadiem
zivotaajs rakstīja: Nu tabulā konferencē RD ar pakaļu pie gruntes - ta ka būtu laiks arī atsperties!!!
Tas ir Latviešu stilā,no lieliem mēsliem līst laukā Neaceros kura tā bija sezona,kad laikam 6 zaudējumi pēc kārtas sezonas sākumā
, 2012-09-15 08:54, pirms 12 gadiem
gggg rakstīja: Nebūs.Domā Saimons muļķis,nav vairs Jablonska ,kas aizstāv!
Saimons ar jablonski nav bijusi komandas biedri Jabo uz vitjazu aizgaja pēc tam kad Saimons komandu jau bij mainijis
, 2012-09-15 08:55, pirms 12 gadiem
cerams ka šodien būs pirmā uzvara pamatlaikā
, 2012-09-15 09:21, pirms 12 gadiem
gggg rakstīja: Tas ir Latviešu stilā,no lieliem mēsliem līst laukā Neaceros kura tā bija sezona,kad laikam 6 zaudējumi pēc kārtas sezonas sākumā
Šķiet, pirmajā sezonā - kura gan sākās itin labi, bet pēc tam nāca kritums.
Otrajā sezonā arī bija daudz zaudējumu sākumā, bet ik pa laikam kāda uzvara arī iekrita.

Nu, jācer, protams, ka, nolaižoties pašā dibenā, RD no tā dibena atspersies un uzšausies augstāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-15 09:41, pirms 12 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: Šodien gan liekas, ka KHL vadība būs parūpējusies, lai tiesneši padarītu savu darbiņu kā nākas - pietiesātu Ryjžjaņa Dyjanama, lai nav pilnīgs apkaunojums
Tad nu ir pienakusi ta diena kad ir jauzliek uz RD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-15 10:04, pirms 12 gadiem
Dīvainu sapni redzēju šonakt - kadru no gaidāmās spēles, kurā parāda, ka Šremps sēž tribīnēs pelēkā kreklā un domīgs.. tā jau protams nenotiks reālajā dzīvē, bet nu jā, interesanti
, 2012-09-15 10:08, pirms 12 gadiem
protams var jau cerēt, ka Karsums metīs katrā spēlē, vai pēkšņi Meija ar Džeru sāks gūt vārtus, vai cerēt, ka no leģionāriem būs kāds tolks. Var jau cerēt................
, 2012-09-15 10:09, pirms 12 gadiem
Dar ko var, dar ko var Dinamo ir jauzvar
, 2012-09-15 10:10, pirms 12 gadiem
Lielais Galds pēc apspriedes drīzumā forumā ievietos arī savu prognozi un vērtējumu spēku samēriem. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka anomāli zemais kofs 1.75 uz RD tāds ir tikai pateicoties tam, ka daudzi, gaidot 1.uzvaru, gāž lielas summas uz viņiem. Tāpat nav izslēgts, ka kuluāros jau ir lūgta palīdzība centram ar pareizu spēles pietiesāšanu, ja reiz savādāk neko nevaram.
, 2012-09-15 10:12, pirms 12 gadiem
nevar cerēt uz uzvaru gūstot tikai vienus vārtus. tā kā ceru ka mūsējie šoreiz pratīs savas iespējas labāk izmantot
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.