Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Iļja Gromovs: "Porziņģim cenšos tikt garām no labās puses"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Iļja Gromovs: "Porziņģim cenšos tikt garām no labās puses"
Latvijas čempioni Iļja Gromovs un Jānis Gailītis vasaru sāka, trenējoties Mežaparkā
Foto: Aivars Ķesteris, f64

"Šovasar gribēju palikt Rīgā un trenēties ar izlasi – tas man var noderēt nākotnē. Komandā mani uzņēma ļoti labi," pirms spēles pret Poliju sarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas valstsvienības un "VEF Rīga" centra spēlētājs Iļja Gromovs.

Pagājušajā nedēļā tev bija 23. dzimšanas diena. Kā tevi apsveica komandas biedri?
Lielu svinību nebija, vairāk bumbojām. No rīta treniņš Klaipēdā, vakarā spēle. Komandas biedri Rīgā uzdāvināja “Molten” bumbu ar autogrāfiem. Ceru, ka visi parakstījās (smaida). Visvairāk patīk tuvo cilvēku apsveikumi. Liela dāvana ir arī iespēja spēlēt valstsvienībā.

Vai biji pārsteigts par uzaicinājumu spēlēt?
Neatceros, kurā brīdī tas notika, taču nedaudz pārsteigts biju gan. Pirms gada biju atrādīties aiz okeāna (Gromovs kopā ar Dāvi Bertānu “San Antonio Spurs” rindās piedalījās NBA vasaras līgas spēlēs Soltleiksitijā un vēlāk ar komandu bija Lasvegasā), bet šovasar uzaicinājumu nebija. Gribēju palikt Rīgā un trenēties ar izlasi – tas man var palīdzēt nākotnē.

VEF piedāvāja plānu vasaras darbam?
Vasaras sākumā Jāņa Gailīša un Jevgeņija Kosuškina vadībā trenējos Mežaparkā, bet 17. jūlijā atnācu uz izlasi. Mana rutīna? Piemēram, otrdien no rīta strādāju individuāli un gāju uz svariem, vakarā taktika un spēle pieci pret pieci. Viss kā vajag!

Treniņos esi paspējis uzspēlēt pret visiem?
Spilgtākais iespaids – spēlēšana pret Kristapu Porziņģi. Tas ir grūti, jo viņš laukumā var izdarīt visu – spēlēt no perimetra, apspēlēt tuvāk grozam. Kristaps ir ļoti garš, no viņa nedrīkst atkāpties. Iespaidīgi. Arī Dāvis (Bertāns) izceļas ar savu trojku, met visu iekšā.

Tavuprāt, no kuras puses Kristapam labāk tikt garām?
Grūti pateikt, taču man vieglāk ir aiziet garām pa labi. Mans uzdevums komandā ir vairāk spēlēt aizsardzībā, nevis uzņemties uzbrukumā. Nospēlēt savas minūtes, paņemt kādu ribaundu. Ja sanāk, iemest.

Kā tevi uzņēma komandā?
Jāni Blūmu pazīstu no kopīgas spēlēšanas “VEF Rīga” rindās. Izveidojušās diezgan labas attiecības, tāpēc arī izlasē jūtos ļoti labi.

Ir sapnis nokļūt Stambulā?
Neesmu tur vēl bijis, bet gribētu būt. Vēlos izbaudīt atmosfēru un komandā pavadīto laiku kopā ar visiem čaļiem. Man ir divkāršs mērķis – iekļūt sastāvā un aizbraukt uz Stambulu.

 +11 [+] [-]

, 2017-08-11 13:39, pirms 7 gadiem
Tak nestāsti to visiem bll!!! 100% lebrons lasa sc.com

  -1 [+] [-]

, 2017-08-11 13:44, pirms 7 gadiem
Kalnītis apmaksājis pasūtījuma rakstu?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-11 14:44, pirms 7 gadiem
to tikai var aptvert, kad tiešām ej uzbrukumā un Tev pretī ir 2.21 m kustīgs spēlētājs. Ej , nu, saproti, ko darīt, lai bumbu dabūtu grozā

  +3 [+] [-]

, 2017-08-11 14:48, pirms 7 gadiem
Var mēģināt izskriet starp kājām.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-11 17:01, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Var mēģināt izskriet starp kājām.
ja būtu kā Neits Robinsons, tad varētu
https://www.youtube.com/watch?v=Vbx...