Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Valensija izskata iespēju aizvietot Kuksiku

Valensija izskata iespēju aizvietot Kuksiku
Rihards Kuksiks
Foto: acb.com

Spānijas basketbola klubs "Valencia" izskata variantus kā pastiprināt komandas sastāvu, ko pēdējā laikā nomocījis savainojumu vilnis. Tieši Riharda Kuksika uzbrucēja pozīcija ir galvenā, kurā tiek lūkots pēc uzlabojuma.

Valensijas komandā pašreiz ir tikai pieci spēlētāji, kas ir veseli un neatrodas lazaretē. To skaitā ir divi spāņi Rafa Martinezs un Rodrigo San Migels, kā arī ukrainis Serhijs Liščuks, francūzis Nando De Kolo un latviešu basketbolists Rihards Kuksiks. Visvairāk cietusi ir tieši uzbrucēja pozīcijā, kurā vienīgais veselais spēlētājs ir Kuksiks. Vismaz pāris nedēļu attālumā no spēlēšanas ir uzbrucēji Viktors Klavers un Floriēns Pjetruss, bet Nikam Keineram-Medlijam nācies izlaist iepriekšējās spēles, lai arī drīzumā viņš varētu atgriezties laukumā.

Tāpat nesen komandu pameta brazīliešu centrs Tjago Spliters, kas atgriezies NBA, bet savainojumu joprojām dziedē cits garā gala spēlētājs Viktors Faverani. Tā kā Spānijas ACB līgā ir ārzemnieku ierobežojumi, tad kādam nāktos pamest komandu, lai vietā būtu iespējams paņemt kādu citu spēlētāju. Pašreiz Valensijas kluba izvēle kristu uz Riharda Kuksika atlaišanu, kurš pagaidām devis mazāko ieguldījumu no ārzemniekiem.

Ja Valensija izlemtu atbrīvoties no Kuksika, tad klubam nāktos izmaksāt spēlētājam kompensāciju, bet izdevīgāk būtu atrast vienkārši citu komandu 23 gadus vecajam basketbolistam. Par Kuksiku interesi esot izrādījis cits ACB līgas klubs "UCAM Murcia", bet ar to arī viss beidzies, jo Mursijas vienība nolēma pagarināt īstermiņa līgumu ar uzbrucēju Metu Volšu.

Kā iespējamos Kuksika aizvietotājus Valensija izskatījusi vairākus spēlētājus. Viens no tādiem bijis Francijas izlases uzbrucējs Mikels Želabals, kurš nolēmis mēģināt atgriezties NBA, tāpēc paspējis atteikt arī citiem klubiem Eiropā. Vēl izskatīta tikusi Barselonas komandas uzbrucēja Džo Inglsa kandidatūra, bet Katalonijas klubs neplāno šķirties no šī spēlētāja. Valensijas redzeslokā esot palikuši trīs citi spēlētāji, no kuriem zināmi ir divi. Viens no tiem ir horvātu uzbrucējs Damirs Markota, kurš nesen kā pameta Dāvja Bertāna pārstāvēto Ļubļanas "Union Olimpija". Markotam bija paredzēts pievienoties Kaspara Kambalas komandai Ankaras "Turk Telekom", bet tā piedāvājumu viņš nav pieņēmis. Otrs zināmais kandidāts ir slovēnis Martins Rančiks, kurš pagājušajā sezonā paspēja uzspēlēt trīs ACB klubos, no kuriem viens bija "Bilbao Basket".

Pagaidām skaidrs, ka Rihards Kuksiks vēl atrodas Valensijas komandas sastāvā un gatavojas nākamajai spēlei, kas būs rītdien izbraukumā Bilbao pret Jāni Blūmu. Lieliska iespēja Kuksikam pierādīt Valensijas komandai un tās galvenajam trenerim Pako Olmosam, ka viņam ir jāpaliek sastāvā. Spēles sākums pulksten 19:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
El Valencia Basket va a por Markota y el Murcia...

     [+] [-]

, 2011-12-09 20:59, pirms 12 gadiem
Mursijā Tu būtu līderis un patstāvīgs latviešu atbalsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-09 21:43, pirms 12 gadiem
Ir jau ok, ne jau viņa vietā meklē, bet vēl kādu!

     [+] [-]

, 2011-12-10 10:47, pirms 12 gadiem
pareizi bien it. kamer bija uz vilnja tikmer dabuja labu ligumu. Pec tam ganjau vel atradis klubu our par lideri but. Voss Katrina. Galvenais nesashljukt.