Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" pirmo reizi mēģinās uzvarēt Bratislavā

"Dinamo" pirmo reizi mēģinās uzvarēt Bratislavā
Pirmā maiņa gan guva, gan ielaida "Dinamo" pirmos vārtus sezonā
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" aizvadīs otro spēli piektajā regulārajā sezonā. Lai tiktu pie pirmā panākuma, rīdziniekiem jāsarūgtina jaunpienācēja Bratislavas "Slovan", kas arī čempionātu iesāka ar neveiksmi. Tam, vai "Dinamo" tiks pie pirmajiem punktiem sezonā, no pulksten 18:00 sekojiet līdzi "Viasat Sport Baltic" ekrānos.

Ceturtdien "Dinamo" neizdevās turpināt pirmo spēļu tradīciju un tikt pie uzvaras. Proti, pirmajā gadā rīdzinieki sāka ar 4:2 viesos pār Habarovskas "Amur", pēcāk sekoja neveiksme mājās pret Ufas "Salavat Yulaev" (1:5). Pērn "Dinamo" sezonas pirmajā mačā viesos ar 2:5 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" priekšā, bet iepriekš sāka ar 5:4 pret Sanktpēterburgas SKA. Tātad bija izdevies startēt ar panākumu pirmajā un trešajā sezonā, taču piektā nesākās uz priecīgas nots.

Spēlē pret Prāgas "Lev" Mārtiņš Karsums 17. minūtes noslēgumā pēc Mika Indraša piespēles no tuvas distances atklāja rīdzinieku sezonu. Pārbaudes mačos lielisku sportisko formu nodemonstrējušais Karsums, kurš pērn ar 21 rezultatīvu raidījumu kļuva par "Dinamo" labāko snaiperi, atradis kopīgu valodu ar 21 gadu veco Indraši (pērnajā sezonā tikai viena spēle galvenajā komandā) un jaunpienācēju Džeimiju Džonsonu.

Tomēr tieši "Dinamo" pirmā maiņa zaudēja pirmos vārtus sezonā. Pašā vārtu priekšā neizdevās noturēt pieredzējušo slovāku Ļubošu Bartečko. Situācijā gan vairāk vainas jāuzņemas pirmajam aizsargu pārim ar komandas kapteini Gunti Galviņu un Krišjāni Rēdlihu. Savukārt rīdzinieku cerības par punktiem 51. minūtē izdzēsa 65 spēles "Dinamo" kreklā aizvadījušais slovāks Tomāšs Surovijs. Rezultātā "dinamiešiem" neveiksme ar 1:2.

Bez punktiem startējusi arī "Dinamo" šodienas pretiniece – Bratislavas "Slovan". Pēc "Lev" pārcelšanās no Popradas uz Prāgu Slovākija bez Krievijas hokeja nepalika – vietā nāca "Slovan". "Slovan" divas reizes izvirzījās vadībā, taču noslēdzošajās 20 minūtēs ielaida divus bezatbildes vārtus, ar 2:4 atzīstot citas jaunpienācējas – Doņeckas "Donbass" ar Jūliusu Šupleru pie stūres – pārakumu.

Kluba pirmos vārtus KHL jau 66. sekundē iemeta 23 gadus vecais centra uzbrucējs Milans Kitnārs, kuram vienas spēles pieredze Nacionālās hokeja līgas klubā Edmontonas "Oilers". Viņš septiņās pārbaudes spēlēs pretinieku vārtsargus pārspēja divas reizes. 24. minūtē "Slovan" vadībā atgrieza Martins Bakošs, kurš Bratislavas kluba paspārnē atrodas jau kopš 2007. gada.

Apskatot "Slovan" sastāvu, neitrālam hokeja līdzjutējam nebūs pārāk daudz zināmu hokejistu. Protams, ir leģendārais veterāns Miroslavs Šatans, kurš gan pirmo maču izlaida, tāpat vairāki Slovākijas izlasē uzspīdējuši spēlētāji – Milans Bartovičs, Romāns Kukumbergs, Libors Hudāčeks. KHL līdzjutējiem svešs nebūs arī pērn "Lev" spēlējušā kanādieša Džonatana Sigaleta vārds.

Pirmajā mačā "Slovan" vārtos bija soms Ville Hostika. Iepriekš ārpus dzimtenes viņš spēlējis vien Dānijā un necilajā Austrijas otrajā līgā, taču tieši 27 gadus vecajam un 190 centimetrus garajam hokejistam pārbaudes spēlēs izdevās iegūt treneru uzticību. Taču vai pēc četru vārtu ielaišanas viņu nenomainīs pērnais "Slovan" pirmais numurs Braņislavs Kondrāds vai vairākas sezonas Ziemeļamerikas zemākajās līgās pavadījušais Jaroslavs Janušs?

Tāpat jautājums ir arī par to, kurš būs "Dinamo" vārtos. Abos pārbaudes turnīros par labāko vārtsargu atzina tieši "dinamieti" Māri Jučeru, kurš izkonkurēja zviedru Mikaelu Telkvistu un bija vārtos Prāgā. Taču pārbaudes spēlēs treneriem patika vārtsargus bieži mainīt; par to vēstīja arī "Dinamo" galvenā trenera Pekas Rautakalio komentārs, ka, pēc viņa domām, rīdziniekiem ir divi pirmie vārtsargi.

Atbildes uz šo un vēl daudziem citiem jautājumiem meklējiet pie televīzijas ekrāniem šodien pulksten 18:00. Spēli tiešraidē rādīs kanāls "Viasat Sport Baltic". Tāpat rīdzinieki var rēķināties ar atbalstu arī Bratislavā – Prāgā redzējām prāvu atbalstītāju pulciņu, kas tagad, šķērsojis Slovākijas robežu, mēģinās palīdzēt "Dinamo" izcīnīt pirmo uzvaru sezonā.

"Dinamo" sastāvs izbraukuma tūrē

Vārtsargi: Māris Jučers un Mikaels Telkvists;
Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Mārtiņš Porejs;
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Raitis Ivanāns, Ainārs Podziņš un Miks Lipsbergs.


, 2012-09-08 07:36, pirms 12 gadiem
Nu šeit vajadzētu būt pirmiem punktiem,lai arī prognozētājs no manīm vājš.
Slēpts komentārs: alnabru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-08 08:14, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: Viasat, mhm,
tie kas pagājušo reizi sekoja līdzi spēlei, netā bija kur skatīties tiešraidē?
Jā bija!Pat patiekšu translācija bija labā stāvoklī!ES domāju ir vērts pasekot Dinamo Rīgai!
Slēpts komentārs: Sporta funkcionārs
Slēpts komentārs: kasha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-08 08:44, pirms 12 gadiem
Par pirmo uzvaru!

P.S "...sekojiet līdzi "Viasat Sport Baltic" ekrānos." piedr*zt to VSB. Paldies KHL TV par tiešraidi!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-08 08:48, pirms 12 gadiem
Rietumu bāni.. tu taču esi malziet atsaldēts !!!

Šodien obligāti jābūt pirmajai uzvarai.. 3:2 uz DINAMO !
, 2012-09-08 08:50, pirms 12 gadiem
Sporta funkcionārs rakstīja: Jā tikai neraudi aiz bēdām,ka LV basketbola komanda neiekļūst finālturnīrā..
Hokejs ir daudz reizes augstākā līmēnī pasaulē,nekā mūsu oranžās bumbas bāleliņi!
1 spēlētājs 100gados reizi uzspēlē NBA
Bet par NHL labāk nerunāšu
apskaties cik tukstoši jauniešu drīz uzsāks basketbola sezonu visā latvijā.Jā, hokējā ir vieglāk izsisties,tur vairāk spēlētāju.Un līmenim nav jābūt aukstam.Iekļusti dināmo un stūrēsi ar bembi.Tapēc nevajag salīdzināt hokēju ar komandas sportu N:2 pasaulē.
, 2012-09-08 08:51, pirms 12 gadiem
alnabru rakstīja: apskaties cik tukstoši jauniešu drīz uzsāks basketbola sezonu visā latvijā.Jā, hokējā ir vieglāk izsisties,tur vairāk spēlētāju.Un līmenim nav jābūt aukstam.Iekļusti dināmo un stūrēsi ar bembi.Tapēc nevajag salīdzināt hokēju ar komandas sportu N:2 pasaulē.
Tu domā - ka basis ir komandu sports N:1 ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: DinamoF
, 2012-09-08 08:56, pirms 12 gadiem
...kautkāds zviedru mēsls viasat...aicinu visiem atteikties no tā draņķa!
Ir taču KHL TV,manuprāt visiem pieejams ,sabiedrisks kanāls.Arī civilizēts,to netā arī var redzēt!
, 2012-09-08 08:56, pirms 12 gadiem
fubtbols ir N:1 bet ledus hokēju daļa pasaules nemaz nezin
, 2012-09-08 09:01, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Bet tas, ka Donabass apspēlēja Slovan ar 4:2, liecina to, ka Dinaburgas klubam, šosezon klāsies visai plāni!
kas tev ar to dinaburgu??
raksti normāli vai neraksti vispār!!
Slēpts komentārs: DinamoF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: aizermans
, 2012-09-08 09:19, pirms 12 gadiem
silence rakstīja: ...kautkāds zviedru mēsls viasat...aicinu visiem atteikties no tā draņķa!
Ir taču KHL TV,manuprāt visiem pieejams ,sabiedrisks kanāls.Arī civilizēts,to netā arī var redzēt!
Prom zviedrus,mums vajag tikai krievus!!!!
, 2012-09-08 09:19, pirms 12 gadiem
lai veicās.Prieks par jauno maiņu.KHL ir laba skola mūsu janajiem
, 2012-09-08 09:26, pirms 12 gadiem
B...LJE, lai suukaa tas Viasat Sport Baltic sapis visu , vemt gribas.
, 2012-09-08 09:28, pirms 12 gadiem
Cerams Bratislava ir labāks ledus!!
, 2012-09-08 09:29, pirms 12 gadiem
Vai nav kautkāds VSB saits, kur šitādas ziņas publicēt?? Piesārņo tikai ēteru...:-(
, 2012-09-08 09:29, pirms 12 gadiem
šodien spēle? pat nezināju.

teikšu godīgi, ka iepriekšējās sezonās kalendāram sekoju līdzi ļoti reti, jo LTV7 raidot Dinamo spēles vienmēr laida reklāmas par nākamajām spēlēm, tāpēc īsti nevajadzēja piedomāt kad nākamā spēle, bet tagad zināmu iemeslu dēļ spēles jāskatās netā un līdz ar to būs jāsāk vairāk ielūkoties Dinamo kalendārā!
, 2012-09-08 09:30, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Tā kā vairums no SC mani pazīst kā īstu Rietumu Eiropas hokeja atbalstītāju, jo tuvs ir ne tikai Vācu, bet arī Itāļu, Fraņču, Čehu, Slovāku, Slovēņu, Austriešu un Šveices hokejs, tad laikam jau šeit neprasās komentāru par ko šodien esmu un ko šodien atbalstīšu.

Apskatot Slovan hokeja klubu , jāizdara secinājums, šodien Slovan vajadzētu svinēt uzvaru.
Slovākija ir rietumeiropa?????????
šim expertam viss rietumu..
, 2012-09-08 09:36, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Nu šeit vajadzētu būt pirmiem punktiem,lai arī prognozētājs no manīm vājš.
ja spēlēs, būs punkti, ja laidīs luni kā aizvakar tad nekā
, 2012-09-08 09:39, pirms 12 gadiem
Iesaku labak aiziet no sakuma uz basi un pec tam majas noskatities hokeju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-08 09:49, pirms 12 gadiem
ElektriskaisZutis rakstīja: Grūti būs Slovan izcīnīt uzvaru, bet ceru, ka jaunpienācējs spēs sagādāt pārsteigumu.
Ko tu murgo?Nedomāju,ka bukmeikeri tāpat vien uzlikuši toķikā par labu Slovan!!!Jācīnās!
Slēpts komentārs: pirdaks
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.