Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dinamo" pēc pirmās trīs punktu vērtās uzvaras oktobrī

"Dinamo" pēc pirmās trīs punktu vērtās uzvaras oktobrī
Vai Peka Rautakalio parādīs ceļu arī "Severstal"?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" centīsies papildināt punktu bagāžu. Rietumu konferences 10. vietā esošie rīdzinieki savā laukumā uzņems Čerepovecas "Severstal". Mača sākums pulksten 17:00, tiešraide kanālā TV6.

Oktobrī Rīgas "Dinamo" savā laukumā aizvadījusi divas spēles, un abās bijis nepieciešams pagarinājums. Pirmdien rīdzinieki 55. minūtē atspēlējās pret Ufas "Salavat Yulaev", tomēr viņus papildlaikā sarūgtināja līgas šobrīd labākais snaiperis Igors Mirnovs, kurš apspēlēja "Dinamo" kapteini Gunti Galviņu – 2:3.

Savukārt piektdien veiksme uzsmaidīja "Dinamo" – 2:1 pret Čehovas "Vityaz". Pirmoreiz ripa vārtos pabija vien 51. minūtes pašā izskaņā, no distances trāpot aizsargam Matjē Karlam. Taču tikai pusotru minūti pirms pamatlaika beigām viesi rezultātu izlīdzināja. Rīdzinieki pat varēja palikt bez punktiem, taču viņus gan spēles ievadā, gan pēdējā minūtē izglāba vārtu konstrukcija.

Pagarinājumā nebija jāspēlē pārāk ilgi – 63. minūtē "Dinamo" uzvaru atnesa komandas labākais snaiperis Mārtiņš Karsums. Viņš iemeta no vārtu priekšas pēc iepriekš neizmantota momenta. 13 spēlēs Karsums guvis piecus vārtus. Viņa tuvākais sekotājs ir Aleksandrs Žirū ar četriem rezultatīviem raidījumiem.

Lai gan vārtu gūšana šosezon bijis galvenais "Dinamo" klupšanas akmens, pret "Vityaz" galvassāpes sagādāja vārtsargi: gan Māris Jučers, gan Mikaels Telkvists saķēra vīrusu. Jučers nebija gatavs doties uz ledus, tāpēc pēcpusdienā uz "Dinamo" izsauca 20 gadus veco Kristeru Gudļevski. Vakara gaitā viņš tika pie debijas KHL.

Pirmajās divās trešdaļās atvairījis visus 15 metienus, Telkvists pēdējās 20 pamatlaika minūtes aizvadīt vairs nespēja. Kā atklājās vēlāk, jau pēc pirmā perioda viņš ģērbtuvēs vēmis. Gudļevskis debitēja ar panākumu, taču šodien, visticamāk, viņa vārtos nebūs – "Dinamo" ārsti ieguldījuši visus spēkus, lai Telkvists un Jučers atgrieztos ierindā.

Arī šodienas pretiniecei Čerepovecas "Severstal" oktobris un pagarinājums ir saistīti jēdzieni. Pirms lidošanas uz Rīgu "Severstal" Maskavā ar 2:3 papildlaikā piekāpās "Spartak" priekšā. No zaudējuma neglāba arī aizsarga Aleksandra Rjazanceva ceturtie vārti un ceturtā piespēle sezonā. Tieši 32 gadus vecais aizsargs ir šobrīd pasaulē spēcīgākā metiena īpašnieks – šogad Rīgā viņš ripu vārtos raidīja ar ātrumu 183,67 kilometri stundā.

Savukārt iepriekšējā mačā "Severstal" savā laukumā sakāva Mitišču "Atlant" – 4:0. Arī šajā mačā Rjazancevs pamanījās gūt gan vārtus, gan piespēli, tomēr par galveno varoni kļuva vārtsargs Vasilijs Košečkins, kurš atvairīja 28 sāncenšu metienus. Viņš bijis vārtos visos mačos, atvairot 93,2% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,05 vārtus.

Arī "Severstal" bijušas problēmas ar vārtu gūšanu: septembrī komanda sāncenšu vārtsargu nespēja pārspēt pat 131:35 minūtes pēc kārtas, divos mačos paliekot sausā. Neveiksmju sēriju pārtrauca Genādijs Stoļarovs, tomēr "Severstal" līderis atkal ir Vadims Šipačovs – aizvadītajā sezonā 54 spēlēs 59 punktus guvušais uzbrucējs šosezon 12 mačos guvis sešus vārtus un izdarījis četras rezultatīvas piespēles.

Uzbrucēju starpā viņa tuvākais sekotājs ir Jevgeņijs Ketovs – 11 spēlēs astoņi (3+5) punkti. Taču uzmanību noteikti der pievērst citam "Severstal" uzbrucējam – 193 centimetrus garajam un 103 kilogramus smagajam Pahrudinam Gimbatovam. Ievērību viņš izpelnījās jau sagatavošanās ciklā, izprovocējot kautiņu ar Jevgeņiju Artjuhinu no Sanktpēterburgas SKA.

Gimbatovs neklusē arī regulārajā sezonā – mačā pret Novosibirskas "Sibir" viņš jau pašā ievadā izkāvās ar Kristianu Kudroču, cīņu pret pārsteigto pretinieku pārliecinoši uzvarot. Tiesa, pēc "Severstal" diviem sausajiem zaudējumiem pēc kārtas Andrejs Nazarovs, kurš iepriekš bija Čehovas "Vityaz" galvenais treneris, nosēdinājis Gimbatovu rezervē.

Jāizceļ, ka gan "Dinamo", gan "Severstal" kontā ir 27 vārti. Tāpat interesants ir fakts, ka Čerepovecas komanda visas uzvaras izcīnījusi pamatlaikā, pēc 60 minūšu atzīmes piedzīvojot četrus zaudējumus.

Spēle būs vienlīdz svarīga un principiāla. Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem, kas nopelnīti 13 spēlēs, ieņem 10. vietu rietumos. Savukārt "Severstal", lai gan aizvadījusi spēli mazāk, iekrājusi 19 punktus un ir 8. vietā. Kā pēc spēles pret "Vityaz" izteicās "Dinamo" uzbrucējs Pols Šehura, šobrīd jebkuri punkti ir ļoti nozīmīgi.

Spēles sākums pulksten 17:00. Tiešraidi būs iespējams vērot kanālā TV6.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...


Slēpts komentārs: Kefka
, 2012-10-07 02:22, pirms 12 gadiem
Neticaas ka vinji vinnes
, 2012-10-07 02:25, pirms 12 gadiem
Ja jau viņi turpinās tizloties kā līdz šim ,tad nav mums ko sapņot par kaut kādu ''play off ,nerunājot jau par Gagarina kausu!
Sāciet beidzot spēlēt sakarīgu HOKEJU!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 02:35, pirms 12 gadiem
b*e, atkal virsrakstu ilgi domājuši!
, 2012-10-07 02:36, pirms 12 gadiem
Laviņš būs?
, 2012-10-07 02:38, pirms 12 gadiem
Man jau ir zudusi ticība savējiem, liekas ka jānotiek kautkam pilnīgi negaidītam, lai Rīga sāktu uzvarēt spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: hoorai
, 2012-10-07 03:35, pirms 12 gadiem
No zaudējuma neglāba arī aizsarga Aleksandra Rjazanceva ceturtie vārti un ceturtā piespēle sezonā. Tieši 32 gadus vecais vārtsargs ir šobrīd pasaulē spēcīgākā metiena īpašnieks – šogad Rīgā viņš ripu vārtos raidīja ar ātrumu 183,67 kilometri stundā.

Tad nu gan vārtsargam spēcīgs metiens
, 2012-10-07 03:52, pirms 12 gadiem
Dinamo? Līdzjutēji ir ar Jums, mēs gribam redzēt beidzot normālu hokeju, un kārtīgu un pārliecinošu uzvaru pār tiem kas ir līdzvērtīgi! Taka čaļi pēdējais laiks beidzot saņemties nokapāt tā kā agrāk redzējām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 04:41, pirms 12 gadiem
Var kautkur neta redzet?
Esmu uk tagad, un man Viasatu atsledza vakar jo izradas ka mans bankas accounts aizverts Latvija:d:d

Palidzat ludz,tiesam gribu redzet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 07:39, pirms 12 gadiem
Viktorovičs rakstīja: Emocionāls komentārs, tikai nedaudz neprecīzs - ČK (Drošības Komiteja) nekad nav bijusi Iekšlietu ministrijas pakļautībā, jau kopš Oktobra apvērsuma 1917. gadā, tā bija neatkarīga organizācija, kura politiskajā hierarhijā bija vismaz pakāpi augstāka, arī uzdevumi bija citi - izlūkošana, pretizlūkošana, valsts politiskā drošība, robežapsardze, u.t.t.
Starp citu, Čekas pirmo darbinieku vidū bija daudz latviešu - Peters, Lācis, Bērziņš, Vācietis, kuri esot izcēlušies ar īpašu fanātismu un nežēlību...
Viss jau pareizi,tikai ,kur Tu izlasīji,ka -"Peters, Lācis, Bērziņš, Vācietis, kuri esot izcēlušies ar īpašu fanātismu un nežēlību...?
Nē nopietni, būtu interesanti palasīt.Vispār es tvnet ru arī kaut ko tādu esmu lasijis!
, 2012-10-07 07:55, pirms 12 gadiem
nebūs 3 punktu uzvara...
, 2012-10-07 08:00, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: es beidzu dzert, jo gribas, kaut ko rīt izdarīt..............
bet virsrakstu būt iedevis

PAREIZI BŪTU TĀ:
Kad vienreiz būs svinības uz Rīgas čekas mocekļu kauliem?

Ja vajag argumentus - tad te tie būs
šis dināmo tiek saukts tā vārdā
tas dināmo bija IeM sporta klubs
zem IeM bija visa čeka, bet uz tās rokām ir miljonu asiņu
čeka izsūtīja mūsu varenās ģimenes un atdalīja vīrus no sievām, solot, ka galā tiksies, bet še tev
pie tam vīrus kā tādus lopus Jurģos pēc pakaļām pārbaudīja, cik kurš derīgs smagākam darbam
es nekad nebūšu par šādu komandu, kas nēsā manu radinieku un manas tautas gala slavas vārdu

Lai dināmo sabirst pīšļos
jo mazāk punktu, jo labāk
kamēr nespratīs, ka nevar tādu vārdu valkāt mūsu Rīgā
Par DEL, Bundeslīgu, SS, Hitleru un miljoniem ebreju negribi parunāt? Vai varbūt par LM dalību BAČ un Lukašenko diktatūru Baltkrievijā? Arī zviedri, poļi un lietuvieši mums savulaik darījuši pāri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 08:32, pirms 12 gadiem
Melissa rakstīja: SS slidena tēma. Mums jau katram otram senči tur bijuši.

Bet ja par hokeju, ko tāds pesimisms no paša rīta?!!
Vēsture jau vispār ir slidena tēma. Man vectēvs karoja padomju krievijas pusē, bet viņa brālis fašistiskās vācijas pusē. Viņi bija spiesti to darīt. :-(
Ja par hokeju, tad domāju un ceru, ka Dinamo uzvarēs ar 3:1. Trešie tukšos vārtos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 08:50, pirms 12 gadiem
Viktorovičs rakstīja: Principā, nets ir pilns ar aprakstiem par latviešu čekistu varoņdarbiem, pārsvarā gan krievu valodā. Krieviem nevar ticēt uz visiem 100%, bet racionālais kodols paliek jebkurā gadījumā. Konkrētus linkus meklēt man ir slinkums, ja interesē, gan jau atradīsi.
Pietiek jau palasīt Wiki par ČK dibināšanu - pārsvarā vieni vienīgi Rabinoviči un Bērziņi !!! Ļeņins ar Trocki, par cik abi arī bija apgraizītie, krieviem neuzticējās...
Gadījumā pirms pāris gadiem Latvijā vienu večuku netiesāja saistībā ar čekas briesmudarbiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 08:55, pirms 12 gadiem
Paskatījos KHL mājas lapā Северсталь spēļu kopsavilkumus, un jāsecina, ka ģinama ne tuvu nestāv līdzi. Krievi griež ar azartu un izdomu, un, galvenais, ar labu garīgo, ģinamšķikiem mūžīgie niknie ģīmji un vairāk par vienas piespēles kombeni izdoma nesniedzās. Apsveicu ar zāģi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 08:59, pirms 12 gadiem
Melissa rakstīja: Tu domā Noviku? Bet tas bija tā senāk.
Iespējams, ka viņu, uzvārdu neatceros. Kādas prognozes par spēli?
, 2012-10-07 09:02, pirms 12 gadiem
Nearstejiet Telkvistu!!! Man labak patiik kaa vins spele kad ir slims!!! var but vel pariitim vajadzetu pielaist to virusu!
, 2012-10-07 09:03, pirms 12 gadiem
Dinamo spēlē tādu hokeju ,kurš man patīk ,ātrs ar metiniem ar cīņu pie bortiem un vārtiem,nevarēju ciest to agrāko piemēra Tambijeva maiņas hokeju ar riņķošanu gar bortiem.Protams žēl ,ka punktu pamaz ,bet toties hokejs labs ,izņemot spēli pret Čehovu.Vienīgais tracina tas fanu sektora Dināāāmo ,vai tad savus saukļus nevar izdomāt ,ka jāpārņem krievu futbola fanu blējiens.
, 2012-10-07 09:03, pirms 12 gadiem
Protams par dinamo uzvaru..
, 2012-10-07 09:05, pirms 12 gadiem
Viktorovičs rakstīja: Domāju, ka Dinamo spēle šīs sezonas sākumā nedod pamatu rakstiem ar tik optimistiskiem virsrakstiem !!! Pret Severstaļ šosezon zobus jau ir aplauzuši Atlants, Salavats un Āmurs, kas viņiem dod 14. vietu tabulā. Ko mēs varam likt pretīm ??? Uzskatu, ka to pašu - neko !!!!
Katra spēle sākas ar 0:0. Komandai vai atsevišķam spēlētājam var gadīties "melnā" diena. Bet galvenais faktors šovakar varētu būt Nazarovs un pieņemtie lēmumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-07 09:08, pirms 12 gadiem
Kautinu cienitajiem sovakar varbutiba uz Raita duru cinu gan varetu but diezgan augsta..Nazarovs un vina cinas sunelis Gimbatovs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.