Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ar uzvarām sāk Pujacs, Dārziņš un Bārtulis; Znarokam jau divas

Ar uzvarām sāk Pujacs, Dārziņš un Bārtulis; Znarokam jau divas
Lauris Dārziņš (pa labi)
Foto: ak-bars.ru

Ceturtdien pirmās spēles jaunajā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonā aizvadīja vairāku Latvijas pārstāvju klubi. Laura Dārziņa Kazaņas "Ak Bars" mājās ar 5:2 sakāva Čerepovecas "Sevesrtal", savukārt Georgija Pujaca Omskas "Avangard" viesos pieveica Sanktpēterburgas SKA - 2:1.

Kazaņas "Ak Bars" mājās uzņēma "Severstal", taču viesmīlība šoreiz izpalika - jau pēc pirmās trešdaļas "Ak Bars" bija ielikusi stabilus pamatus uzvarai (4:1). Viesi tā arī nespēja pat sakustināt stabilos pamatus, un "Ak Bars" svinēja panākumu ar rezultātu 5:2. Latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš laukumā pabija 11 minūtes un 35 sekundes, izdarīja pa vienam metienam katrā trešdaļā, bet pie soda minūtēm netika.

Sanktpēterburgā 10 000 līdzjutēju bija ieradušies sagaidīt vietējās SKA pirmo uzvaru jaunajā sezonā, taču komanda sarūgtināja. Pretī stājās Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard", kas jau piektajā minūtē panāca 1:0. Aizsargs Antons Belovs 13. mača minūtē dubultoja viesu pārsvaru, un SKA no šī nokdauna tā arī nepiecēlās. Vienus vārtus atgūt izdevās, taču ar to nebija gana, un "Avangard" svinēja panākumu - 2:1. Georgijs Pujacs spēlēja 18 minūtes un 39 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarīja un arī pie soda minūtēm netika.

Ja Pēterburgā halle bija pilna, tad čempionvienības Maskavas "Dynamo" pirmo spēli mājās apmeklēja tikai ap trim tūkstošiem cilvēku. Tas gan neliedza Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai komandai atgādināt Astanas "Barys", kas ir čempione - 5:1. Ar "hat-trick" maskaviešu labā izcēlās 25 gadus vecais centrs Ričards Jinje, kuram šī bija tikai otrā KHL spēle karjerā. "Dynamo" šī bija otrā uzvara divos mačos.

Veiksmīga debija KHL izdevusies arī latviešu aizsargam Oskaram Bārtulim, kura pārstāvētā "Donbass" Juliusa Šuplera vadībā Bratislavā atspēlējās no 1:0 un 1:2 pret "Slovan", izcīnot uzvaru ar rezultātu 4:2. Oskars laukumā bija 17 minūtes un 54 sekundes, pa vārtiem nemeta un soda minūtes nesaņēma.


, 2012-09-06 20:32, pirms 12 gadiem
Vai Dārziņš savainojās 3. periodā, ka tikai nedaudz vairāk par 2 min. bija laukumā? Pirmajos divos bija gandrīz 5 minūtes laukumā.
, 2012-09-06 20:32, pirms 12 gadiem
Studenti uzvareja SY . MNK uzvarēja torpedo.Šogad autsaideri tādi spēcigi izskatas.
, 2012-09-06 20:36, pirms 12 gadiem
Pret Dārziņu izdarīja ļoti stipru spēka paņēmienu,tā ka nav izslēgts,ka atkal notraumējās.
, 2012-09-06 20:38, pirms 12 gadiem
pinokio rakstīja: Pret Dārziņu izdarīja ļoti stipru spēka paņēmienu,tā ka nav izslēgts,ka atkal notraumējās.
pārspļaujam pār kreiso plecu
, 2012-09-06 20:38, pirms 12 gadiem
NickeLBack rakstīja: Studenti uzvareja SY . MNK uzvarēja torpedo.Šogad autsaideri tādi spēcigi izskatas.
Laiks kroneet potenciaalos 4empionus!?
, 2012-09-06 20:50, pirms 12 gadiem
"Ar "hat-trick" maskaviešu labā izcēlās 25 gadus vecais centrs Ričards Gings, kuram šī bija pirmā KHL spēle karjerā." - Interesanti, un spēle pret Omsku viņam neskaitās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-06 20:59, pirms 12 gadiem
""Lauris Dārziņš laukumā pabija 11 minūtes un 35 sekundes, izdarīja pa vienam metienam katrā trešdaļā, bet pie soda minūtēm netika."
Tātad katrā tresdaļā jāizdara vairāk metienu, lai tiktu pie soda minūtēm.
Vispār mūsu žurnālisti ir vienreizēji: šovakar mūsu Dinamo mērosies spēkiem ar pašu NORMUNDU SĒJĒJU.Pēc tam, pa ceļam uz maskavu iegriežoties kaut kādā tur bratislavā, stāsies pretī vienam milzīgam, šausmīgam JĀNIM SPRUKTAM ar viņa cska. Vēl kaut kad rīgā gaidāms GEORGIJS PUJACS ar sev piederošu omskas avangardu. Ja donbasā spēlē OSKARS BĀRTULIS, tad droši vien visas pārējās komandas pienākumos ietilpst vien ūdens pienešana mūsu brašulim, mušu atgaiņāšana un palīdzēšana piecelties, ja gadījumā uz slidenā ledus gadās paslīdot kājai nokrist.
, 2012-09-06 20:59, pirms 12 gadiem
Par savējiem prieks.

Justifiable rakstīja: "Ar "hat-trick" maskaviešu labā izcēlās 25 gadus vecais centrs Ričards Gings, kuram šī bija pirmā KHL spēle karjerā." - Interesanti, un spēle pret Omsku viņam neskaitās?
Mani arī interesē, vai Maskavas un Omskas spēle netiek skaitīta, jo tas pats attiecas uz virsraksta tekstu.
, 2012-09-06 21:09, pirms 12 gadiem
Justifiable rakstīja: "Ar "hat-trick" maskaviešu labā izcēlās 25 gadus vecais centrs Ričards Gings, kuram šī bija pirmā KHL spēle karjerā." - Interesanti, un spēle pret Omsku viņam neskaitās?
Viņs vel iemeta buliti pret omsku
, 2012-09-06 22:32, pirms 12 gadiem
Siliņš un hokejs!

Nu kāpēc jālien tur kur nav nekādas saprašanas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-07 01:06, pirms 12 gadiem
Apmekleejums Maskavas Dinamo labais, zeel, ka vinnee tik nevajadziigas komandas! Veelu veiksmi citaam komandaam...
, 2012-09-07 09:30, pirms 12 gadiem
Kāpēc Ričards Jinje, nevis Rihards Gjunge?!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.