Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

No kautiņa ne smakas, Karsums izrauj "Dinamo" uzvaru papildlaikā

No kautiņa ne smakas, Karsums izrauj "Dinamo" uzvaru papildlaikā
Mārtiņš Karsums
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 2:1 pārspēja Čehovas "Vityaz". Pamatlaikā abi vienīgie vārti tika gūti 3. perioda 2. daļā, bet uzvaras vārtus papildlaikā guva Mārtiņš Karsums.

Rīgas "Dinamo" pēdējās sešās spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus, nonākot tabulas lejasdaļā. Šodien cīņā ar bēdubrāli Čehovas "Vityaz" bija liela vēlēšanās situāciju kaut nedaudz uzlabot. "Dinamo" fani gan gaidīja ne tikai uzvaru, bet arī ko citu (skaļi neteiksim), par ko liecināja šosezon neierasti pārpildītā "Arēna Rīga"... Vārtos atkal stājās Mikaels Telkvists, kamēr rezervē bija Kristers Gudļevskis. Pirmo reizi sezonā "Dinamo" rindās izgāja Rodrigo Laviņš, savukārt uzbrukumā notika rotācija - Mārtiņam Karsumam blakus 1. maiņā tika iecelti Pols Šehura un Kaspars Daugaviņš, kamēr Miks Indrašis un Džeimijs Džonsons tika nosūtīti uz 2. maiņu pie Aleksandra Žirū. Uzmanības centrā esošais Raitis Ivanāns palika turpat - 4. maiņā, bet Džeremijs Jablonskis palika ārpus sastāva.

"Dinamo" sāka nervozi, brīnumainā kārtā neielaižot vārtus jau pēc nospēlētas pusminūtes. Sekoja Andra Džeriņa maiņas uzplaiksnījums, taču "Vityaz" atbildēja ar dubultu sparu, un mūsējiem klājās grūti. Tieši laikā nāca 4. maiņas nopelnīts vairākums (viss sākās ar to, ka Elvijs Biezais apzaga pretinieku vārtu tuvumā) un 42 sekundes rīdziniekiem bija arī lielais vairākums, taču apšaude no distances nebija precīza. Uzreiz pēc vairākuma izbeigšanās Žirū kārtējo reizi šosezon izdarīja lieku pārkāpumu, tomēr arī "Vityaz" neprata izspēlēt viena cilvēka pārsvaru. "Dinamo" pēc Daugaviņa izkārtota vairākuma to izspēlēja vēl sliktāk, ne tikai nespējot radīt draudus viesu vārtiem, bet arī pēc Oskara Cibuļska kļūdas ļaujot Antonam Koroļovam izskriet viens pret vienu. Mūsu aizsargs gan pats laboja kļūdu. Vienādos sastāvos jau glāba Telvkists, bet "Dinamo" atbildēja ar Ivanāna teicamu piespēli, Māra Bičevska metienu, pēcāk arī Jevgeņija Timkina metienu pa saviem vārtiem. 1. periods gan noslēdzās 0:0.

24. minūtē Karsumam neizdevās iecerētais izgājienā divatā pret vienu, bet turpinājumā, lai gan spēle ritēja ātrā tempā, momentu trūka. Atklāt rezultātu 2. perioda vidū bija "Vityaz", kad vispirms Artjomijs Panarins trāpīja pa pārliktni, bet pāris sekundes vēlāk Ivanāns nopelnīja divas soda minūtes. Vairākumi šodien komandām nepadevās... Arī vienādos sastāvos, lai gan pusmomenti bija, vārti nekādi nekrita un 0:0 arī pēc divām trešdaļām.

3. periodā vārtos stājās Gudļevskis (Telkvistam acīmredzot savainojums), debitējot "Dinamo" ne tai vienkāršākajā brīdī. Ar pirmajiem metieniem Kristers tika labi, taču 44. minūtē kļūdījās tālā izgājienā, nespējot nofiksēt ripu - nepatikšanas izpalika. Tikmēr Ivanānam radās konflikts ar augumā mazo Romānu Kudinovu, bet Raitis pretinieku pažēloja, neturpinot grūstīšanos. Pēc trim minūtēm uzbrukuma smailē labas kombinācijas rezultātā nonāca Laviņš, taču vārtsargu pārspēt neizdevās. Šķita, ka šajā spēlē nekad netiks gūti vārti, taču 51. minūtē Arēnas tribīnes pēkšņi eksplodēja - vārtu priekšā labi pacīnoties Žirū, ar tālu metienu rezultātu atklāja Metjū Karls (1:0)! "Vityaz" sāka riskēt, un labas iespējas pretuzbrukumos radās "Dinamo", taču rīdzinieku neizmantotie momenti noveda pie izlīdzinājuma... 59. minūtē Pols Šehura zaudēja iemetienu, un Ņikita Dvurečenskijs pārspēja Gudļevski - 1:1. Gandrīz uzreiz "Vityaz" varēja arī izraut uzvaru, taču glāba Gudļevskis un arī vārtu stabiņš. Sekoja papildlaiks.

Tajā ļoti aktīvi bija "Dinamo" hokejisti, veidojot vienu momentu pēc otra, galu galā izraujot uzvaru - brīdi pēc tam, kad netika izmantots izgājiens viens pret vienu, vēl viena iespēja radās Karsumam, un šoreiz Mārtiņš to izmantoja (2:1)! Svētdien plkst.17:00 spēle tepat Rīgā pret Čerepovecas "Severstal".

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Mikaels Telkvists (Kristers Gudļevskis); Guntis Galviņš – Krišjānis Rēdlihs, Matjē Karls – Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks - Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs; Mārtiņš Karsums – Pols Šehura – Kaspars Daugaviņš, Aleksandrs Žirū – Džeimijs Džonsons – Miks Indrašis, Robs Šremps – Andris Džeriņš – Gints Meija, Raitis Ivanāns – Māris Bičevskis– Elvijs Biezais, Miks Lipsbergs.

KHL regulārā sezona, 5. oktobris, Rīga

Rīgas "Dinamo" - Čehovas "Vityaz" 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0)
Vārti: 50:58 Karls (Žirū) 1:0, 58:32 Dvurečenskijs (Černovs) 1:1, 62:27 Karsums (Šremps, Karls) 2:1.
Metieni: 34:28.
Soda minūtes: 4:6.
Vārtsargi: Mikaels Telkvists (no 40:00 Kristers Gudļevskis) - Ivans Kasutins.


Slēpts komentārs: neitrals23
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: VCanucksFan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-05 21:42, pirms 12 gadiem
Feikijs un Henesijs. Karsums kā Rudņevs - īstajā laikā un vietā un Gudļevska seivs monstruāls!!!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2012-10-05 21:43, pirms 12 gadiem
Izmocīti 2 punkti pret grandiem Vitjaz... uzvara, bet raudāt gribās par RD sniegumu šogad...
, 2012-10-05 21:43, pirms 12 gadiem
Karls shodien monstrs!
Gudlevskim ar laba debija!
Slēpts komentārs: PiparsOksiks
Slēpts komentārs: neoxeo
Slēpts komentārs: krištianu
Slēpts komentārs: go_home
, 2012-10-05 21:43, pirms 12 gadiem
Pekas pirmā doma pēc Karsuma gola - Fuuu man vēl ir darbs!
Slēpts komentārs: bārda un sifons
, 2012-10-05 21:43, pirms 12 gadiem
kas tā par spēles taktiku, uz laukuma tāds haoss. ko tas k-rauta dara? vienkārši trūkst vārdu. preses koferencē to vajadzētu uzprasīt, lai beidz attaisnoties, ka nevar iemest, ir jāprasa - kas tas par hokeju?
Slēpts komentārs: Frost
Slēpts komentārs: Liquid
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-05 21:44, pirms 12 gadiem
Grūti, grūti, bet paldies par Uzvaru!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: MigelsElo
Slēpts komentārs: Alensan
, 2012-10-05 21:44, pirms 12 gadiem
nesmuka spēle bet uzvara
, 2012-10-05 21:44, pirms 12 gadiem
Fuu - smaga spēle, tiešām smagi gāja!
Neesmu lietas kursā ar to, kas Jučeram noticies, bet Gudļevski likt kā otro GK ir avantūra manā uztverē!
Bet jāskatās pozitīvi - esam 2 punktus izcīnījuši un arī tas ir labi
, 2012-10-05 21:44, pirms 12 gadiem
Patīkami skatīties uz Vityaz komandu, kas beidzot ir sācis spēlēt hokeju. Jā, varējām paņemt 3 punktus, varējām vispār palikt bez, bet kas būtu, ja būtu.
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
Gudļevskis raustījās kā nenormāls
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
es pus māju aizbļāvu
prieks lielāks par to, ka Mežonis atkal iemeta nekā par 2punktiem 3 vietā
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
Kāpēc "Ķepa" jauc maiņas un sajauc vēl sliktāk? Priks ka vinnējām!
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
puče - ivanans tur bus un viņš kausies...
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
Spaiks17 rakstīja: Skaists hokejs.
ko?
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
Apsveicu ar uzvaru, bet spēle bij traģiska
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
Atkal izlaižam 3p,bet laikam tāpēc es mīlu hokeju,ka ir tie pārdzīvojumi,dusmas un beigās tas prieks ir vēl lielāks!

Un tie ,kas pārdzīvo ,ka Raiča neizkāvās,tad viņš jau pirms sezonas teica,ka kausies tikai tad ,ja pretiniekos būs kāds policists vai kāds galīgi izprovocēs,nevis darīs tā,kā pagājušosezon piem. Mirastijs no muguras vai pa vairākiem vienu un vēl pie zemes sit!
Labi,ka vismaz uzvara,patīk arī leģionāru patiesās emocijas pēc vārtiem -var redzēt,ka nav vienaldzība!
, 2012-10-05 21:45, pirms 12 gadiem
Kas nākamajā spēlē būs 2. nr.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.