Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kovaļčukam pirmie vārti, drafta pirmais numurs Jakupovs izrauj uzvaru

Kovaļčukam pirmie vārti, drafta pirmais numurs Jakupovs izrauj uzvaru
Iļja Kovaļčuks
Foto: ITAR TASS/Scanpix

Šovakar aizvadītas vairākas Kontinentālās hokeja līgas spēles. Sanktpēterburgas SKA savā laukumā divreiz nespēja noturēt vadību pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" un vēlāk piedzīvoja sāpīgu zaudējumu garā pēcspēles metienu sērijā - uzvarētājs tika noskaidrots tikai 15. sērijā. SKA labā ar pirmajiem vārtiem KHL izcēlās Iļja Kovaļčuks, un pirmos vārtus guva arī NHL drafta pirmais numurs Nails Jakupovs, kura kontā divi vārtu guvumi un uzvaru nesošais bullītis.

SKA izdevās izmantot jau pirmo vairākumu. Iļja Kovaļčuks pretinieka zonā piespēlēja Vladimiram Tarasenko, kurš apspēlēja aizsargu un raidīja ripu starp Maksima Sokolova kājsargiem (1:0). Viesi pēc nepilnām piecām minūtēm panāca izlīdzinājumu. Ripa pēc Maksima Berezina metiena atleca vārtu priekšā, un savu izdevību veiksmīgi izmantoja Nails Jakupovs (1:1).

Trešdaļas izskaņā SKA atjaunoja vadību. Aizturētā soda laikā Kovaļčuks un Viktors Tihonovs izskrēja divatā pret vārtsargu, un Kovaļčuks precīzi noslēdza uzbrukumu, gūstot savus pirmos vārtus KHL. Mājiniekiem ilgu laiku izdevās saglabāt pārsvaru, tomēr spēles 50.minūtē "Neftekhimik" vēlreiz panāca izlīdzinājumu. Viesi pie SKA vārtiem sarīkoja pamatīgu vētru, Sergejs Bobrovskis, kurš pirmdien KHL debitēja ar divām rezultatīvām piespēlēm, pirmo metienu atvairīja, taču Jakupova otrais mēģinājums bija sekmīgs (2:2).

Spēles iznākums tika izšķirts bullīšos. Kovaļčuks otrajā sērijā meta precīzi, bet Fjodors Fjodorovs neizmantoja iespēju izšķirt spēles likteni. Pretinieku mēģinājums (Petrs Koukala) bija precīzs, bet uzvarētājs tika noskaidrots tikai piecpadsmitajā sērijā, kad Jakupovs no saviem četriem piegājieniem bija precīzs otro reizi. Patriks Tūresens nespēja atbildēt ar precīzu metienu, un "Neftekhimik" varēja svinēt uzvaru. Iļja Kovaļčuks pa vārtiem meta septiņas reizes un atzīmējās ar 1+1. Viņa kontā četros mačos 1+6. Savukārt Nails Jakupovs trešajā spēlē guva gan pirmos vārtus, gan punktus vispār.

Citā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa Maskavas "Dynamo" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja savainotā Laura Dārziņa pārstāvēto "Ak Bars". Pirmie vārti tika gūti spēles 26.minūtē, kad ritēja dinamiešu vairākuma pēdējās sekundes. Viesu vārtsargam Aleksandram Baruļinam neizdevās nofiksēt ripu, un pie tās pirmais bija Kirils Kņazevs, kuram tie bija pirmie vārti šosezon (1:0). Otrie vārti tika gūti pamatlaika 58.minūtē. Baruļins ar grūtībām tika galā ar Aleksandra Ovečkina metienu, bet atlēkušo ripu tukšā vārtu stūrī iemeta Janne Jalasvāra (2:0). Arī somam tie bija pirmie vārti, savukārt Ovečkins tika pie sestā punkta (2+4) tikpat spēlēs.

SpēleRezultāts
Yugra - Amur6:4 (3:1; 1:2; 2:1)
Avtomobilist - Slovan0:1 (0:0; 0:1; 0:0)
SKA - Neftekhimik2:3 (2:1; 0:0; 0:1; 0:0; 2:3)
UHC Dynamo - Ak Bars2:0 (0:0; 1:0; 1:0)

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...


Slēpts komentārs: ovechkin137
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-03 21:10, pirms 12 gadiem
kopš kura laika reallizēto bullīti pieskaita pie parasta vārtu guvuma, 2 vārti + realizēts izšķ. bullītis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-03 21:24, pirms 12 gadiem
MigelsElo rakstīja: kopš kura laika reallizēto bullīti pieskaita pie parasta vārtu guvuma, 2 vārti + realizēts izšķ. bullītis.
skait skaita kopš šīs sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-03 21:45, pirms 12 gadiem
Nē, man ar liekas, ka taisni no šīs sezonas ir spēkā tas likums, ka uzvaras bullīti skaita kā reālu vārtu guvumu statistikā!
, 2012-10-03 21:49, pirms 12 gadiem
esk8er rakstīja: Nē, man ar liekas, ka taisni no šīs sezonas ir spēkā tas likums, ka uzvaras bullīti skaita kā reālu vārtu guvumu statistikā!
kokam 2 gali, par to jau bija nolikums pagāšgad, bet kad sākas sezona, neviens to neieskaitīja pie reāliem vārtiem, cik saprotu šogad arī tā nav.
, 2012-10-03 21:51, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Tieši sogad neskaita cik atminos!
Skaita no ziemas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-04 01:03, pirms 12 gadiem
Nu šī bullīšu sērija šo komandu līdzjutējiem noteikti daudz sirmu matu uztaisīja... Pats skatījos ar interesi, bet beigās - nu kurš tad būs tas Hero, kas to lietu uztaisīs?!
, 2012-10-04 08:57, pirms 12 gadiem
pārsita Torpedo-DR rekordu
, 2012-10-04 11:27, pirms 12 gadiem
Ilgi bullīšus negribesu redzēt
, 2012-10-04 21:35, pirms 12 gadiem
MigelsElo rakstīja: kopš kura laika reallizēto bullīti pieskaita pie parasta vārtu guvuma, 2 vārti + realizēts izšķ. bullītis.
Spēles uzvarošu buli skaita pie vartu guvuma.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.