Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins netiek galā ar Keržakovu un izstājas no Šveices kausa

Rolands Eliņš

Vaņins netiek galā ar Keržakovu un izstājas no Šveices kausa
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins un viņa pārstāvētā „Sion” cieta sakāvi Šveices kausa pusfinālā, ar 0:3 piekāpjoties „Zurich”. Līdz ar to Vaņinam un „Sion” neizdosies aizstāvēt pagājušajā sezonā iegūto kausa ieguvēju titulu.

Spēlē pret „Zurich” Andris Vaņins tika pārspēts jau desmitajā minūtē, kad viņam nekādas cerības neatstāja Aleksandra Keržakova izgājiens. Pirmā puslaika izskaņā „Zurich” tika arī pie 2:0, kad vēlreiz skaisti sita Keržakovs, gūstot savus otros vārtus.

Keržakovs, kurš ir Krievijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, šobrīd ticis izīrēts „Zurich” no Sanktpēterburgas „Zenit” vienības un jau pirmajā puslaikā bija būtiski iedragājis „Sion” izredzes, bet vēl vairāk tās samazinājās 50. minūtē, kad Vaņins tika pārspēts trešo reizi. „Sion” vēl ieguva iespēju mēģināt kaut ko vērst par labu, bet Teofanis Geks nerealizēja 11 metru soda sitienu, simbolizējot visu „Sion” neveiksmīgo vakaru.

„Sion” pēdējo desmit gadu laikā četras reizes ieguvusi Šveices kausu, un 2015. gada triumfs ļāva startēt Eiropas līgas grupu turnīrā, bet nākamsezon līdz šādai iespējai varēs nokļūt vien ar veiksmīgu sniegumu Šveices čempionātā. Pagaidām „Sion” ir ceturtajā vietā, no pirmā trijnieka atpaliekot par astoņiem punktiem.

Čehijas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Renārs Rode bija „Sigma Olomouc” pamatsastāvā, taču nespēja glābt no zaudējuma viesos ar 2:4 pret Plzeņas „Viktoria”. Rode nospēlēja visas 90 minūtes. Zaudējums arī Vitālijam Maksimenko Austrijas Bundeslīgā „Mattersburg” sastāvā – ar 0:3 viesos tika atzīts līderes Vīnes „Rapid” pārākums. Maksimenko nospēlēja no pirmās svilpes līdz pēdējai, bet viņa komandas, kas ieņem sesto vietu turnīrā, nav uzvarējusi jau trīs mačos pēc kārtas.

Polijas Ekstraklasē sensacionālu uzvaru izcīnījusi Vladislava Gutkovska jaunā komanda Ņecečas „Termalica”, ar 3:0 sasitot līderi Varšavas „Legia”. Gutkovskis gan nebija pat pieteikumā. Tāda pati situācija arī Mārcim Ošam, kura pārstāvētā Zabžes „Gornik” ar 0:2 zaudēja citam Polijas smagsvaram Poznaņas „Lech”. Ošs mačā nevarēja piedalīties iepriekš saņemtās sarkanās kartītes dēļ. Savukārt Igors Tarasovs bija laukumā visu spēli „Jagiellonia” neizšķirtā 0:0 pret „Pogon”.

Kipras čempionātā Pāvels Šteinbors palika „Nea Salamis” rezervē, komandai spēlējot neizšķirti 2:2 pret „Achnas”. Šteinbora pārstāvētā komanda ieņem sesto vietu 14 komandu konkurencē, taču Latvijas futbolists jau krietnu laiciņu ieņem rezerves vārtsarga vietu.

Izmantotie resursi:
Sions Cup-Traum geplatzt: FCZ löst Final-Ticket...
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-03 02:11, pirms 8 gadiem
Vaņa,Vaņa kaut kā neiet pēdējā laikā.