Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ābols: "Pārtraukums trešajā trešdaļā prasījās jau kopš pirmās maiņas"

Ābols: "Pārtraukums trešajā trešdaļā prasījās jau kopš pirmās maiņas"
Pols Šehura
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera vietas izpildītājs Artis Ābols pēc uzvaras pār Minskas "Dinamo" (3:2) sacīja, ka pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem paņemtais minūtes pārtraukums prasījās jau kopš pirmās maiņas trešajā trešdaļā. Tikmēr uzvaras vārtu autors Pols Šehura atzina, ka komanda nedemonstrēja savu labāko un skatāmāko spēli, taču par skaistiem zaudējumiem punktus neviens nepiešķir.

"Ar Jauno gadu! Ziniet, iespējams, tiekam atalgoti par pagājušo - sezonas sākumā spēlējām labi, bet nekādi nespējām iegūt punktus, bet tagad ņēmām un ieguvām. Atceros, kā savā laikā Vladimirs Jurzinovs, kurš strādāja Rīgā, pēc tādām spēlēm teica - ar rezultātu esmu apmierināts, ar spēli ne," pēcspēles preses konferencē teica Artis Ābols. "Kāpēc paņēmu pārtraukumu un ko teicu spēlētājiem? Šis pārtraukums trešajā trešdaļā prasījās jau kopš pirmās maiņas. Ko teicu? Lai sāk kustēties. Lai uzbrucēji palīdz aizsardzībā."

"Vai īpašais spēles statuss neuzlika komandai papildus atbildību? Nē. Vienīgais secinājums, kas prasās, ir tas, ka līdz Jaunajam gadam mums bija neslikas spēles, kurās atdevām visas emocijas. Šodien komanda bija tukša. Paskatījos - pamatlaika pēdējās piecās minūtēs soliņš vispār nedzīvoja. Šobrīd vairāk nekas nenāk prātā. Bet vēl nakts priekšā...," teica Minskas "Dinamo" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis.

"Vai virknējumu izmaiņas trešajā trešdaļā nozīmē, ka izbraukuma sērijā sastāvs cietīs nopietnas izmaiņas? Neteiktu, ka tas būtu ļoti mainīts. Mums vispār nav daudz brīvu spēlētāju. Vienkārši spēles laikā kaut kas bija jādara. Šodien vispār visi izkrita, kāds netika iekšā spēlē. Ar ko tas ir saistīts, pagaidām nezinu. Vēlreiz atkārtošu - man priekšā ir nakts, paanalizēšu. Ar vēlmi vien nepietiek. Saprotiet, kad uzbrucējs saņem ripu, nostājas uz divām kājām un sāk meklēt, kam atdot piespēli, tas vedina uz pārdomām. Pirms Jaunā gada mūsu spēlētāji ņēma ripu un līda uz priekšu. Šodien tā nebija. Kāpēc? Rīt parunāsim," Andrijevskis turpināja.

"Jā, izdevās sarupēt labu dāvanu [galvenā trenera vietas izpildītājam Artim Ābolam, kuram šodien aprit 40 gadi]. Šī uzvara mums patiešām bija vajadzīga, īpaši, sākoties jaunajam gadam. 2013. gadu vēlējāmies sākt pēc iespējas labāk. Nedomāju, ka mēs aizvadījām savu labāko spēli, bet beidzot mums izdevās atrast ceļu līdz tik ļoti vajadzīgiem trim punktiem," teica Pols Šehura. "Vārtus izdevās gūt pretuzbrukumā. Izdevās pārraut viņu viduslīniju un izrauties pa laukuma malu. Tad atlika vien trāpīt – asi metu pa vārtiem un izdevās pārspēt vārtsargu. Esmu ļoti priecīgs."

Šehura uzteica Rīgas "Dinamo" vārtsargu Mikaelu Telkvistu, kurš daudzas reizes glāba komandu no vārtu zaudējuma: " Jā, brīžiem Minska mūsu zonā izdarīja milzīgu spiedienu. Kā jau teicu – mēs šodien neaizvadījām skatāmāko spēli. Īpaši trešajā trešdaļā, kad mums vairākas reizes paveicās. Arī Tellijs mūs glāba neskaitāmas reizes. Bet galvenais, ka mums izdevās gūt trīs punktus. Nav pat svarīgi, cik skaista uzvara. Par skaistiem zaudējumies neviens punktus nepiešķir. Nav daiļslidošana.”

Par spīti uzvarai, joprojām ne pārāk efektīvs bija rīdzinieku vairākums: "Vairākums ir spēles elements, kurš mums joprojām ir jāslīpē. Nereti tieši vairākums nosaka spēles iznākumu. Šodien mums bija iespējas spēlēt vairākumā, arī pret trijiem. Tas nav piedodami, ka mēs negūstam vārtus. Ir jāturpina strādāt, vairs nav, kur atkāpties.”

Izmantotie resursi:
Sākums - dinamoriga.lv
ХК Динамо Минск


, 2013-01-03 21:05, pirms 11 gadiem
Nu tā viņs ir! besīja man jau arā tie skaistie zaudējumi! es labāk skatos šādas uzvaras!
Slēpts komentārs: Grēbers
, 2013-01-03 21:15, pirms 11 gadiem
Nezinu, nav nekas pret šo Šuplera hokeju - ir dienas, kad sanāk, ir dienas, kad nē, bet tā vai tā ir iespējams uzvarēt, ja izmanto visu, kas ir, ne vienkārši cenšas skaisti nospēlēt. Vienīgi Pekas vēlme pēc ātra un skaista hokeja sačakarējusi vairākumu.
, 2013-01-03 21:18, pirms 11 gadiem
Grēbers rakstīja: lai arī nav smieklīgi, iedevu plusu
nu man tie rēcošie tā automātiski liekas!
, 2013-01-03 21:19, pirms 11 gadiem
Vairakums mums jau vairakus gadus ir problema,ja neprotam izspelet,vairakumu,vechi,pieliekam pie metienu realizacijas.
, 2013-01-03 21:20, pirms 11 gadiem
Raičam,starp citu, šodien arī dz.diena,paliek 34.gadi
, 2013-01-03 21:22, pirms 11 gadiem
Vairākums?? Kara laikā par analoģisku haltūru - pie sienas lika((
Jātrenējas))
, 2013-01-03 21:22, pirms 11 gadiem
Latvijā ir kvalatīvāks grādīgais , galvas mazāk sāpēja.
, 2013-01-03 21:29, pirms 11 gadiem
vahtanidis rakstīja: Vairakums mums jau vairakus gadus ir problema,ja neprotam izspelet,vairakumu,vechi,pieliekam pie metienu realizacijas.
Nu nezinu..........pagajusaja sezona bija labs vairakums, pie tam ja nemaldos tad PLAY OFF mums bija labakais vairakums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-03 21:44, pirms 11 gadiem
Veiksmi tālāk ,apsveicu Abolu .......!!!!!!
, 2013-01-03 21:49, pirms 11 gadiem
Slum rakstīja: Latvijā ir kvalatīvāks grādīgais , galvas mazāk sāpēja.
Soms pat brīnās kā Krievijā dzer.
«Avangard» treneris pārsteigts, cik daudz...
, 2013-01-03 21:54, pirms 11 gadiem
Slum rakstīja: Latvijā ir kvalatīvāks grādīgais , galvas mazāk sāpēja.
Un kur te sakars ar hokeju ?
, 2013-01-03 21:58, pirms 11 gadiem
varbūt arī Ābols ir tieši tas, kas vajadzīgs. Stingrs, nebaidās saukt lietas īstajos vārdos un nežēlos latviešu bāleliņus. ''Latvijā dzimušais Znaroks''?
, 2013-01-03 22:00, pirms 11 gadiem
jeEpSSS rakstīja: Un kur te sakars ar hokeju ?
pēc jaunā gada
, 2013-01-03 22:08, pirms 11 gadiem
BOOM maa niggas, nākamie būs bārtuļa nabagi (:
, 2013-01-03 22:12, pirms 11 gadiem
Savicka k-gs vareetu AAbolu arii apsveikt jubilejaa,-Atbriivot no amata tuliit.
, 2013-01-03 22:22, pirms 11 gadiem
Interesanti, kad beidzot SC "autori" apjēgs, ka hokejā NAV tāda "minūtes pārtraukuma"?
, 2013-01-03 22:45, pirms 11 gadiem
"Ar Jauno gadu! " ... Nu vai zini, Cien. Autor! Tādu tulkošanas pērli laikam tiešām nākas pirmo reizi lasīt. Kā sacīt jāsaka - Sīkums, bet nepatīkamA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-03 23:48, pirms 11 gadiem
kāpēc Ābols ir minēts kā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera vietas izpildītājs?...
Turpretim Andrijevskis- kā Minskas "Dinamo" galvenais treneris.
, 2013-01-03 23:49, pirms 11 gadiem
pec Indrasa aizbrauksanas uz liepaju, pirma maina nav guvusi nevienus vartus .......???? Abols ar savu taktiku uzvaras var gut tikai pret tadiem pasiem nabagiem ka DR......ja salidzina ar U-20 cempi, tad pretigi skatities...
, 2013-01-04 01:11, pirms 11 gadiem
karlis9 rakstīja: nu man tie rēcošie tā automātiski liekas!
Nu tā viņš ir
, 2013-01-04 01:14, pirms 11 gadiem
Šī ir viena no retajām iespējām kad varam divās spēles pēc kārtas savakt 3p. Pueišiem tas ir jāizmanto!!!
Kaut nu notiktu mazs brīnums un Rīgas Dinamo tiktu play off
, 2013-01-04 01:39, pirms 11 gadiem
AlexUSA rakstīja: Já, bérninj, tu neesi bijis árpus LV un nemaz nezini, ka Latvijá tirgo visbriesmígáko alu pasaulé un visvairák krukjíto vodku!!! Tev tomér ir viens attaisnojums, jo arí es, kamér nebiju pagarshojis nelatvijas alu un vodku, domáju, ka tieshi LV tas ir pats garshígákais. Latvijas alusdarítájiem vajadzétu pamácíties no Japánas kolégjiem!
Cienītais. Cik daudz Tu esi ceļojis? Cik daudz Tu zini par LV alko popularitāti pasaulē? Vai zini, ka Stoli ir pasaules top5 vodka? Vai zini to, ja nepirksi alu zem 50 sant. tas liksies garšīgs? Užava, Piebalga, Valmiermuiža. Tās tik dažas vietas, kur ražo gardus aliņus. Protams nevar salīdzināt ar Beļģiju, kur katrā stūra bodītē tirgo ap 100 perfektiem dažādu šķirņu aliem, bet lūdzu nenoliedz Latvijas alus, ja nedzer neko citu bez "Aldara" vai "Cēsu alus" produkcijas.
, 2013-01-04 01:53, pirms 11 gadiem
ja Telkvists šādi spēlētu jau no sezonas sākuma, kad laida plaukstas metienus no zilās līnijās un no nulle leņķa metienus, tad situācija, iespējams, tagad būtu daudz cerīgāka!
, 2013-01-04 10:36, pirms 11 gadiem
Tambijeva vārdi:Mēs uz laukuma rādijam,ko paši nemākam!
Es nezinu šito varētu saukt par normālu uzvaru,bet uzvara paliek uzvara,bet tāda spēle,ko es uz laukuma redzēju tie bija Daugaviņš,Šehura,Žirū,Cibuļski un Metju Carlu,šie cilvēki,kas veido rezultātu,trenerim ir jadomā pa 1 un 2 maiņu,ja mēs tiktu play-off,mēs pirmajā karta izkristu!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.