Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmierieši savu jauno modeli atrādīs pret spilgti sākušajiem zeļļiem

Emils Ozerinskis

Valmierieši savu jauno modeli atrādīs pret spilgti sākušajiem zeļļiem
"Valmiera Glass/ViA" treneri Kaspars Vecvagars un Oskars Virsis. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas jauno spēļu nedēļu ievadīs duelis Valmieras Olimpiskajā centrā, kur otrdienas vakarā pulksten 19:00 "Valmiera Glass/ViA" samēros spēkus ar pirmo uzvaru jau guvušajiem "Rīgas Zeļļiem". Spēles tiešraide būs skatāma TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com.

Pirmo reizi šajā sezonā pie Gaujas krastiem dzīvojošie basketbola līdzjutēji varēs novērtēt cik jaudīgu sastāvu starpsezonā izdevies nokomplektēt "Valmiera Glass/ViA" komandai, kuras rindās atgriezušies vietējās Valmieras basketbola publikas ilggadējie mīluļi Jānis Kaufmanis, kurš sezonas pirmo spēli savu skatītāju priekšā aizvadīs savā 34. dzimšanas dienā, un Edmunds Elksnis.

No Ventspils Elksnim blakus automašīnā ceļā uz Valmieru iesēdās arī Guntis Sīpoliņš, kurš papildinājis Vidzemes komandas pieredzējušo spēlētāju kodolu un jau debitējis ar gandrīz "double-double" rādītājiem, tiekot pie 18 punktiem un deviņām izcīnītām bumbām spēlē Tallinā, no kuras gan valmieriešiem neizdevās atgriezties ar panākumu pret vienu no potenciāli ņemamākajām igauņu vienībām.

Oskara Virša, Kaspara Vecvagara un Jāņa Butāna rīcībā ir divi aizjūras viespēlētāji Seneka Naits un Teišons Čerijs, kā arī pagājušās sezonas izskaņā komandai klāt nākušais Bosnijas un Hercegovinas uzbrucējs Haruns Zrno. Sezonas pirmajā spēlē valmieriešiem ierindā nebija Kristofers Karlsons un Ričards Greitāns, bet jaunpienācējs no DSN Pauls Katlaps spēles gaitā nepiecēlās no rezervistu soliņa.

"Valmiera Glass/ViA" komandai pirmajā mājas spēlē pretī stāsies spilgtā "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar jauneklīgu azartu un krāšņu šova programmu oficiāli debitēja Latvijas basketbolā ar uzvaru pār "Keilu".

Iezīmējies, ka Jura Umbraško un Dāvja Čodera vadībā par "Rīgas Zeļļu" centrālo asi izvirzījies siguldietis Dāvis Vīksne, kurš iepriekš pārliecinoši aiz sevis veda LU studentus. Savā zeļļu debijā Vīksne guva 19 punktus un salasīja 13 bumbas zem groziem. Kustīgo 3x3 basketbolistu Zigmāra Raimo un Franča Lāča spēles maniere ļauj zeļļiem spēlēt ar ātru basketbolu ar straujiem ierāvieniem zem groza un pretuzbrukumiem pēc pārtvertām bumbām.

Pieredzes devu "Rīgas Zeļļiem" nodrošina tālmetienu mašīna Uģis Pinete, bet uz mēnesi no "Gulbenes Bukiem" zeļļi aizlienējuši 38 gadus veco Artūru Strēlnieku, kurš augstākajā Latvijas basketbola līmenī atgriezies pēc piecu gadu pārtraukuma.

Kopumā šonedēļ TV4 kanālā būs vērojamas trīs apvienotās līgas spēļu tiešraides. Bez "Zeļļu" viesošanās Valmierā, trešdien būs skatāma "Ogres" un "VEF Rīga" cīņas tiešraide, bet piektdien būs vērojams Kurzemes derbijs starp "Ventspili" un "Liepāju", kas pēc pēdējo sezonu vektoru maiņas Latvijas klubu basketbolā potenciāli kļuvis intriģējošāks nekā tas iepriekš ir bijis. Šīs un visas pārējās Latvijā notiekošās apvienotās līgas spēles būs skatāmas portālā Sportacentrs.com.

Nedēļas spēļu kalendārs

Dat.SpēleRez.Labākie
03.10.Valmiera Glass/ViA - Rīgas Zeļļi19.00
04.10.TalTech - Viimsi18.30
Latvijas Universitāte - Kalev/Cramo19.00
Ogre - VEF Rīga19.00
06.10.Tartu Ülikool - Rīgas Zeļļi19.00
Ventspils - Liepāja19.00
Valmiera Glass/ViA - Rapla19.00
Keila - Prometey19.30
07.10.Latvijas Universitāte - Ogre15.00
08.10.Tallinn Kalev - Viimsi17.00

Latvijas klubu apskats

# 1. daļa: pārmaiņas Ventspilī, Ogrē un Valmierā
# 2. daļa: jaunas vēsmas LU un Liepājā, VEF atgriež iepriekš spēlējušos

  -2 [+] [-]

, 2023-10-03 12:42, pirms 8 mēnešiem
Tie, kuri grib izbaudīt labāko basketbola atmosfēru Latvijā tiekamies šodien Valmieras Olimpiskajā centrā! Būs karsti!

     [+] [-]

, 2023-10-03 14:39, pirms 8 mēnešiem
Pinetem izteikti šaura specializācija un krīt ne katru reizi, bet pārējie četri puikas, Strēlnieku ieskaitot, ir jaudīgi. Valmierai viegli nebūs, bet cerēsim uz panākumu!

     [+] [-]

, 2023-10-03 17:28, pirms 8 mēnešiem
Pērn Valmiera postulēja, ka būs jauno talantu kaltuve. Nekas nesanāca. Tagad savākti vecie buki mājās - Zeļļi ļoti laba mēraukla. Jauna komanda vēl ne līdz galam saprotams zīmējums (kaut vai tāpēc, ka 2 džeki dosies uz 3x3, Strēlnieka "aizņemšanās") - ja Valmiera šādu komandu neuzvarēs, var uzdot pirmos jautājumus GT un ĢM - kāpēc atsakoties no talantu kaltuves lomas, rezultāts neuzlabojas?

     [+] [-]

, 2023-10-03 17:36, pirms 8 mēnešiem
Zeļļi paņems