Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai
Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.

Latvija ar 1-3 (21:25, 30:28, 9:25, 18:25) zaudēja Ungārijai.

Latvietēm rezultatīvākā ar 25 punktiem bija Marta Levinska, bet pretiniecēm 22 punktus guva Grēta Kiša.

Jau ziņots, ka piektdien Latvija ar 3-1 (20:25, 25:18, 25:14, 25:19) pārspēja Islandi.

Nākamo spēli ar Gruziju Latvijas izlase aizvadīs 24.maijā.

Šogad Eiropas Sudraba līgā spēlē desmit komandas. Latvijai bija paredzēts aizvadīt sešas spēles, turklāt - divreiz ar Ungāriju, taču vienu uzvaru Latvijas volejbolistes jau tika izcīnījušas, vēl nedodoties uz Islandi. No turnīra izstājās Bosnija un Hercegovina, ar kuru Latvijai 26.maijā bija jāspēlē mājās. Tādējādi sabraukumā Rīgā Latvijas izlase aizvadīs vien spēli 24.maijā ar Gruziju.

Sievietēm Sudraba līgā sacensības norit četras nedēļas nogales pēc kārtas, sākot ar 16.-19.maiju un beidzot ar 7.-9.jūniju, Latvijas valstsvienībai startējot pirmajās trijās nedēļas nogalēs.

Sudraba līgā uzvarētājas tiks noskaidrotas divās finālspēlēs abu komandu laukumos

Gatavojoties Eiropas līgas sacensībām, Latvijas volejbolistes aizvadītās nedēļas nogalē pārbaudes spēlēs Tallinā divreiz piekāpās Igaunijas valstsvienībai, zaudējot ar 1-3 un 2-3.

2023.gadā Latvijas vīriešu izlase, kura šogad Eiropas līgā nestartē, uzvarēja Eiropas Sudraba līgā, bet sieviešu valstsvienība Sudraba līgā ar divām uzvarām ieņēma trešo vietu grupā, finālčetrinieka mačiem nekvalificējoties.

Kopā ar galveno treneri Daniēli Kaprioti izlasē strādā treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs spēlēm Islandē

cēlājas - Elvita Dolotova (RSU/MSĢ), Elza Reknere (RVS/LU);
pirmā tempa spēlētājas - Lāsma Ozola (RVS/LU), Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija);
diagonāles spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Ankaras PTT, Turcija), Megija Dambrehte ("Hameenlinna", Somija), Katrīna Struka (RSU/MSĢ), Anija Jurdža (Saloniku "Aris", Grieķija);
otrā tempa spēlētājas - Paula Nikola Ņečiporuka ("Belfort", Francija), Agija Ankevica (RSU/MSĢ);
"libero" spēlētājas - Sindija Bože (RVS/LU), Linda Šteinberga (RSU/MSĢ).

Izmantotie resursi:
LETA