Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rīgas maratons noritējis bez nopietniem starpgadījumiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rīgas maratons noritējis bez nopietniem starpgadījumiem
Foto: Rīgas maratons

LETA. "Rimi" Rīgas maratons svētdien noritējis bez nopietniem starpgadījumiem un pārsteigumiem, atzinuši maratona organizatori.

Organizatori uzsver, ka katra atbildīgais apzinīgi darīja savu darbu, lai nodrošinātu pasākuma norisi.

Rīgas pašvaldības policijā aģentūrai LETA pavēstīja, ka nav saņemti izsaukumi par kādiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem maratona laikā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) sacīja, ka maratona laikā nav fiksēti nopietni negadījumi.

Organizatori informē, ka pēc NMPD datiem stacionārā no trases nogādāti 20 dalībnieki, kas ir tikpat, cik 2015. un 2019. gadā. Mediķi ziņo, ka galvenokārt tas noticis tādu veselības traucējumu dēļ, kas radušies karstuma un pārpūles ietekmē. Pie mediķiem pacienti vērsušies arī ar sīkām brūcēm, piemēram, tulznām vai nobrāztiem ceļiem.

Maratona trasēs atradās astoņi ūdens laistīšanas punkti. Maratona skrējēji tiem paskrēja garām 18 reizes, pusmaratona dalībnieki – deviņas reizes, bet 10 kilometru skrējiena dalībnieki - trīs reizes. Tāpat 11.novembra krastmalā skrējējus atveldzēja Jaunpils brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Jau vēstīts, ka šogad Rīgas maratonam dažādās distancēs ir reģistrējušies 33 003 dalībnieki no 104 valstīm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums. Šogad Rīgas maratonā skrējēji sacenšas 34.reizi.

Izmantotie resursi:
LETA