Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tomā izcīna uzvaru "Giro d'Italia" piektajā posmā

Tomā izcīna uzvaru "Giro d'Italia" piektajā posmā
Benžamēns Tomā. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--AP. Francijas riteņbraucējs Benžamēns Tomā trešdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" piektajā posmā, bet līderpozīciju saglabāja slovēnis Tadejs Pogačars.

Šajā posmā riteņbraucēji veica 178 kilometrus no Dženovas līdz Lukai, pārvarot vienu trešās un vienu ceturtās kategorijas kāpumu.

Apmēram 80 kilometrus pirms finiša izveidojās četru riteņbraucēju atrāviena grupa, kurā bija Tomā ("Cofidis"), dānis Mihaels Valgrēns ("EF Education-EasyPost"), itālis Andrea Pjetrobons ("Polti Kometa") un francūzis Enco Paleni ("Groupama - FDJ").

Sacensību noslēguma fāzē Pjetrobons mēģināja aizbraukt prom no pārējiem trīs riteņbraucējiem, taču ātri tika noķerts. Sprintā uzvarēja Tomā, kurš kopā ar Valgrēnu un Pjetrobonu finišēja trīs stundās 59 minūtēs un 59 sekundēs, bet trīs sekundes zaudēja Paleni.

Četrotni gandrīz noķēra lielā grupa, kas atpalika 11 sekundes un kuras priekšgalā bija iepriekšējā posma uzvarētājs itālis Džonatans Milans ("Lidl-Trek"). Šajā pašā grupā bija arī Pogačars (UAE) kopā ar saviem tuvākajiem konkurentiem.

28 gadus vecais Tomā, kurš ikdienā dzīvo Itālijā, ir pieckārtējs pasaules čempions treka riteņbraukšanā un šajā sporta veidā guvis savus liekākos panākumus karjerā. Uzvara "Giro d'Italia" posmā ir viņa labākais sniegums šosejas riteņbraukšanā.

Kopvērtējumā Pogačars vicelīderi britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers") apsteidz par 46 sekundēm, bet vēl vienu sekundi atpaliek kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe").

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.


Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

Liepiņam Nīderlandē 13. vieta velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal"

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien Nīderlandē finišēja 13. vietā viendienas velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal" (UCI kat. 1.1).
Valentēns Parē-Pantrs. Foto: Reuters/Scanpix

Francūzis Parē-Pantrs uzvar "Giro d'Italia" desmitajā posmā

LETA. Francijas riteņbraucējs Valentēns Parē-Pantrs otrdien uzvarēja "Giro d'Italia" desmitajā posmā, kopvērtējumā vadību saglabājot Slovēnijas riteņbraucējam Tadejam Pogačaram.
Tadejs Pogačars. Foto: AP/Scanpix

Līderis Pogačars uzvar arī "Giro d'Italia" astotajā posmā

LETA--AFP. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars sestdien bija ātrākais "Giro d'Italia" astotajā posmā, svinot otro uzvaru pēc kārtas