Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti

Toms Markss
Toms Markss

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

Naktī uz sestdienu ASV pilsētā Rokhilā aizvadītas UCI BMX Pasaules čempionāta pirmās dienas sacensības elites, U23 un junioru sportistiem. Pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza mūsu juniori – Edgars Langmanis un Kristers Apels, kā arī U23 sportisti – Veronika Monika Stūriška un Emīls Mārtiņš Treimanis. Pārvarot pēdējās cerības braucienu, cīņu turpinās arī elites braucēja Vineta Pētersone un juniore Paula Kibare.

Vīru elitē Latvijai šī gada Pasaules čempionātā divas kvotas, kuru izmantošanai kvalificējās – Kristens Krīgers (“Mītavas kumeļi”) un Rinalds Jānis Kārkliņš (AKSSC Valmiera/ BMX klubs “Valmiera”). Abi mūsu sportisti pirmajā kārtā tika sarindoti vienā braucienā. Galvenais šī brauciena favorīts – kolumbietis Alehandro Arboleda Ospina – īsi pirms starta atsauca savu dalību. No mūsu vīriem Krīgers finišēja ceturtajā vietā, kvalificējoties astotdaļfinālam. Tikmēr Kārkliņš ieņēma piekto vietu. Viņš astotdaļfinālam kvalificējās pēc otrās vietas pēdējās iespējas braucienā.

Astotdaļfinālā katrā no braucieniem startēja seši, vai septiņi sportisti. Mūsu vīru uzdevums bija iekļūt TOP4. Rinalds Jānis Kārkliņš startēja trešajā braucienā, kur viņa konkurentu vidū bija Pasaules eksčempions Silveins Andrē no Francijas un virkne citu labi zināmu braucēju. Startējis no ārējā celiņa, Kārkliņš pirmajā taisnē atradās sestajā vietā. Viņš cieši sekoja piektajā vietā esošajam britam Pedijam Šarokam, ko arī pēdējā taisnē apsteidza. Līdz TOP4, kas nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā, pietrūka vairāk par divām sekundēm.

Tikmēr Kristens Krīgers savā astotdaļfināla braucienā, kur konkurentu vidū arī leģendārais Žoriss Dodē, no starta sešu braucēju konkurencē sīvi spēkojās par TOP4 pēc otrās virāžas viņš ieņēma piekto vietu. Diemžēl, bet viss beidzās trešajā taisnē, kur “Mītavas kumeļi” kluba braucējs piedzīvoja lielu kritienu. Par laimi jelgavnieks pats spēja piecelties un atstāt trasi.

Dāmu elitē Vinetai Pētersonei šīs sacensības, visticamāk, ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes Olimpiskajām spēlēm. “Silvas ziķeru” pārstāve pirmajā kārtā savā braucienā finišēja piektajā vietā, kas lika nonākt pēdējās iespējas braucienā. Tajā Vineta bija pārliecinoša. Izcīnītā otrā vieta aiz pazīstamās kanādietes Molijas Simpsones deva iespēju sestdienas vakarā startēt ceturtdaļfinālā.

Pirmās kārtas labāko laiku starp visiem junioru puišu grupas sportistiem sasniedza “BMX Rīga/ RRS” pārstāvis Edgars Langmanis. Viņa treniņu biedrs Kristers Apels astotdaļfinālā iekļuva pēc gūtās trešās vietas savā pirmās kārtas braucienā.

Astotdaļfināls abus trenera Edžus Treimaņa audzēkņus saveda vienā braucienā. Lieliski no starta visiem pa priekšu aizbrauca no pirmā celiņa startējušais Langmanis, kurš prata savu vadību nosargāt un izcīnīt uzvaru. Kristers Apels spraigi cīnījās par vietu TOP4. Trases otrajā daļā viņš nostiprinājās trešajā vietā, kurā arī finišēja. Tādējādi izšķirošajās cīņās redzēsim abus mūsu vadošos juniorus.

U23 grupā vīriem ar pirmo piegājienu astotdaļfinālā iekļuva “AKSSC Valmiera/ Tālava VSS” sportists Mārtiņš Emīls Treimanis, kurš savā braucienā izcīnīja trešo vietu. Viņa treniņu biedrs Noa Rafaels Laake tikmēr nākamo kārtu sasniedza pēc gūtas otrās vietas pēdējās iespējas braucienā.

Astotdaļfinālā Treimanis un Laake startēja vienā braucienā. Startā ātrāks bija Treimanis, kurš izvirzījās trešajā vietā, ko arī droši nosargāja un sasniedza kāroto ceturtdaļfinālu. Tikmēr Laake palika uzreiz aiz ceturtdaļfināla barjeras – piektajā vietā.

Šajā pat grupā dāmām Veronika Monika Stūriška (“Silvas ziķeri”) ceturtdaļfinālam kvalificējās pēc pārliecinošas uzvaras savā pirmās kārtas braucienā. Ceturdaļfinālā iekļuva arī Paula Kibare (“BMX Rīga/ RRS”), kura junioru meiteņu grupā pēc nepārvarēta pirmās kārtas brauciena, guva otro vietu pēdējās iespējas braucienā.

Ceturtdaļfināli sestdien sāksies pulksten 21:00 pēc Latvijas laika. Tiešraide pieejama kanālā “Eurosport1”.