Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Septiņi Latvijas paravieglatlēti PČ Japānā cīnīsies par paralimpiskajām ceļazīmēm

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Septiņi Latvijas paravieglatlēti PČ Japānā cīnīsies par paralimpiskajām ceļazīmēm
Edgars Bergs. Publicitātes foto

LETA. Septiņi Latvijas paravieglatlēti pasaules čempionātā Japānas pilsētā Kobē no 17. līdz 25.maijam cīnīsies par Parīzes paralimpisko spēļu ceļazīmēm, ziņo Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāvēs Baiba Rorbaha, kura startēs lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Viņiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča.

Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28.augusta līdz 8.septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu.

Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņems sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalīsies, gatavojoties Parīzes spēlēm.

"Lidojums mums bija mierīgs, bez saspringuma. Viesnīca ļoti laba, bet pie ēdiena gan vēl jāpierod," par nokļūšanu Japānā saka vieglatlētu komandas vadītājs Smočs.

"Esam saņēmuši starta numurus, izgājuši nepieciešamās procedūras, apskatījuši sacensību vietu un aizvadījuši pirmos treniņus," pauž Smočs, piebilstot, ka visi sportisti ir veseli un jūtas labi.

"Vēl neesmu aklimatizējies. Tam vēl vajadzīgas pāris dienas, bet līdz startam ir pietiekami daudz laika, tāpēc viss būs labi," ar pirmajiem iespaidiem Japānā dalās lodes grūdējs Bergs.

Viņš paslavē sacensību rīkotājus par laipno sagaidīšanu un teicamajiem gatavošanās apstākļiem Japānā.

"Pats fiziski jūtos normāli, esmu gatavs startam. Šeit mans mērķis ir uzrādīt labu rezultātu, cerams - personisko rekordu, kas dotu iespēju pacīnīties par augstāku vietu šajā čempionātā un, iespējams, izcīnīt ceļazīmi uz Parīzes paralimpiskajām spēlēm," stāsta Bergs.

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalīsies apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.

Izmantotie resursi:
LETA