Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baldiņš uzvar "RallyX" pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Baldiņš uzvar "RallyX" pirmajā posmā
Ronalds Baldiņš. Foto: QNIGAN Rallycross Media

Piektdien Zviedrijā aizvadīts RallyX seriāla pirmais posms. Sezona sākusies ar Ronalda Baldiņa izcilu sniegumu CrossCar klasē, kā arī Mārča Martinova debiju pilnpiedziņas salonauto klasē.

Baldiņš sezonu sācis pārliecinoši – trijos kvalifikācijas braucienos 31 dalībnieka konkurencē sasniegtas divas uzvaras un viena otrā vieta. Pēc uzvarētas kvalifikācijas Ronalds savā pusfinālā finišēja otrais. Finālā viss perfekti – uzvara, par 0,7 sekundēm finišā pārspējot zviedru Eliasu Svensonu un somu Jonatanu Ililammi (+1,1 sekunde).

Mārcis Martinovs 18 dalībnieku konkurencē 4WD Open ieskaitē kvalifikācijās guva 15., 14. un 10. vietu, kas kopumā ir cienījami klasē, kura uz starta ir arī vairākkārtējais pasaules čempions Johans Kristofersons un spēcīgais Ole Kristians Veibi.

Trīs kvalifikācijas sēriju summā Martinovs guva 12. vietu, kas ļāva kvalificēties vienam no diviem pusfināliem. Šis brauciens gan noslēgts sestajā vietā, ar ko cīņa arī noslēdzās. 4WD Open ieskaitē Martinovs sacīksti noslēdz 12. vietā, savukārt atsevišķā 4WD Pro Am ieskaitē Mārcis klasificēts devītajā vietā no 12 šīs klases dalībniekiem.

Sestdien turpat Tierpas trasē RallyX seriāls turpinās ar otro posmu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2024-05-11 08:05, pirms 3 nedēļām
Malacis! Valmiera rullē!