Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"

Verstapens: "Peress radīja bojājumus manai mašīnai"
Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens atzinis, ka komandas biedrs Serhio Peress Maiami GP startā nedaudz aizķēra viņa mašīnas aizmuguri, radot minimālus tehniskus bojājumus. Tomēr "Red Bull" pilots neslēpa, ka Lando Noriss šajā sacīkstē bijis ātrāks.

Verstapens bija ceļā uz uzvaru, taču Norisam veiksmīgi sakrita brīdis, kad trasē izbrauca drošības mašīna. "McLaren" pilots pēdējais no līderiem nebija veicis riepu maiņu, līdz ar to pēc sava pitstopa saglabāja pirmo vietu.

Pirms tam startā Verstapens pārliecinoši noturēja pirmo vietu, bet otrs komandas pilots Peress pirmajā līkumā nobloķēja riteņus, gandrīz izraisot sadursmi ar pārinieku. Nedaudz abu mašīnas gan esot saskārušās, nodarot nelielus bojājumus Verstapena RB20.

"Tas bija tuvu un varēja beigties slikti," sacīja Verstapens. "Domāju, ka tika sabojāts mans difuzors. Viņš bremzēja 50 metrus vēlāk par visiem citiem, bet, par laimi, nekas neatgadījās."

Tāpat čempionāta vadībā esošajam holandietim Maiami GP bija problēmas ar balansējumu, bet, pēc izbraukšanas no trases 28. aplīm arī radās bojājumi mašīnas grīdai. Noriss pēc pitstopa spēja attālināties no Verstapena, nedodot nekādas cerības sāncensim izcīnīt kārtējo uzvaru.

"Ja nebūtu drošības mašīna, tā būtu cīņa līdz finišam, bijām septiņas vai astoņas sekundes viņam priekšā," atzīst Verstapens. "Bet viņi bija ātrāki. Šī nebija mūsu diena, bet tā var notikt."

Tikmēr Noriss pēc finiša atzina, ka jūtas atvieglots, ņemot vērā, ka beidzot izdevies izcīnīt pirmo uzvaru karjerā. Iepriekš viņš tam bijis tuvu, sevišķi 2021. gada Krievijas GP.

"Toreiz Krievijā tā bija pavisam savādāka situācija, daudzi cilvēki runā muļķības par posmu Sočos un to, kas toreiz notika," saka Noriss. "Jā, es zaudēju uzvaru. Es un mēs. Es nekad neesmu par to vainojis komandu, bet es toreiz neizdarīju to labāko darbu, tāpat arī komanda. Tā notika. Šogad jūtos pārliecinātāks kā jebkad. Ne par ko nedomāju. Pat vēl pagājušajā gadā nespēju prātu pilnībā nokoncentrēt darbam. Esmu ātrs un izdaru lietas tā, kā tās esmu plānoju izdarīt. Esmu pārvarējis daudzas savas nepilnības un šis darbs atmaksājas. Tāpēc šajā reizē nebija domu, ka kaut kas varētu noiet greizi."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


, 2024-05-08 12:00, pirms 2 nedēļām
ZB tas Peress jau. Jau kuro reizi viņš patraucē komandas biedram. Jūtu ka jāmaina viņš nost.
Foto: f1.com
10

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.