Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Dario Rožkalns ''ADAC MiniGP'' čempionātā Čehijā izcīna piekto vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Dario Rožkalns ''ADAC MiniGP'' čempionātā Čehijā izcīna piekto vietu
Foto: No Garija Rožkalna privātā arhīva

Čehijā “Cheb” trasē, aizvadīts “ADAC Mini Bike cup” otrais posms. Šajās starptautiskajās sacensībās pirmo reizi piedalījās deviņus gadus vecais Dario Rožkalns (“IK Auseklis”), kurš savā klasē ieguva piekto vietu.

Čehijā Dario Rožkalns startēja “Mini Bike Junior” klasē. Tā ir mono klase, kur visi piedalās ar “Ohvale” GP-0 110cc motocikliem. Šajā klasē kopā piedalījās 11 dalībnieki.

“Sestdien pēc kvalifikācijas braucieniem, Dario Rožkalns ierindojās piektais. Tas ir ļoti labs sniegums,” saka pieredzējušais motošosejas braucējs, Dario tēvs Garijs Rožkalns.

''Pirmajā braucienā pavisam neveiksmīgs starts un Dario “atkrita” līdz pēdējai vietai, taču brauciena laikā izdevās pakāpties uz sesto pozīciju. Otrajā braucienā starts izdevās veiksmīgāks un Dario no starta aizbrauca kā sestais. Visa brauciena garumā norisinājās spraiga cīņa par 5. – 7. vietu. Šajā spraigajā cīņā Dario bija labāks un finišēja kā piektais, iegūstot 5. vietu arī šī posma kopvērtējumā,” pastāstīja Garijs Rožkalns.

Paaudžu maiņa ir notikusi. Dario Rožkalns ir leģendārā Bruno Rožkalna mazdēls un Garija Rožkalna dēls. Dario Rožkalna vectēvs Bruno Rožklans savas karjeras laikā guva vērā ņemamus panākumus, kļūstot par daudzkārtēju Latvijas čempionu, Baltijas un Polijas balvu ieguvēju motošosejā, motokrosā, spīdvejā un skijoringā. Arī Dario Rožkalna tēvs Garijs Rožkalns sasniedzis augstus rezultātus savas motošosejas karjeras laikā, kļūstot par trīskārtējo Baltijas čempionu un divkārtējo Latvijas čempionu motošosejā.

Novēlam Dario Rožkalnam nākotnē sasniegt arī tik pat augstus rezultātus!

Rezultāti ŠEIT.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv