Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Šveicei kā pēdējais pievienojas Nīderreiters, uz PČ pošas arī veterāns Ambīls

Šveicei kā pēdējais pievienojas Nīderreiters, uz PČ pošas arī veterāns Ambīls
Nīno Nīderreiters. Foto: IIHF

Šveices hokeja izlase ir tikusi skaidrībā ar tās sastāvu 2024. gada pasaules čempionātam. Tajā komandu pārstāvēs pieci NHL hokejisti, no kuriem trīs uzbrucēji. Pēdējais no tiem pievienojās Nīno Nīderreiters. Uz savu 19. pasaules čempionātu dosies 40 gadus vecais Andress Ambīls.

Sastāvu 2024. gada pasaules čempionātam nosaukusi arī Šveices izlasi. Tās rindās spēlēs pieci Nacionālās hokeja līgas hokejisti - Ņūdžersijas ''Devils'' vārtsargs Akira Šmids (19 spēles, 89.5%, 3.15 ielaistas ripas), aizsargs Jonass Zīgentālers (57 spēlēs 1+8), un uzbrucēji Niko Hišīrs (71 spēlē 27+40), Filips Kuraševs (75 spēlēs 18+36) un Nīno Nīderreiters (77 spēlēs 18+16).

Nīderreiters kļuvis par vienu no pēdējiem, kurš pievienojies izlasei. Viņš ar ''Jets'' piedalījās Stenlija kausa izcīņā, pirmajā kārtā piecās spēlēs zaudējot Kolorādo ''Avalanche''. Viņš piecos mačos atdeva divas piespēles. Tāpat vēlāk izlasei pievienojušies Rūdolfa Balcera komandas biedri Šveices čempionē ''Lions'' - Dīns Kukans, Kristians Marti un Svens Andrigeto.

40 gadu vecumā uz savu 19. pasaules čempionātu dosies uzbrucējs Andress Ambīls. Pagājušā gada turnīrā viņš izcēlās ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Šveices hokeja izlase šī gada pasaules čempionātā spēlēs A apakšgrupā, kā spēles norisināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Bez Šveices A grupā spēlē vēl arī Čehija, Somija, Kanāda, Austrija, Norvēģija, Lielbritānija un Dānija. Šveice turnīru sāks 10. maijā, kad spēkosies pret Norvēģiju.


Foto: lhf.lv
7

Teksta tiešraide: Latvija - Slovākija 0:0 (Rit pirmais periods)

Latvijas izlase aizvadīs savu sesto spēli pasaules čempionātā hokejā, šoreiz tiekoties ar Slovākijas hokejistiem, cīnoties par ļoti nepieciešamiem trim punktiem,
Gevina Brindlija (Nr. 45) vārtu guvuma mirklis. Foto: Matt Zambonin/IIHF
8

Amerikāņi pārslido pāri nespējīgajai Kazahstānas komandai – 10:1

Otro vietu pasaules hokeja meistarsacīkšu Ostravas grupā atguvusi ASV izlase, ar 10:1 sakaujot Kazahstānas valstsvienību.
Austrijas hokejisti svin gūtos vārtus. Foto: IIHF

Austrija svin otro uzvaru čempionātā un apsteidz Somiju A grupas tabulā

Šodien 2024. gada pasaules čempionātā A grupas mačā uzvarēja Austrija, kas, iemetot trīs vārtus otrajā periodā, ar 4:1 pārspēja Norvēģiju. Līdz ar panākumu šobrīd austrieši pacēlušies uz ceturto vietu apakšgrupā.