Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Kā atvairīji Draizaitla bīstamo metienu? Šilova atbilde: "Kuru tieši?"

Kā atvairīji Draizaitla bīstamo metienu? Šilova atbilde: "Kuru tieši?"
Artūrs Šilovs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš aizvadījis jau sesto maču Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, par notikumiem laukumā neuztraucas un tikai mēģina uz ledus parādīt labāko sniegumu, sarunā ar žurnālistiem teica Šilovs.

Jau ziņots, ka Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" Stenlija kausa izcīņas otrās kārtās mačā viesos ar 4:3 pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā atguva vadību ar 2-1.

Šilovs atvairīja 42 pretinieku metienus un tika atzīts par spēles otro labāko spēlētāju.

"Vienkārši jutos pārliecināts. Puiši palīdzēja man pirmajā spēlē, man vajadzēja to pašu paveikt šodien. Pretiniekiem bija labas vārtu gūšanas iespējas, bet komandas biedri spēja nobloķēt daudzus metienus, viņi ir pelnījuši par to atzinību," pēc mača teica Šilovs.

"Tikai cenšos spēlēt savu spēli. Uzticos tam, ko treniņos darīju kopā vārtsargu treneri," viņš piebilda.
Šilovs izcēla, ka noslēdzošajā trešdaļā vairāk centās piespiest ripu, lai apturētu spēli un "Canucks" hokejistiem būtu iespēja nedaudz atpūsties.

"Centos trešajā periodā vairāk piespiest ripu, kad redzēju komandas biedru nogurumu aizsardzības zonā, lai pēc tam būtu tiesneša svilpe un pārējie varētu atpūsties un nomainīties," skaidroja vārtsargs.

Šilovam arī tika uzdots jautājums par to, kā viņš atvairīja "Oilers" zvaigznes Leona Draizaitlu bīstamo metienu perioda beigās. "Kuru tieši?" pārvaicāja Šilovs, izraisot klātesošo mediju smieklus, jo ar Draizaitla metieniem viņš šajā mačā tika galā vairākkārt - Vācijas uzbrucējs veica piecus metienus pa vārtiem, vienīgo reizi Silovu pārspējot otrajā periodā vairākumā.

Šilovs sešās izslēgšanas spēlēs vidēji ielaidis 2,65 vārtus, atvairot 90,8% metienu.

Arī nākamā sērijas spēle 14.maijā būs Edmontonā, 16.maijā komandas atgriezīsies Vankūverā, bet , ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies 18.maijā Edmontonā un 20.maijā Vankūverā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-05-13 12:01, pirms 3 nedēļām
Droši ej pēc Stenlija. Šogad mums ir Elvis, gan jau pietiks!
, 2024-05-13 12:02, pirms 3 nedēļām
Tikmēr Draizaitlu labi izprovocēja ar jautājumu, "Vai trūka veiksmes vai arī daudzie metieni pa vārtu stabu bija laba vārtsarga spēle?"
Uz ko Draizaitls atbildēja, ka "vārtu stabi nav laba vārtu sargāšana", vēlāk pieminot, ka Šilovs tomēr aizvadījis ļoti labu spēli. Delfi jau paspēja izraut no konteksta un uzcept rakstu.
, 2024-05-13 12:45, pirms 3 nedēļām
Esot ģeibī, bet jautājums raksta autoram- kādas atskaņas par ARTŪRA spēli no pretiniekiem un savējiem?
, 2024-05-13 12:55, pirms 3 nedēļām
neziniitis51 rakstīja: Esot ģeibī, bet jautājums raksta autoram- kādas atskaņas par ARTŪRA spēli no pretiniekiem un savējiem?
No visiem atsauksmes ir kā minimums atzinīgas.

https://youtu.be/q7J058GvksI?si=-WM...
https://youtu.be/l0YHufUoCI4?si=Ctz...
https://youtu.be/zv30oV1IR8g?si=mxs...
, 2024-05-13 13:49, pirms 3 nedēļām
Daudz vieglāk ir sasniegt daudz vairāk, ja neesi lecīgs. Tas salīdzinot divus mūsu vārtsargus NHL.
, 2024-05-13 15:04, pirms 3 nedēļām
Pandora rakstīja: Daudz vieglāk ir sasniegt daudz vairāk, ja neesi lecīgs. Tas salīdzinot divus mūsu vārtsargus NHL.
To lecīgumu izdomāja žurnaļugas bet izplata tādi kā tu! Būtu kaunējies!
Floridas "Panthers" tiek pie trofejas, kuru pasniedz Austrumu konferences čempionei. Foto: AFP./Scanpix
21

Balinska pārstāvētā "Panthers" otro gadu pēc kārtas spēlēs Stenlija kausa finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noskaidrota pirmā Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuvusi Floridas "Panthers", kuras rindās 26 regulārā turnīra spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis. "Pathers" pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 2:1, uzvarot sēriju sešās spēlēs (4-2).
Konors Makdeivids. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
10

Edmontonas "Oilers" nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

Soļa attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) fināla nonākusi Edmontonas "Oilers", kas izbraukumā divas reizes realizēja vairākumu un ar 3:1 pieveica Dalasas "Stars", sērijā panākot 3-2. Iespēja pielikt punktu Edmontonai būs savā laukumā.
Metjū Tkačaks un Sems Benets atzīmē gūtos vārtus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
12

"Panthers" uzveic "Rangers" un nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

Nacionālājā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas piektā spēle starp Floridas 'Panthers" un Ņujorkas "Rangers". Uzvaru pamatlaikā ar 3:2 izcīnīja "Panthers", kas tādējādi nonākusi vienas uzvaras attālumā no tā, lai iekļūtu Stenlija kausa finālā otro gadu pēc kārtas.