Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Rangers'' otrajā papildlaikā panāk 2-0, ''Avalanche'' uzvarā atspēlējas no 0:3

''Rangers'' otrajā papildlaikā panāk 2-0, ''Avalanche'' uzvarā atspēlējas no 0:3
Vinsents Tročeks svin gūtos vārtus. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā turpinājās izslēgšanas spēļu otrās kārtas izspēle. Otro uzvaru svinēja Ņujorkas ''Rangers'', kas atspēlējās un otrajā papildlaikā ar 4:3 pārspēja Karolīnas ''Hurricanes'' (sērijā 2-0). Atspēlēties izdevās arī Kolorādo ''Avalanche'', kas atguva trīs vārtu deficītu un papildlaikā ar 4:3 pieveica Dalasas ''Stars'' (sērijā 1-0).

• Naktī uz trešdienu abas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēles noslēdzās papildlaikā. Ņujorkas ‘’Rangers’’ ieguva 2-0 vadību pār Karolīnas ‘’Hurricanes’’, bet Rietumos pirmajā otrās kārtas spēlē ‘’Avalanche’’ ar 4:3 apspēlēja Dalasas ‘’Stars’’.

• Arī ‘’Rangers’’ un ‘’Hurricanes’’ spēle noslēdzās ar 4:3 uzvaru par labu pirmajiem. Veiksmīgu spēli vārtos aizvadīja Igors Šestjorkins, kurš atvairīja 54 no ‘’Hurricanes’’ izdarītajiem 57 metieniem.

• ‘’Rangers’’ spēles gaitā nācās atspēlēties. Sākoties trešajai trešdaļai, Karolīna bija vadībā ar 3:2. Kriss Kreiders vairākumā panāca izlīdzinājumu, bet otrā pagarinājuma astotajā minūtē Vinsents Tročeks ar piektajiem izslēgšanas spēļu vārtiem atnesa otro uzvaru ‘’Rangers’’.

• Komandas sēriju turpinās naktī uz 10. maiju.

• ‘’Stars’’ un ‘’Avalanche’’ spēlē viss atrisinājās pirmajā papildlaikā. Visā spēlē komandas neizpildīja daudz metienus uz vārtiem – Kolorādo to pabeidza ar 26 metieniem, bet ‘’Stars’’ – 22.

• Visā mačā Kolorādo atspēlējās no 0:3. Pirmajā periodā laukumā dominēja mājinieki, gūstot visus trīs vārtus. Ar precīziem metieniem izcēlās Raiens Saters, Vaiats Džonsons un Džeimijs Bens.

• Sākot no otrās trešdaļas, ‘’Avalanche’’ metās atspēlēties. Visos trijos vārtos līdz izlīdzinājuma panākšanai piedalījās Keils Makārs – vārti un divas piespēles. 3:3 trešā perioda sākumā panāca Neitans Makinons.

• Uzvaru ‘’Avalanche’’ nodrošināja pagarinājuma 12. minūtē, kad izslēgšanas spēļu trešos vārtus guva Mailzs Vuds.

• Sērijas otrā spēle gaidāma naktī uz 10. maiju.

NHL konferenču pusfināli

Austrumi1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērija
Rangers – Hurricanes4:34:3 2. pag.10.05.12.05.2-0
Panthers – Bruins1:509.05.11.05.13.05.0-1
Rietumi1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērija
Stars – Avalanche3:4 pag.10.05.12.05.14.05.0-1
Canucks – Oilers09.05.11.05.13.05.15.05.0-0

Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).