Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Jets'' galvenais treneris Bouness paziņo par trenera karjeras beigām

''Jets'' galvenais treneris Bouness paziņo par trenera karjeras beigām
Riks Bouness. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas ''Jets'' galvenais treneris Riks Bouness paziņojis par garās trenera karjeras beigām. Tās laikā viņš trenēja vairākas NHL komandas.

Par trenera karjeras noslēgumu paziņojis Vinipegas ''Jets'' speciālists Riks Bouness. Viņš trenera arodā bijis 40 gadus, un bez ''Jets'' viņš NHL trenējis arī tādas komandas kā Bostonas ''Bruins'', Otavas ''Senators'', Ņujorkas ''Islanders'', ''Coyotes'' un Dalasas ''Stars''.

Kopā ar Vinipegas ''Jets'' viņam 2023./2024. gada regulārajā sezonā izdevās izcīnīt par 15 punktiem vairāk nekā sezonu iepriekš (no 95 uz 110), bet Rietumu konferences izslēgšanas pirmajā kārtā klubs piecās spēlēs ar 1-4 piekāpās Kolorādo ''Avalanche''. Bouness ir viens no kandidātiem uz sezonas labākā trenera balvu.

''Pēdējos septiņus gadus es apsēžos un runāju ar savu sievu, bērniem un ''Jets'' funkcionāriem. Zinu, ko vēlos darīt un ko darīšu. Šī spēle devusi mums tādu dzīvesveidu, par kuru bērnībā nevarējām sapņot. Mēs atrodamies labākajā hokeja līgā pasaulē un to nevajag uztvert kā ko pašsaprotamu. Es tā nekad nedarīju. Vienkārši mīlu hokeju,'' viņš pauda savā atvadu runā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-coach-...


Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).