Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

"Penguins" treneris Salivans vadīs ASV izlasi nākamajās Olimpiskajās spēlēs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Penguins" treneris Salivans vadīs ASV izlasi nākamajās Olimpiskajās spēlēs
Maiks Salivans. Foto: Matt Freed/AP/Scanpix

Ilggadējais Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans nozīmēts par ASV izlases stūrmani nākamā gada Četru nāciju (Kanādas, ASV, Zviedrijas un Somijas) kausa izcīņā un 2026. gada Olimpiskajās spēlēs Milānā.

Salivans Nacionālajā hokeja līgā (NHL) bijis gan spēlētāja, gan trenera lomā, 2003. gadā debitējot pie Bostonas "Bruins" stūres. Pitsburgas komandu viņš vada no 2015. gada decembra, jau pirmajās divās sezonās izcīnot Stenlija kausu.

Šobrīd 56 gadus vecais speciālists NHL vienības vadījis 11 sezonas, desmit no tām pamatturnīros nopelnot pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci, kā arī astoņās sasniedzot Stenlija kausa izcīņu. Tieši šosezon tas viņam ar pingvīniem neizdevās.

ASV izlasi Salivans ir vadījis 2007. gada pasaules meistarsacīkstēs Krievijā. 2006. gada Olimpiskajās spēlēs, 2008. gada pasaules meistarsacīkstēs un 2016. gada Pasaules kausa izcīņā viņš pildīja trenera palīga pienākumus.

Salivans pats spēlējis 1988. gada pasaules U20 meistarsacīkstēs, kā arī 1997. gada lielajās pasaules meistarsacīkstēs, tostarp spēkojoties pret Latvijas valstsvienību tās debijas cīņā augstākajā divīzijā.

Izmantotie avoti:
https://teamusa.usahockey.com/news_...