Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

9+2 miljoni par galveno treneri: "Liverpool" atradusi Klopa aizvietotāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

9+2 miljoni par galveno treneri: "Liverpool" atradusi Klopa aizvietotāju
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas trešās vietas īpašniece "Liverpool" vienojusies ar Nīderlandes čempioni Roterdamas "Feyenoord" par galvenā trenera Arnes Slota pārpirkšanu. Jirgena Klopa aizvietošana Liverpūlei izmaksās 9+2 miljonus eiro, bet Nīderlandes puse norāda – darījums ir vēl apjomīgāks.

"Liverpool" pirmais un arī otrais piedāvājums par Arni Slotu tika atraidīts, bet Anglijas titula pretendente pēc finansiālās puses uzlabošanas saņēmusi piekrišanu. Liverpūlei pietuvināti avoti norādījuši, ka Roterdamas "Feyenoord" deviņus miljonus eiro saņems uzreiz, kamēr papildus divi miljoni būs atkarīgi no nosacījumu izpildīšanas. Tikmēr avoti Nīderlandes pusē pauduši, ka vienošanās panākta par summu, kas ir starp 13 un 15 miljoniem eiro.

Kopā ar galveno treneri uz Angliju pārcelsies viņa asistents Sipke Hulshofs un fiziskās sagatavotības daļas vadītājs Rubens Pēterss.

45 gadus vecais Slots pagājušajā sezonā aizveda "Feyenoord" līdz Nīderlandes čempionu titulam, bet šajā sezonā izcīnīts Nīderlandes kauss, līgā ieņemot otro vietu. Slots Roterdamas komandu trenēja kopš 2021. gada. Interese par viņu no Premjerlīgas klubiem izskanējusi jau iepriekš.

"Man patīk, kā viņa komandas spēlē futbola. Viss, ko dzirdu par viņu kā personību – ka viņš ir labs cilvēks," komentējot savu aizvietotāju, piektdien teica Jirgens Klops, kurš pēc sezonas pametīs "Liverpool" galvenā trenera krēslu. Klops piedalījās sava aizvietotāja izraudzīšanā.

Slots visu spēlētāja karjeru aizvadīja Nīderlandē. 2019. gadā viņš kļuva par Alkmāras AZ galveno treneri. Kad pandēmijas dēļ sezona tika apturēta, AZ ar vienādu punktu skaitu atradās Nīderlandes otrajā vietā – tikai aiz Amsterdamas "Ajax". Taču 2020. gada decembrī AZ viņu atlaida, jo atklātībā nāca ziņas par trenera pārrunām ar "Feyenoord".

Liverpūle ilgu laiku cīnījās par tituliem četrās frontēs, bet pēdējās nedēļas cerības dzēsušas – UEFA Eiropas līgā piedzīvots fiasko pret Bergamo "Atalanta". Arī Premjerlīgā pēc zaudējumiem pret "Crystal Palace" un "Everton" situācija kļuvusi sarežģīta – četras kārtas līdz beigām priekšā atrodas "Arsenal" un Mančestras "City", un titula cerības atkarīgas no sāncenšu neveiksmēm.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://theathletic.com/5446341/202...

     [+] [-]

, 2024-04-27 10:43, pirms 2 nedēļām
....skaidrs, ka Klops atpūtīsies, bet ko darīs viņa asistenti?

     [+] [-]

, 2024-04-27 10:55, pirms 2 nedēļām
Klopu vajag ur Barselonu