Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa 1.posmā lietišķajā šaušanā divas uzvaras Razumam un Āboliņai-Lemkenai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas kausa 1.posmā lietišķajā šaušanā divas uzvaras Razumam un Āboliņai-Lemkenai
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa 1.posms lietišķajā šaušanā, kur vissekmīgāk nostartēja Rojs Razums un Gerda Āboliņa-Lemkena, kuriem pa divām uzvarām. Tuvu diviem šādiem panākumiem bija arī Aivars Bundzens.

Latvijas kausa 1.posmā lietišķajā šaušanā piedalījās ļoti kupls dalībnieku skaits – gandrīz 250 dalībnieki no 25 dažādām komandām sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos bija divi vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē uzvarētājs Rojs Razums (Zemessardzes Studentu bataljons) ar rezultātu 281 punkts. Tikai par punktu atpalika Ģirts Dambis (Saunas serviss). Ar rezultātu 278 punkti trešajā vietā Edgars Vilītis (NBS Mācību vadības pavēlniecība). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē 1.vieta Gerdai Āboliņai-Lemkenai (NBS Mācību vadības pavēlniecība) ar sašautiem 274 punktiem. Artai Vagalei (Daugavpils) 272 punkti un 2.vieta. 3.vieta Dženetai Jansonei (Zemessardzes Studentu bataljons) ar rezultātu 269 punkti.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (20 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) labākais atkal bija Rojs Razums (Zemessardzes Studentu bataljons) ar uzrādīto rezultātu 176 punkti. Otrajā vietā Māris Zviedris (Zemessardzes Studentu bataljons) ar sašautiem 174 punktiem. Trešā vieta Andrim Raiskumam (LPSC) – 173 punkti. Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Aija Konrāde (Valsts policijas koledža) ar sašautiem 163 punktiem. 2.vieta Dženetai Jansonei (Zemessardzes Studentu bataljons) ar 162 punktu rezultātu. Artai Vagalei (Daugavpils) 160 punkti un 3.vieta.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) nepārspēts palika Mareks Jansons (Zemessardzes Studentu bataljons) ar rezultātu 216 punkti. Rojs Razums (Zemessardzes Studentu bataljons) un Viktors Siromjatņikovs (Anima Libra) uzrādīja rezultātu 204 punkti un attiecīgi izcīnīja 2.un 3.vietu. Evika Apine (Zemessardzes Studentu bataljons), sašaujot 169 punktus, bija spēcīgākā sieviešu konkurencē. Kristīne Rjabova (Zemessardzes Studentu bataljons) ar 167 punktiem otrajā vietā, bet Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) – trešajā vietā ar 156 punktiem.

Šaušanā ar triecienšauteni ar optiku vingrinājumā ATŠ-20 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) uzvarētājs Edgars Vilītis (NBS Mācību vadības pavēlniecība) ar sašautiem 228 punktiem. Otrajā vietā Anima Libra pārstāvis Igors Gribusts – 219 punkti. Trešais Uģis Grinēvičs (Zemessardzes Studentu bataljons), sašaujot 210 punktus. Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība) – 201 punkts. Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība) otrais ar 177 punktiem. Violetai Viguļarai (Anima Libra) – 171 punkti un trešā vieta.

Vingrinājumā “Snaiperis” (20 šāvieni guļus, 300 metru distancē) pirmajiem četriem sportistiem bija vienāds rezultāts 192 punkti. Ieņemto vietu secību noteica pēc sašautajiem centra desmitniekiem. Uzvarētājs šajā posmā bija Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība) – 9 centra desmitnieki. Jānis Rubulis (Latvijas Mednieku savienība) otrajā vietā – 7 centra desmitnieki, bet Juris Grabovskis (Anima Libra) trešajā vietā ar 6 centra desmitniekiem. Roberts Bērziņš (Latvijas Mednieku savienība), sašaujot 192 punktus, labākais apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Lindai Naļivaiko (Latvijas Mednieku savienība) 2.vieta ar 190 punktiem (8 centra desmitnieki). Anima Libra pārstāvei Lindai Dombrovskai 190 punkti (6 centra desmitnieki) un trešā vieta.

Šaušanā ar bisi uzvarētājs Mārtiņā Krauklis (Privātbūve) – 189 punkti. Aivars Bundzens (Latvijas Mednieku savienība) ar līdzīgu rezultātu, bet mazāk centra desmitniekiem, otrajā vietā. Trešajā vietā Viktors Siromjatņikovs (Anima Libra) – 186 punkti. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētāja Beāte Goba (Privātbūve) – 185 punkti. Robertam Bērziņam (Latvijas Mednieku savienība) 177 punkti un 2.vieta. Vijai Vagalei (Daugavpils) trešā vieta ar 175 punktiem.

Latvijas kausa 2.posms lietišķajā šaušanā norisināsies 31.maijā un 1.jūnijā Ādažu šautuvē.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle