Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Blāze loka šaušanas olimpisko spēļu kvalifikācijā apstājas astotdaļfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Blāze loka šaušanas olimpisko spēļu kvalifikācijā apstājas astotdaļfinālā
Dāvis Blāze. Foto: No sportista arhīva.

LETA. Latvijas sportists Dāvis Blāze svētdien Vācijā olimpisko spēļu kvalifikācijas Eiropas zonas sacensībās apstājās astotdaļfinālā.

Sacensībās ar rekursīvo loku kvalifikācijā pērnā gada U-18 pasaules čempions Romāns Sergejevs ar 648 punktiem bija 17., Blāze ar 635 punktiem bija 41., bet Dilans Gods-Romanovskis ar 597 punktiem ierindojās 78.pozīcijā 81 loka šāvēja konkurencē.

Izslēgšanas cīņās Blāze pirmajā kārtā ar 6-5 uzvarēja Temuru Makjevi no Gruzijas (72.), otrajā kārtā ar 6-5 pārspēja Nivu Frenkelu no Izraēlas (24.), bet trešajā ar 1-7 piekāpās itālim Alesandro Paoli (9.). Sergejevs no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā jeb 1/24 finālā ar 5-6 zaudēja Kristom El-Helali no Kipras (48.), savukārt Gods-Romanovskis pirmajā kārtā ar 4-6 atzina poļa Maksimilana Osuha (35.) pārākumu.

Blāze tika klasificēts dalītā 17.pozīcijā, Sergejevs - 33., bet Gods-Romanovskis - 57.vietā.

Sievietēm Anete Kreicberga kvalifikācijā ar 518 punktiem bija 63.pozīcijā, pārspējot divas konkurentes. Izslēgšanas cīņās viņa pirmajā kārtā ar 4-6 zaudēja kiprietei Kristinai Hadžierotokritu (50.) un sacensības noslēdza dalītā 57.pozīcijā.

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji.

Turpat Esenē nākamnedēļ norisināsies Eiropas čempionāts loka šaušanā.

Izmantotie resursi:
LETA