Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Rolands Eliņš

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.

36 gadus vecais ukrainis Deniss Berinčiks kopš 2018. gada bija WBO "International" čempiona statusā, taču tagad tika pie iespējas cīnīties par pasaules čempiona titulu, kas kļuva vakants pēc Devina Heinija pacelšanās vienu svara kategoriju augstāk. Vakanto IBF jostu nesen ieguva ukrainis Vasils Lomačenko, bet WBO josta tagad nonākusi pie Berinčika.

Berinčiks (19-0) cīnījās pret Meksikas bokseris Emanuelu Navareti (38-2-1), kurš pirms tam bija izcīnījis pasaules čempiona titulus trīs zemākajās svara kategorijās un tagad debitēja vieglā svara kategorijā (līdz 61.2kg). Navarete tika uzskatīts par pārliecinošu cīņas favorītu.

Taču 12 raundu cīņā Berinčiks bija aktīvāks un uzbrūkošāks, kamēr Navarete tika kritizēts par pasivitāti ringā. Tas noveda pie tiesnešu vērtējuma par labu Berinčikam ar dalītu lēmumu (115:113, 116:112 un 112:116).

Navarete pēc cīņas atzina savu zaudējumu, norādot, ka viņam nepieciešams uzlabot savu sniegumu, taču viņš ir pārliecināts, ka vēl parādīs savu īsto spēku vieglā svara kategorijā.

Berinčika triumfs sekoja tikai dažas stundas pēc tam, kad otrā pasaules malā Saūda Arābijā viņa tautietis Oleksandrs Usiks bija pieveicis Taisonu Fjūriju un kļuvis par neapstrīdēto čempionu smagsvaros. Usiks pēc tam naktī publicēja sociālajos tīklos video, kā viņš sekojis līdzi un priecājies par Berinčika uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 16:28, pirms 2 nedēļām
Berinčiks tāpat kā Usiks arī ir 3+ bērnu tēvs?