Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempione "Real Madrid" arī šogad finālčetrinieku aizvadīs bez argentīnieša Deka

Agris Suveizda

Eirolīgas čempione "Real Madrid" arī šogad finālčetrinieku aizvadīs bez argentīnieša Deka
Gabriels Deks. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas basketbola klubam "Real Madrid" sezonas izšķirošajā nogrieznī nevarēs palīdzēt argentīniešu uzbrucējs Gabriels Deks, kurš piektdien iedzīvojās savainojumā vietējās līgas spēlē.

"Real Madrid" piektdien Valensijā piekāpās ar 93:99 un noslīdēja uz otro vietu turnīra tabulā, palaižot priekšā Malagas "Unicaja". Abām komandām ir bilance 27-6, pēdējā kārtā šovakar madridieši uzņems "Baskonia", kas vēl cer iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet "Unicaja" uzņems Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Palencia", kas jau ir izkritusi no līgas.

Valensijas spēles pēdējā ceturtdaļā sadursmē ar komandas biedru labo ceļgalu savainoja argentīniešu uzbrucējs Deks, kurš 18 ar pusi minūtēs bija guvis deviņus punktus. Dekam ir atklāts ceļgala kolaterālās saites plīsums – līdzīgu savainojumu otrā ceļgalā viņš guva pagājušās sezonas izskaņā, arī toreiz paliekot bez Eirolīgas finālčetrinieka, kurā madridieši gan arī bez viņa izcīnīja titulu. Savukārt 2021. gada pavasarī Deks komandu pameta vēl pirms ceturtdaļfināla sērijas, pārceļoties uz NBA.

29 gadus vecais Deks šajā Eirolīgas sezonā sācis 15 no 28 spēlēm un vidēji 21,2 minūtēs sakrājis 9,0 punktus un 3,2 atlēkušās bumbas. Madridē viņš atgriezās 2022. gada janvārī – 2021. gada pavasarī Oklahomsitijas "Thunder" rindās argentīnietis 10 spēlēs un vidēji 21,2 minūtēs atzīmējās ar 8,4 punktiem, 4,0 atlēkušajām bumbām un 2,4 piespēlēm, tomēr rudenī rotācijā tika izmantots minimāli un sezonas vidū tika atbrīvots.

Eirolīgas finālčetriniekā Berlīnē madridieši 24. maijā pusfinālā tiksies ar Pirejas "Olympiacos". Otrā pusfinālā spēlēs Atēnu "Panathinaikos" un Stambulas "Fenerbahce".

Izmantotie resursi:
https://www.realmadrid.com/es-ES/no...