Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Jauna sezona, tā pati Alisa: "Baby Bron" aizēno Klārkas debiju

Jauna sezona, tā pati Alisa: "Baby Bron" aizēno Klārkas debiju
Alisa Tomasa 2024. gada 15. maijā. Foto: Jessica Hill/AP/Scanpix

Trešdienas, 15. maija, rītā pēc Latvijas laika sākās divdesmit astotā WNBA sezona. "Connecticut Sun" izpārdotā mājas spēlē, kura vienlaikus bija Keitlinas Klārkas debija, apspēlēja "Indiana Fever" ar 92:71.

Par spēles galveno varoni kļuva Alisa Tomasa. Spēka uzbrucēja, kura ziemu pavadīja Mārtiņa Zībarta trenētajā Ķīnas klubā “Shanxi Flame”, izcēlās ar “triple-double”. Tomasas rēķinā 13 punkti, 10 atlēkušās bumbas un 13 rezultatīvas piespēles. Uzvara izdevās pārliecinoša – 92:71.

Devana Bonnere netrāpīja nevienu trīspunktu metienu, taču pabeidza spēli ar 20 punktiem. Tikpat punktu savā debijā sakrāja “Fever” jaunpienācēja Keitlina Klārka. Aizsardze 32:27 minūtēs iemeta 4 no 11 trīspunktu metieniem jeb 36,4% mēģinājumu, kā arī realizēja visus sešus brīvmetienus.

“Fever” no Indianapoles uz Konektikutu izlidoja pirmdien. Komanda uz regulārās sezonas spēli ceļoja ar līgumreisu – tā brīžus iemūžināja Erika Vīlere. Aizsardze pirmajā cīņā iemeta visus metienus (2p 2/2, 3p 1/1, 1p 1/1) un guva astoņus punktus.

“Connecticut Sun” pirmo reizi kopš 2003. gadā izpārdeva visas biļetes uz sezonas atklāšanas spēli. Jāpiebilst, ka indiāņu rezervātā – kazino teritorijā – uzbūvētā “Mohegan Sun Arena” atrodas tālu no lielajām pilsētām un līdzjūtējiem ceļā uz spēli jāpavada daudz laika.

Čempione “Las Vegas Aces” pirmajā spēlē savā laukumā uzvarēja “Phoenix Mercury” ar 89:80. Eiža Vilsone uzvarētāju labā izcēlās ar 30 punktiem, 13 izcīnītām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Daiana Taurasi atbildēja ar 23 punktiem.

“New York Liberty” pēc ceļojuma autobusā viesos apspēlēja “Washington Mystics” – 85:80. Četrkārtējā čempione “Minnesota Lynx” izbraukumā sarūgtināja “Seattle Storm” ar 83:70.

WNBA kalendārs 2024

Regulārās sezonas sākums: otrdiena, 14. maijs
ASV pret WNBA: piektdiena, 19. jūlijs, Fīniksā
Olimpisko spēļu pārtraukums: 17. jūlijs – 13. augusts
Regulārās sezonas beigas: trešdiena, 18. septembris

WNBA 2024: pilns kalendārs


Kristīne Vītola. Foto: FIBA
1

Spānijas čempionvienība "Valencia" pavēsta par pastiprināšanos ar Vītolu

Spānijas sieviešu basketbola līgas čempionvienība "Valencia Basket" šodien oficiāli izziņojusi sastāva papildināšanu ar stalto latviešu centra pozīcijas basketbolisti Kristīni Vītolu.
Marta Ploriņa un Mila Luzgina 2023. gada augustā. Foto: FIBA
6

Valmieras trio un Liepājas "and one": Rožlapa nosauc kandidātes Eiropas U16 čempionātam

Latvijas U16 meiteņu basketbola izlases galvenais treneris Matīss Rožlapa piektdien, 31. maijā, nosauca 16 kandidātes Eiropas čempionātam, kas 16.-24. augustā notiks Ungārijas pilsētā Miškolcā.
Ilze Jākobsone 2024. gada 30. maijā Ksalapā. Foto: Halcones de Xalapa

Uz zelta zemi Meksiku: Ilze Jākobsone pievienojas Ksalapas komandai

Ilze Jākobsone 2024. gada vasarā pārstāvēs Meksikas komandu "Halcones de Xalapa", ceturtdien, 30. maijā, informēja kluba preses dienests. Latviešu basketboliste uz Ziemeļameriku devusies trešo reizi.