Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Emils Ozerinskis

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.

29 gadus vecais Džereds Gofs ticis pie līguma pagarinājuma 212 miljonu vērtībā. No šīs algas 170 miljoni saspēles vadītājam tiek garantēti. Tādējādi Detroitas "Lions" saspēlnieks kļuvis par trešo vislabāk atalgoto spēlētāju līgā.

Gofa karjeras renesance notika pēc saspēles vadītāju darījuma, lauvām aizmainot Metjū Stefordu uz Losandželosas "Rams" un pretī saņemot virkni ar drafta izvēlēm. Gofs tobrīd tika iemests darījumā, lai neradītu lieku saspīlējumu aunu saspēles vadītāju istabā. Daudzi paredzēja, ka Gofs labākajā gadījumā "Lions" saspēli vadīs tikai vienu sezonu, līdz komanda izšķirsies par kāda jaunuļa meklēšanu draftā. Tomēr Gofs sekmīgi reanimēja savu karjeru, kļūstot par vērtīgu sastāvdaļu no Detroitas komandas, kurai pirms diviem gadiem pietrūka vienas uzvaras līdz play-off sasniegšanai, bet aizvadītajā sezonā vienība kļuva par daudzu līdzjutēju sirdsāķīti, iegūstot vietu izslēgšanas spēlēs un pirmo reizi kopš deviņdesmito sākuma uzvarot ne tikai vienu, bet pat divas izslēgšanas spēļu turnīra cīņas.

Lielākā NFL alga vidēji sezonā

V.SpēlētājsKomandaAlga
1.Džo BurovsSinsinati "Bengals"55.0 mil
2.Džastins HerbertsLosandželosas "Chargers"53.3 mil.
3.Džereds GofsDetroitas "Lions"53.0 mil.
4.Lamārs DžeksonsBaltimoras "Ravens"52.0 mil.
5.Džeilens HērtssFiladelfijas "Eagles"51.0 mil.

Par vislabāk atalgoto laukuma dziļuma sargu kļuvis Tampabejas "Buccaneers" drošībnieks Entonijs Vindīldfs. 25 gadus vecais futbolists ticis pie 84 miljonu līguma, kas paredz spēlētāja vidējo algu 21 miljona apmērā. Tādējādi arī dārgākā saftey pozīcijas spēlētāja cena pārsniegusi 20 miljonu robežu, jo līdz šim vislabāk atalgotais drošībnieks ar 19,6 miljoniem sezonā bija Losandželosas "Chargers" futbolists Dervins Džeimss.

Pēdējās nedēļās jaunas mājvietas atraduši arī vairāki prominenti malējie uzbrucēji. Sev piestāvošu komandu atradis Odels Bekhems, kurš papildinājis reaktīvo Maiami "Dolphins" malējo uzbrucēju kodolu, kur jau sekmīgi darbojās Tairīks Hils un Džeilens Vadls. NFL čempions Markess Valdess-Skenlings nākamsezon nesīs Bufalo "Bills" krāsas, savukārt Tenesī "Titans" savu uzbrūkošā plāna spēlētāju arsenālu papildinājusi ar Taileru Boidu.