Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Caune izcīna uzvaru Rīgas maratona programmā iekļautajā 5km skrējienā otro gadu pēc kārtas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Caune izcīna uzvaru Rīgas maratona programmā iekļautajā 5km skrējienā otro gadu pēc kārtas
Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš

Divkārtējā 2023. gada Eiropas junioru čempione Agate Caune svētdien izcīnīja pirmo vietu "Rimi" Rīgas maratona programmā iekļautajā piecu kilometru skrējienā, tādējādi svinot uzvaru otro gadu pēc kārtas.

Daudzkārtējā Latvijas čempione, kā arī junioru un pieaugušo rekordiste Caune, kura pēc traumas sadziedēšanas aizvadīja otrās sacensības, finišēja 16 minūtēs un sešās sekundēs. Pagājušajā gadā Raita Ravinska Līgas Dzenes audzēkne šajās sacensībās uzstādīja Latvijas rekordu - 15:23, par septiņām sekundēm labojot Jeļenas Prokopčukas 2009. gadā uzrādīto rezultāt.

Un tieši divas minūtes un četras sekundes pēc valmierietes distanci beidza Latvijas visu laiku godalgotākā un izcīlākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka. Vēl sešas sekundes atpalika un trešo vietu ieguva šogad 1500m un 3000m Latvijas čempionātā telpās junioru konkurencē uzvarējusī Alise Petrova.

Vīriešiem piecos kilometros ātrākais bija Zviedrijas čempions 5km un 10km Dāvids Nilsons ar finišu 14 minūtēs un 47 sekundēs. Viņam 44 sekundes zaudēja sestdien jūdzes skrējienā uzvarējušais Kristers Kudlis, kuram otrā vieta šajā distancē jau trešo gadu pēc kārtas, bet pirmo reizi Kristers bija labākais no Latvijas, jo iepriekšējos gados viņš piekāpās šīs distances rekordistam Uģim Jocim, kurš apslimšanas dēļ šogad pēdējās dienās atsauca dalību. Desmit sekundes vēlāk finišēja Salvis Gruševs, kurš pirms nedēļas bija uzvarējis šajā pašā distancēs jubilejas Salaspils "Ezerkauliņu" pusmaratonā.

Šogad Rīgas maratonam dažādās distancēs bija reģistrējušies 33 003 dalībnieki no 104 valstīm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums. Šogad Rīgas maratonā skrējēji sacenšas 34. reizi.