Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Aizeja Osborns: "Edgars Buļs ir lielisks ģenerālmenedžeris"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aizeja Osborns: "Edgars Buļs ir lielisks ģenerālmenedžeris"
Aizeja Osborns (Isiah Osborne) 2024. gada 19. maijā. Foto: Andris "Griands" Grīnbergs

"Tā mēdz notikt un par to nav jāpārdzīvo. Dažās spēlēs uzvari, dažās zaudē. Tās nav pasaules beigas. Mums rīt jāsatiekas, jāizrunājas un jākoncentrējas piektajai spēlei," pēc neveiksmes Latvijas basketbola līgas finālsērijas ceturtajā cīņā teica "Rīgas Zeļļu" uzbrūkošais aizsargs Aizeja Osborns (Isiah Osborne).

Latvijas basketbola līgas debitante 22 minūtes atradās vadībā un līdz pamatlaika pēdējām 60 sekundēm saglabāja teorētiskas izredzes noķert titulēto sāncensi. Beigās izpaudās VEF pārsvars – “vīri melnā” ceturtajā ceturtdaļā sameta 28 punktus.

“Neesmu apmierināts, jo varam spēlēt labāk. Lietas nenotika mums labvēlīgi, taču tā mēdz notikt. Svētdien bijām spēlē 32, varbūt 36 minūtes, bet pēdējās četrās minūtēs zaudējām kontroli. Mums vēl jāspēlē trešdien. Kārtīgi jānospēlē, tālāk redzēsim.”

Reinis Lācis pirms sarunas pabrīdina, ka Osborns ir noslēgtākais no “Rīgas Zeļļu” leģionāru trio. Bažām nav pamata. Kanādietis ir profesionālis – neaizmūk no sarunātās intervijas un pieklājīgi atbild uz visiem jautājumiem.

“Basketbolu spēlēja mans brālis un tēvs. Piemēram, tēvs kādu brīdi bija mans treneris. Jā, var teikt, ka ģimene atstāja lielu iespaidu ceļa izvēlē,” Ontārio pavalstī uzaugušais spēlētājs atklāj savu sporta gaitu pirmsākumus.

Izņemot pāris gadus koledžā, Osborns visu laiku spēlējis ziemeļu valstīs – Kanādas komandās Otavā, franciski runājošā Monreālā, ar naftu bagātajā Edmontonā, kā arī Somijas “Kouvot”, Lietuvas “Prienai” un “Gargždai”.

Taujāju, vai Osborns šajā ziemā saticis Latvijā dienošos Kanādas kareivjus. Kļavas lapas zeme nosūtījusi visvairāk vīru NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai, bet nākamo divu gadu laikā iecerēts to palielināt līdz brigādes līmenim. “Nē, neesmu viņus saticis.”

Aizsargs savulaik pavadīja pusotru sezonu Latvijā labi zināmajā UTEP augstskolā Teksasas rietumos. “Faktiski biju tur nepilnas divas sezonas, bet pirmajā man bija “redshirt” statuss. Kamēr uzturējos Elpaso, koncentrējos tikai basketbolam. Latviešu spēlētājas nesatiku.”

“Rīgas Zeļļi” ir pazīstamā sporta menedžera Edgara Buļa projekts. Enerģiskais vadītājs pirmajā sezonā piesaistīja klubam daudz atbalstītāju, pamatturnīrā pārdeva tūkstošiem biļešu uz komandas spēlēm un pārvērta katru spēli par notikumu.

“Edgars ir lielisks ģenerālmenedžeris un īpašnieks. Viņš vienmēr cenšas mūs iedvesmot un uzkurināt. Komandā pulcēti lieliski spēlētāji – līdz šim viss bijis labi,” Osborns velta uzslavas jaunajam Latvijas klubam.

Kā basketbolists atpūšas un uzkrāj spēkus? “Iespējams, esmu garlaicīgs cilvēks, kurš nepavada daudz laika ārpus mājām. Vairāk trenējos un skatos televizoru, nekā staigāju apkārt. Tagad ir jauks laiks. Biežāk spīd saule, var atvērt logus un ielaist svaigu gaisu.”

  +2 [+] [-]

, 2024-05-19 21:59, pirms 2 nedēļām
Kā konkrēti tas lieliskums izpaužās ?! Ka laicīgi algu maksā ?

     [+] [-]

, 2024-05-19 22:39, pirms 2 nedēļām
Algu tur maksaa peec principa "kam vairaak paraadaa, tam samaksaajam, peec tam ar paareejiem tiksim galaa"

     [+] [-]

, 2024-05-20 03:56, pirms 2 nedēļām
Edgars tak kluba prezidents nevisGM

     [+] [-]

, 2024-05-30 15:52, pirms 3 dienām
spēlētājs pat nezin kurš ir komandas ģenerālmenedžeris