Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jūdzes skrējienā uzvar Velvere, Kudlis pussekundi no Latvijas rekorda

Emils Ozerinskis

Jūdzes skrējienā uzvar Velvere, Kudlis pussekundi no Latvijas rekorda
Līga Velvere (vidū). Foto: Guntis Bērziņš

"Rimi" Rīgas maratonā aizvadīta pirmā distance - jūdzes skrējiens, kurā tika kronēti arī Latvijas čempioni. Par uzvarētāju dāmu sacensības ar rezultātu zem piecām minūtēm otro gadu pēc kārtas kļuva olimpiete Līga Velvere, savukārt kungu cīņās ātrākais pirmo reizi bija arkādietis Kristers Kudlis.

Dāmu cīņās jūdzes skrējienu jeb 1609 metrus pirmā pieveica Līga Velvere, uzrādot rezultātu četras minūtes un 54,06 sekundes, līdz ar to trešo gadu pēc kārtas uzvarētājas rezultātam esot ātrākam par piecām minūtēm. Aiz jūdzes skrējiena uzvarētājas attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma SS "Arkādija" pārstāves Kamilla un Sibilla Vanadziņas, pirmo reizi Latvijas čempionātā jūdzē trijniekā tiekot divām no vienas ģimenes. Vanadziņas, kuras bijušas trijniekā un arī pirmās savās vecuma grupās daudzas reizes, tika pie pirmās medaļas šajā distancē, savukārt Velverei medaļa trešo gadu pēc kārtas. Visas trīs ir Jura Beļinska audzēknes. Nepiedalījās 2022. gada uzvarētāja un rekordiste (4:52) Austra Ošiņa, kura bija pieteikumā.

Aiz vadošā trījnieka ierindojās ukrainiete Natālija Semenoviča, kuras personīgais rekords ir 4:54, piektā finišēja Latvijas labākā triatloniste Beāte Jansone, kura medaļas, tajā skaitā zelta, ieguvusi arī Latvijas čempionātos vieglatlētikā un peldēšanā, bet sešinieku noslēdza Latvijas un Baltijas čempionāta jaunietēm uzvarētāja Marta Luīze Pētersone. Septīto vietu ar laiku piecas minūtes un 17 sekundes ieņēma panākumus guvusī igauņu biatloniste Tuli Tomingasa.

Jūdzes skrējiens, dāmas

V.SportisteLaiks
1.Līga Velvere4:54.06
2.Kamilla Vanadziņa5:04.65
3.Sibilla Vanadziņa5:06.21

Kristers Kudlis (vidū). Foto: Guntis Bērziņš

Vīru skrējienā par uzvarētāju kļuva 17 gadus vecais Latvijas U20 rekordists telpās 1500m Kristers Kudlis, kurš distanci pieveica četru minūšu 13,95 sekunžu laikā. SS "Arkādija" pārstāvis Kristers pērn bija otrais, bet 2022. gadā trešais. Kudlis noskrēja uz papēžiem minošos - Latvijas rekordistu jūdzē un Latvijas čempionu 1500m un 800m Ņikitu Bogdanovu un Baltijas un Latvijas čempionu Robertu Glazeru, kuram pērn 4. vieta. Piekto vietu olimpietis Infreks Tobreluts, kurš noskrēja jūdzi četrās minūtēs un 21 sekundē. Bijušais igauņu biatlonists, kurš piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs, vecuma ziņā varētu būt tēvs visiem par sevi ātrāk noskrējušajiem sacensību dalībniekiem.

Uzvarētājs Kristers Kudlis par nieka 0,55 sekundēm atpalika no Ņikitas Bogdanova pirms divām nedēļām Līvānos uzstādītā Latvijas rekorda.

Iepriekš informējām, ka nepiedalīsies iepriekšējo divu gadu uzvarētāji Jānis Razgalis un Uģis Jocis. Sacensību dienā uz starta neizgāja arī 2022. gada sudraba medaļnieks Edgars Šumskis.

Jūdzes skrējiens, kungi

V.SportistsLaiks
1.Kristers Kudlis4:13.95
2.Ņikita Bogdanovs4:15.24
3.Roberts Glazers4:16.34

Trešo gadu "Rimi" Rīgas maratona jūdzes skrējienā tiek noskaidroti Latvijas čempioniem. Pagājušajā gadā uzvarēja Velvere un Uģis Jocis, kurš šī gada uzvarētāju Kudli apsteidza par nepilnām divām sekundēm.

Izmantotie resursi:
https://rimirigamarathon.r.mikatimi...