Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT saņem aukstu dušu, taču atspēlē 16 punktus pret RSU

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT saņem aukstu dušu, taču atspēlē 16 punktus pret RSU
Evelīna Otto, Tīna Grausa un Dekija Koena. Foto: Ritvars Stankēvičs, EuroCup Women

TTT basketbolistes sestdien, 14. oktobrī, Rīgas derbijā atspēlēja 16 punktu starpību un viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:55. Dekija Koena uzvarētāju labā guva 18 punktus, Evelīnai Otto 16 punkti. Nākamā spēle "Betsafe" Sieviešu Baltijas basketbola līgā paredzēta 22. oktobrī Paņevēžā.

Mārtiņa Gulbja trenētā komanda sāka sešu spēļu izbraukuma sēriju. Nākamās piecas cīņas būs ārzemēs pret “Olympiacos SFP” (17. oktobrī), “MKK Panevezys” (22. oktobrī), “Kayseri” (25. oktobrī), “LCC International University” (27. oktobrī) un “MBK Ružomberok” (1. novembrī).

Saulainajai piektdienai sekoja lietains un silts sestdienas rīts. Spēle sākās nedēļas nogalei neierasti agri – starta svilpe atskanēja tieši divpadsmitos dienā. Sanākušos skatītājus pārtraukumos priecēja RSU sporta kluba karsējmeitenes, bet spēlei sekoja divas Latvijas Televīzijas kameras. Žurnālists Normunds Melderis veidoja reportāžu par spēli, Vladimirs Ivanovs – sižetu par Vanesu Jasu.

TTT basketbolistes aizvadīja piekto oficiālo spēli sezonā, kamēr RSU pirmo reizi devās laukumā galvenā trenera Mārča Pliena vadībā. Studentes starpsezonā paveica lielisku darbu, atklāšanas spēli sagaidot labā fiziskajā un emocionālajā formā. Mājinieču kapteine Luīze Šepte pirmo reizi spēlēja vienā komandā ar māsu Šarloti.

Starta piecinieki

RSU: Luīze Šepte, Cirša, Bieriņa, Čumika, Miķelsone
TTT: Lamberte, Pulvere, Meškonīte, Grausa, Otto

RSU mazais sastāvs – šogad komandas rīcībā vairāk nav Otto un Ozola – pirmajā puslaikā parādīja izcilu cīņas sparu. Studentes ļoti agresīvi spēlēja uzbrukumā, savukārt aizsardzībā zem groza pielipa garākajām pretiniecēm kā dēles. TTT ilgu laiku nevarēja iespiest sāncenses apakšā un izdarīja daudz neprecīzu metienu, turklāt nepilnās trīs minūtēs sakrāja četras komandas piezīmes. Mājinieces pirmajā ceturtdaļā realizēja četrus trīspunktu metienus un pēc Luīzes Šeptes tālmetiena pēdējā sekundē panāca 10 punktu pārsvaru – 12:22.

“Summer of 69,” līdz Braiena Adamsa enerģiskajam grāvējam RSU noturēja divciparu pārsvaru, divreiz panākot plus sešpadsmit – 12:28 un 14:30. “Who you are?” Mārtiņa Gulbja skaļā balss puslaika beigās sapurināja komandu. Studentēm sākās pirmā krīze uzbrukumā, kamēr TTT kāpināja apgriezienus. Ieva Pulvere pirmā nonāca komandas spēlē ātrajos pretuzbrukumos, savukārt Dekijas Koenas un Evelīnas Otto pāris dominēja cīņā par uzbrukuma bumbām – 29:32. Pēdējā uzbrukumā jaunā Aleksa Skudra labi ieņēma pozīciju uzbrukumā un realizēja divpunktu metienu – 29:34!

TTT nemazināja spiedienu apakšā, trešās ceturtdaļas pirmajā pusē divreiz samazinot starpību līdz minimumam – 35:36 un 37:38. Divdesmit piektajā minūtē RSU sasniedza komandas piezīmju normu un Dekija Koena izlīdzināja rezultātu, bet brīdi vēlāk “Baylor” absolvente guva otrās iespējas punktus – 40:38. Studentēm neizdevās pietuvoties pirmajā puslaikā uzrādītajai metienu precizitātei un rezultāts lēnām auga Latvijas čempiones labā – 49:44.

RSU pirmajās 15 minūtēs iemeta 5 no 10 trīspunktu metieniem. Nākamajās 20 minūtēs – 3 no 18 un tas atspoguļojās rezultāta dinamikā. TTT trīsdesmit piektajā minūtē palielināja pārsvaru līdz 13 punktiem un precizitāte bija daudz labāka nekā pirmajā puslaikā – 62:49. Galotnē Dekija Koena nopelnīja "double-double" – 18 punkti un 10 atlēkušās bumbas.

"Betsafe" WBBL, 14. oktobris, "Rimi" Olimpiskais centrs

Rīgas Stradiņa Universitāte – TTT Rīga 55:73 (22:12, 12:17, 10:20, 11:24)
RSU: Miķelsone 13 (2p 5/7, 1p 3/4), Čumika 9 (3p 3/6; 6ab), Cirša 9, Nulle 6, Bieriņa 5 (5ab), Šarlote Šepte 5, Luīze Šepte 4 (6ab, 5rp, divi bloķēti metieni), Skudra 4, Bruzinska, Mālmane, Dīriņa. Treneris Mārcis Pliens.
TTT: Koena 18 (2p 7/11, 1p 4/7; 10ab, 5rp, trīs pārķertas, septiņas izprovocētas piezīmes, eff 30), Otto 16 (2p 8/14; 6ab, eff 16), Pulvere 12 (2p 3/4, 3p 2/6; 6rp, četras pārķertas, eff 20), Sila 7, Meškonīte 7 (četras pārķertas), Jasa 5 (4rp), Lamberte 4, Grausa 2, Stepanova 2, Petrus; Klavo.
Tiesneši: Rafiks Misirovs, Raimonds Martinovskis, Daniela Reihenbaha.

Izspēles kārtība

Trīspadsmit komandas, sacenšoties mājās un viesos, izspēlēs divu apļu turnīru (24 spēles). Pamatturnīra uzvarētāja automātiski kvalificēsies “Četru finālam”, savukārt 2.-7. vietas īpašnieces sezonu turpinās izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfināla uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā.

Izmantotie resursi:
WBBL 2024: kalendārs, rezultāti un jaunākās ziņas
WBBL 2023: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2022: rezultāti, ziņas un arhīvs

  -4 [+] [-]

, 2023-10-14 13:44, pirms 8 mēnešiem
Tas TTT ir nebaudāms, Kāda Eirolīga?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-14 13:59, pirms 8 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Tas TTT ir nebaudāms, Kāda Eirolīga?
tu tak esi lielākais muļķis kurš šeit komentē. Absolūti nulle sajēgas par šo spēli. Ne tu uz vietas esi, ne tu analizēt māki. Atliek paskatīties uz spēlētāju minūtēm (jaunajiem) un viss top skaidrs, bet skaidrs jau ir tikai tad, ja tu kaut ko no tā reāli saproti. Ā, aizmirsu pieminēt, kalendāru tu arī nepazīsti un neko par atjaunošanos arī nesaproti. Vari man neatbildēt, es tāpat zinu, ka tu neko jēdzīgu nepateiksi

  +2 [+] [-]

, 2023-10-14 14:22, pirms 8 mēnešiem
Piekrītu, beidzot kāds precīzs komentārs par basketbola spēles izpratni. Jaunās var mācīties un iespēlēties. Galvenais, lai nepalaiž garām iespēju un mācās. Trenerim žetons par iespēju jaunajām augt... laicīgi izlaida pieredzi 👍

  +1 [+] [-]

, 2023-10-14 15:09, pirms 8 mēnešiem
Bēdīgi tās jaunās TTT izskatās (Grausa,Stepanova, Petrus)

     [+] [-]

, 2023-10-14 16:07, pirms 8 mēnešiem
atraktivsfans rakstīja: tu tak esi lielākais muļķis kurš šeit komentē. Absolūti nulle sajēgas par šo spēli. Ne tu uz vietas esi, ne tu analizēt māki. Atliek paskatīties uz spēlētāju minūtēm (jaunajiem) un viss top skaidrs, bet skaidrs jau ir tikai tad, ja tu kaut ko no tā reāli saproti. Ā, aizmirsu pieminēt, kalendāru tu arī nepazīsti un neko par atjaunošanos arī nesaproti. Vari man neatbildēt, es tāpat zinu, ka tu neko jēdzīgu nepateiksi
Viena neliela atsķirība, spēlē komanda, kas trenējas 2x dienā pret komandu, kura trenējas 2x nedēļā, prātvēder.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-14 17:35, pirms 8 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Viena neliela atsķirība, spēlē komanda, kas trenējas 2x dienā pret komandu, kura trenējas 2x nedēļā, prātvēder.
Prātvēders šobrīd esi tu, jo tu pat nezini cik bieži komandas trenējas. Beidz tēlot basketbola guru un savus speķpirkstiņus liec kabatās

     [+] [-]

, 2023-10-15 00:06, pirms 8 mēnešiem
Vismaz labi, ka viņa nika izvēle ir ļoti adekvāta viņa izpratnei un zināšanām. Uz priekšdienām, Mūrlāpsi, ievāc vispirms informāciju un tad runā, savādāk ļoti stulbi ir komentēt bez zināšanām. Neviens nemaz netaisās argumentēt, ka TTT būtu Eirolīgas komanda, galīgi nē, bet pavisam loģiski, ka miksējot sastāvu, liekot pieredzējušās ar jaunajām, kopskats noteikti nekad nebūs skatāms, kā jau te augstāk rakstija, jaunās nav baigi talantīgas, bet kas ir , ar to stradā

     [+] [-]

, 2023-10-15 07:32, pirms 8 mēnešiem
atraktivsfans rakstīja: Vismaz labi, ka viņa nika izvēle ir ļoti adekvāta viņa izpratnei un zināšanām. Uz priekšdienām, Mūrlāpsi, ievāc vispirms informāciju un tad runā, savādāk ļoti stulbi ir komentēt bez zināšanām. Neviens nemaz netaisās argumentēt, ka TTT būtu Eirolīgas komanda, galīgi nē, bet pavisam loģiski, ka miksējot sastāvu, liekot pieredzējušās ar jaunajām, kopskats noteikti nekad nebūs skatāms, kā jau te augstāk rakstija, jaunās nav baigi talantīgas, bet kas ir , ar to stradā
Uz priekšdienām noteikti ņemšu vērā tavas un zupas ēdāja norādes. Bet par TTT gan skumji