Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.

• Pēc pirmās karjeras uzvaras MXGP klasē pirms nedēļas šodien Spānijas posmu ar devīto vietu pirmajā brauciena sāka Pauls Jonass.

• Tieši šo pašu vietu viņš vakar ieņēma kvalifikācijā. Šodien viņš aizķērās startā, kas ietekmēja viņa tālāko cīņu par augstākajām vietām.

• Lielāko brauciena daļu Jonass cīnījās par astoto vietu, vairākas reizes arī to ieņemot. Brauciena laikā viņu apdzina kopvērtējuma līderis Tims Gajsers, kurš tajā piedzīvoja kritienu.

• Pēc neveiksmīgā Portugāles posma pirmajā braucienā savu skatītāju priekšā uzvarēja spānis Horhe Prado. Viņš finišā par divām sekundēm apsteidza Romēnu Febvru un par gandrīz trīs sekundēm Kalvinu Vlānderenu.

• Otrajā braucienā sportisti divas reizes veica startu, jo pēc pirmā piegājiena starta vārti neatvērās Horhem Prado un Džefrijam Hērlingam, tādējādi trasē tika parādīts sarkanais karogs.

• Pēc aptuveni 20 minūtēm sportisti startēja vēlreiz un šoreiz visi vārti atvērās. Jonass pēc starta iekārtojās 11. vietā, kurā atradās gandrīz visu otrā brauciena laikā. Otrajā daļā viņš apsteidza zviedru sportistu Īzaku Giftingu, braucienu pabeidzot desmitajā vietā.

• Par otrā brauciena uzvarētāju kļuva mājinieks Horhe Prado, kuram perfekta nedēļas nogale – uzvara kvalifikācijā un abos braucienos.

• Lielāko brauciena daļu viņš par līdera godu cīnījās ar Timu Gajseru, taču viņš tā beigās piedzīvoja kritienu, slovēnim ieņemot trešo vietu. Otro vietu otrajā braucienā ieguva Džefrijs Hērlingss.

• Kopvērtējumā Prado kļuva par uzvarētāju ar 50 punktiem. Otro vietu ar 40 punktiem ieguva Džefrijs Hērlingss, bet trešo ar tikpat punktiem – Romēns Febvrs. Jonasam 23 punkti un devītā vieta kopvērtējumā.

• Pēc šī posma par kopvērtējuma līderi kļuvis Prado, kuram 298 punkti. Jonass ar 217 punktiem joprojām ieņem piekto vietu.

• Nākamais MXGP posms gaidāms pēc nedēļas Francijā.

     [+] [-]

, 2024-05-12 20:35, pirms 3 nedēļām
Ātrejās trasēs Paulam neiet viegli.

     [+] [-]

, 2024-05-12 20:50, pirms 3 nedēļām
Jā, kaplēt un zemi art grūtās trasēs viņš var, ar fizuku viss kārtībā, bet tās bailes, pēc tām visām traumām, dot ručkā ir!!!

     [+] [-]

, 2024-05-12 22:39, pirms 3 nedēļām
Interesanti pec labākā sezonas posma, seko vājākais.