Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Tikām cauri ar zilumu – uzvara paliek uzvara"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Tikām cauri ar zilumu – uzvara paliek uzvara"
Harijs Vītoliņš. Foto: EPA/Scanpix

Ar sarežģītiem diviem punktiem pasaules čempionātu sākusi Latvijas valstsvienība, kas atspēlējās un pagarinājumā ar 5:4 pārspēja Polijas izlasi. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzina, ka komanda spēles pirmajā pusē vēlējusies spēlēt pat pārāk agresīvi.

"Šeit nav vāju pretinieku. Pirmā spēle vienmēr ir īpaša. Izejot laukumā zini, ka jāvinnē, bet emocijas… No sākuma mums bija pārāk daudz kustības, kaut gan vajadzēja nospēlēt aukstasinīgāk. Gribējām par daudz mesties virsū. Bet puiši malači, ka parādīja raksturu. Trīs vārti ar rikošetiem, ceturtie Jānim [Jakam] atlēca no pleca. Malači puiši. Arī pagarinājumā mazākumu nostāvēja. Tikām cauri ar zilumu. Uzvara paliek uzvara. Bet viennozīmīgi zinu, ka varam spēlēt labāk. Un mums ir jāspēlē labāk," atklāšanas spēli rezumēja Harijs Vītoliņš.

Svarīgs brīdis bija trešajā periodā ieskaitītie vārti, kas ļāva Latvijai trešo reizi panākt izlīdzinājumu un drīz pēc tam pirmo reizi iegūt vadību. Vārti tika ieskaitīti pēc trenera izaicinājuma paņemšanas, un Vītoliņš slavēja Latvijas izlases video treneri Pēteri Gromu: "Viņš labi pieņēma lēmumu. Varbūt palīdzēja vakardienas spēles, jo bija lielas diskusijas par Vācijai ieskaitītajiem un Čehijai neieskaitītajiem vārtiem. Mazas nianses, un visu izšķir simtdaļas."

Ja Vītoliņš slavēja spēli skaitliskajā mazākumā, tad galvenais treneris pēla zaudētās divcīņas. "Tas nepatika visvairāk. Gājām ar domu, ka jau esam uzvarētāji. Ja ej divcīņā nesakoncentrējies… Turklāt divcīņas ir jāvinnē no pareizās puses. Kā pagarinājumā – polis uzvar divcīņā un rada momentu. Tā nedrīkst būt. Jāizvēlas pareiza pozīcija, lai būtu starp savu vārtsargu un pretinieku," pauda Vītoliņš.

Viņš izteica cerību, ka pēc Rodrigo Ābola incidenta ar līnijtiesnesi nesekos sankcijas. Latvijas izlases galvenais treneris norādīja – ja tiesneši jau tobrīd nelēma par sodu, tam nevajadzētu sekot arī vēlāk.

"Labi," vaicāts par Elvja Merzļikina sniegumu vārtos, teica Vītoliņš. "Tie trīs rikošeti… Divi no mūsu slidām, trešais no muguras. Grūti. Grūti, ka metieni neseko cits pēc cita. Mēs uzvaram kā komanda un zaudējam kā komanda," norādīja Vītoliņš, aicinot rezultāta veidošanā iesaistīties arī citiem virknējumiem, ne tikai pirmajai maiņai. "Ir daudzi, kuriem jārāda labāks hokejs. Mēs to varam. Tāpēc mēs viņus izvēlējāmies."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +1 [+] [-]

, 2024-05-11 21:51, pirms 3 nedēļām
Ja spēlē savu spēli, tad rikošeti nav. Tātad, atliek tikai spēlēt savu spēli.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-11 22:11, pirms 3 nedēļām
Merzikins šobrīd ir tāds vārtsargs kurš neiedveš drošibu un pārliecību. Drāmu karaliene ir ļoti precīzs viņa apzīmejums amerikā un to ļoti labi var redzēt arī uz laukuma kad viņš vienkārši ķer ripas. Visi vārtsargi cenšas ķert ripas mierīgi un praktiski, bet merzikins cenšas to darot ēpiski un dramatiski. PČ tas nav vajadzīgs. Latvijā nevar atļauties taisīt šovus. Ceru ka Gudijs atnesīs komandai mieru un pārliecību.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-11 22:15, pirms 3 nedēļām
Ja to wannabe NHL caurumu vēl kādā spēlē liks vārtos, skatīšos paralēlo spēli. Mums ir krietni labāki vārtsargi sastāvā.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-11 22:17, pirms 3 nedēļām
LUKA GOAT MVP rakstīja: Merzikins šobrīd ir tāds vārtsargs kurš neiedveš drošibu un pārliecību. Drāmu karaliene ir ļoti precīzs viņa apzīmejums amerikā un to ļoti labi var redzēt arī uz laukuma kad viņš vienkārši ķer ripas. Visi vārtsargi cenšas ķert ripas mierīgi un praktiski, bet merzikins cenšas to darot ēpiski un dramatiski. PČ tas nav vajadzīgs. Latvijā nevar atļauties taisīt šovus. Ceru ka Gudijs atnesīs komandai mieru un pārliecību.
Pamato savu teikto! Kurā momentā Merzļikins nospēlēja nepārliecinoši?

  -1 [+] [-]

, 2024-05-11 22:30, pirms 3 nedēļām
Secinājums tāds,metienus vairs nobloķēja,citādi ripa ielidos Merzlikina vārtos.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-11 22:34, pirms 3 nedēļām
Boston United rakstīja: Pamato savu teikto! Kurā momentā Merzļikins nospēlēja nepārliecinoši?
Merzikinam šobrīd ir krīze dzīvē un karjerā, un katrs viņa ripas ķēriens un kustība izstaro neko citu kā vien nemieru, un tas atspoguļojas arī uz komandu. Iespējams tāpēc sanāca tik dramatiska spēlē. Pasaules čempionats ir ļoti smags darbs un šeit nav vietas šoviem, krīzēm un tamlīdzīgi. Tas viss atņems emocijas jau pašas pirmajās spēlēs un tālāk nekas labs nebūs.

  +5 [+] [-]

, 2024-05-11 22:47, pirms 3 nedēļām
Tak liekat to Elvi mierā!!Viņs sodien kādas 5-6 reizes normāli pavilka

  +5 [+] [-]

, 2024-05-11 22:54, pirms 3 nedēļām
Un kad mēs uzvaram no 10 reizēm 1 reizi Kanādu ar veiksmes palīdzību tad viss ir ok un bijam pelnijuši. Šis ir tas pats stasts kad nāk pretī relativi vajaka komanda un domā ka viņi nespele ka komanda, nav motivacija liela apspelet specigaku pretinieku? Vel pie tam ja Poļi pec 22 gadu partraukuma atgriežas elitē, pirmā spele un mēs nebut neesam tāda limeņa komanda kā kaut kāda Kanada mums ir vājās vietas tapec pret super motivetiem Poļiem uzvarēt ir labs rezultats, nevis noliet tagad pec vienas speles izlasi ka gandriz zaudejam “kaut kadiem amatieriem”… viss pagaidam ir pilnigi ok. Es jus “ fani” briziem nesaprotu reali.. musu bronza tikpat labi no tadu izlašu skatu punkta kā ASV, Kanada utt ari ir amatieru limeņa “haļava” bet no musu skatu punkta viss tak ir “pilnigi ok”

     [+] [-]

, 2024-05-11 23:07, pirms 3 nedēļām
KAUNS

  -3 [+] [-]

, 2024-05-11 23:17, pirms 3 nedēļām
lacoste_123 rakstīja: Tak liekat to Elvi mierā!!Viņs sodien kādas 5-6 reizes normāli pavilka
81,9 % ??????

     [+] [-]

, 2024-05-11 23:25, pirms 3 nedēļām
81.9% basketbolā ir ļoti augsta precizitāte, 81.9% hokejā ir ļoti daudz rikošeti vai kas cits???

     [+] [-]

, 2024-05-11 23:25, pirms 3 nedēļām
Boston United rakstīja: Pamato savu teikto! Kurā momentā Merzļikins nospēlēja nepārliecinoši?
Merzļikina problēma ir Pārmērīga Pašpārliecinātība, nevis neparliecinātība!

  +4 [+] [-]

, 2024-05-11 23:53, pirms 3 nedēļām
Ko jūs to Elvi aiztiekat.Džeks brauc valstij palīgā.Cenšas kā māk un gatavs izstiepties līdz bezsamaņai. Ir savi tarakāni galvā protams,un?Tiršiet ko gribat bet viņš ir NHL klases vārtuvīrs un tas kad Jackets aizsardzība ir pļutkas vērta nenoniecina.
Esiet priecīgi kad ir tāda attieksme no mūsu hoķa patriotiem.
Varbūt vajag pameklēt vainu kāpēc radās 3 rikošeti kautkur citos spēlētājos.
Komandas spēle kā nekā!!!

     [+] [-]

, 2024-05-11 23:59, pirms 3 nedēļām
Vai var vienreiz likt mierā Elvi??? Labi, varbūt tiešām ne pati labākā viņa spēle, bet no otras puses - cik labu seivu arī bija? Un turklāt komandā ir vārtsargu treneris, Arrūrs Irbe. Varbūt ļaujiet viņam izlemt, kuram vārtsargam uzticēt izlases vārtus.
Un jā, kā jau te minēja. Pret top komandām mēs esam tie underdogi. Šoreiz sanāca, ka esam mainītās lomās. Bet domāju, ka arī tam ir jāiziet cauri, cerams, ka izdarīsim pareizos secinājumus. Polija mums šodien tiešām lika pasvīst un bija cienīgs pretinieks. Ne jau par velti saka - nav pasaules čempionātā vāju pretinieku. Bet ticu, ka tālāk būs labi. Par lielu Latviju!!!

     [+] [-]

, 2024-05-12 00:13, pirms 3 nedēļām
Nu Jūs gan esat nedaudz pastulbi. Neviens no ielaistajiem goliem nebija Merzļikina vaina, tādus rikošetus neatvairītu pat labākie vārtsargi Pasaulē.

  -2 [+] [-]

, 2024-05-12 00:20, pirms 3 nedēļām
Neuztraucas, ja ! Būs Gudis vārtos-viņš to ir pelnījis !

  +2 [+] [-]

, 2024-05-12 01:10, pirms 3 nedēļām
EsIrLetinsh rakstīja: Vai var vienreiz likt mierā Elvi??? Labi, varbūt tiešām ne pati labākā viņa spēle, bet no otras puses - cik labu seivu arī bija? Un turklāt komandā ir vārtsargu treneris, Arrūrs Irbe. Varbūt ļaujiet viņam izlemt, kuram vārtsargam uzticēt izlases vārtus.
Un jā, kā jau te minēja. Pret top komandām mēs esam tie underdogi. Šoreiz sanāca, ka esam mainītās lomās. Bet domāju, ka arī tam ir jāiziet cauri, cerams, ka izdarīsim pareizos secinājumus. Polija mums šodien tiešām lika pasvīst un bija cienīgs pretinieks. Ne jau par velti saka - nav pasaules čempionātā vāju pretinieku. Bet ticu, ka tālāk būs labi. Par lielu Latviju!!!
kurš viņu neliek mierā? viņam tikai jāķer ripas - ar rikošetiem, bez rikošetiem, bet jāķer.

     [+] [-]

, 2024-05-12 01:25, pirms 3 nedēļām
Nav trenera, nav komandas

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 07:37, pirms 3 nedēļām
Nu nevar musejie katru dienu mest pa piecam ripam ieksa.Ja tas siets ari sodien vartos,vel joprojam pastav draudi izkrist grupu zemak.Cerams,ka Gudijam nav traumas...

     [+] [-]

, 2024-05-12 08:49, pirms 3 nedēļām
Tā nav uzvara, tā ir uzvara papildlaikā, viens punkts pakāsts. Cerams, ka tas nebūs izšķiroši, kad visas grupas spēles būs galā.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-12 08:51, pirms 3 nedēļām
Nesaprotu kas te notiek...
Kāds apmaksā tos naida pilnos rakstus par Elvi?
Kas tas ir par grupējumu no mazgadīgo pīpētāju/ošņātāju varas?
Latvijas labākais vārtsargs uz šodienu!
NHL - Bija Irbe, tagad Elvis, būs Šilovs...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-12 08:53, pirms 3 nedēļām
Boston United rakstīja: Pamato savu teikto! Kurā momentā Merzļikins nospēlēja nepārliecinoši?
..apskaties spēli un tad komentē...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 08:55, pirms 3 nedēļām
erred rakstīja: Nesaprotu kas te notiek...
Kāds apmaksā tos naida pilnos rakstus par Elvi?
Kas tas ir par grupējumu no mazgadīgo pīpētāju/ošņātāju varas?
Latvijas labākais vārtsargs uz šodienu!
NHL - Bija Irbe, tagad Elvis, būs Šilovs...
...ha-ha...labākais...apm 3. vārtsargs...un nejauc kritiku ar naida rakstiem...gribu un kritizēju,ne jau tu te kaut ko norādīsi...

     [+] [-]

, 2024-05-12 09:04, pirms 3 nedēļām
Cēsinieks kārtējā latviešu pabira😁😁😁

     [+] [-]

, 2024-05-12 09:06, pirms 3 nedēļām
Komandas aizsargi izskatās nevarīgi un nav kas pasaka,ka arī uzbrucējiem laikus ir jātiek līdzi pretiniekam un jāspēlē aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2024-05-12 10:29, pirms 3 nedēļām
varonis rakstīja: kurš viņu neliek mierā? viņam tikai jāķer ripas - ar rikošetiem, bez rikošetiem, bet jāķer.
Baigais gudrinieks esi??? Tad ej un iestājies pats vārtos, gribēšu redzēt, kā tev ies. Un vainot tikai vārtsargu komandas neveiksmēs ir pēdējais ko darīt. Bet tā kā tu diži daudz no hokeja nejēdz, nav jau nekāds brīnums.

     [+] [-]

, 2024-05-12 14:01, pirms 3 nedēļām
Stulbi rikošeti, bet pašiem arī ir jāmet no jebkura leņka nevis jācenšas pa visām varēm skaisti izspēlēt. Šitādi sūdiņi bieži krīt vārtos.