Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK 6. posmā un LJČ Itālijā slalomā daži jauni uzvarētāji, Baumanim un Ciagunei ceturtais zelts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK 6. posmā un LJČ Itālijā slalomā daži jauni uzvarētāji, Baumanim un Ciagunei ceturtais zelts
"ASI" pārstāvis Mārtiņš Baumanis (attēlā) tāpat kā panteriete Maija Ciagune izcīnījis ceturto uzvaru. Foto: E.Lukšo/Ski.lv

Šodien Pocā di Fassā notiekošajā Baltijas kausa sestajā posmā kalnu slēpošanā, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāts jauniešu grupām un Master un ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, kalnu slēpotāji sacentās ceturtajā disciplīnā slalomā, kur liela daļa tika pie kārtējām uzvarām, Mārtiņam Baumaim un Maijai Ciagunei izcīnot ceturto uzvaru, bet dažās grupās favorītu izstāšanās ļāva citiem ieņemt pirmo vietu, ko izmantoja U14 grupā Edvards Kapteinis-Veits un Emīlija Kliesta.

U16 grupā spraigā cīņā ar itāli Suenu Fiorotu beigās tikai 0,08 sekundes piekāpās un otro vietu ieguva Gustavs Gritāns, bet “Apex” pārstāvim zelts otro disciplīnu pēc kārtas Latvijas čempionātā. Trijnieku noslēdza vēl viens itālis, bet sudrabs un bronza valsts čempionāta ieskaitē Valteram Bērziņam un Ivanam Šnideram. Otro startu pēc kārtas bez rezultāta palika pirmās dienas abu disciplīnu uzvarētājs Nils Neo Trapāns.

Meitenēm turpināja dominēt un trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja “Ziemeļpols” pārstāvi Elza Zelča, tuvākās konkurentes apsteidzot vairāk nekā četrām sekundēm. Ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu itāliete Sofija Marija Moldovana par 0,18 sekundēm apsteidza trijnieku noslēdzošo Esteri Jansoni, kurai trešo reizi otrā vieta Latvijas meiteņu vidū. Otra Estere no SSS/Pantera – Ausekle – nopelnīja bronzu, bet līdz savai vārda māsai un komandas biedrenei bija četru sekunžu attālumā. Otrajā trasē nefinišēja jaunzēlandiete Izabella Vaterone un Heidija Ciagune, kurai līdz ar to nesanāca nopelnīt otru medaļu Pocā.

U14 grupā pēc pirmās trases, kurā uzrādīja ātrāko laiku, šķita, ka pirmajā dienā divas uzvaras izcīnījušais Kristiāns Indriksons reabilitēsies par neveiksmi vakar milzu slalomā, taču SSS/Pantera pārstāvim diemžēl neveiksmīgs otrais brauciens atstāja viņu bez rezultāta otro dienu pēc kārtas. Tāds pats liktenis piemeklēja komandas biedru un vicelīderi pēc pirmās trases Patriku Ciagunu, kurš vakar pārliecinoši uzvarēja milzu slalomā. Tāpat, tikai pirmajā trasē, kļūdījās pirmās dienas divu medalu ieguvējs Ronijs Doršs Vakar milzu slalomā tuvu trijniekam finišējušais Edvards Kapteinis-Veits ieguva ne tikai pirmo godalgu, bet arī uzvaru, atbilstoši sava kluba nosaukumam uz pjedestāla tiešām varēja justies kā pašā “Virsotnē”. Otro dienu pēc kārtas uz pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Leo Zauers, bet pie pirmās medaļas tika Lauras Amerikas brālis Artūrs.

Meitenēm pirmajās trīs disciplīnās savu Austrijā uztrenēto meistarību demonstrējusī un trīs uzvaras izcīnījusī Beatrise Fokrota (ASI) šodien pirmajā braucienā kļūdījās un izstājās, dodot iespēju pirmo vietu iegūt kādai citai. Pirmajā braucienā izstājās vēl viena medaļu pretendente un starpfinišā otro laiku uzrādījusī kombinācijas vicečempione Alesija Terlanova. Pēc pirmās trases drošā vadībā izvirzījās Daniela Anna Livčāne, taču SSS/Pantera pārstāvei tomēr neizdevās atgriezties trijniekā un spilgti reabilitētas par pieticīgo rezultātu milzu slalomā, jo otrajā braucienā kļūdījās un nefinišēja. Toties SSS/Panterai dubultuzvaru nodrošināja divas citas kalnu slēpotājas – Emīlija Kliesta un Nikola Grīnberga. Nikola pirmās trases beigās kļūdījās un tāpēc Emīlijai pēc pirmā brauciena zaudēja divas sekundes. Taču beigās Kliestai uzvaru izdevās nosargāt knapi, jo tāpat kā milzu slalomā arī slalomā Grīnberga bija lieliska otrajā braucienā, beigās no uzvarētājas Kliestas atpaliekot tikai ceturtdaļsekundi. Līdz ar to Emīlijai pilns medaļu komplekts, tiekot pie iztrūkstošā zelta, bet Nikolai sudrabs otrajās sacensībās pēc kārtas. Savdabīgi, ka tieši kombinācijas slalomā Kliesta izslīdēja no trijnieka. Radušos situāciju izmantoja Ulla Klapkalne, uzrādot beigās trešo laiku un nopelnot pirmo medaļu.

U12 grupā pārākumu turpināja demonstrēt un pie ceturtās uzvaras tika “ASI” pārstāvis Mārtiņš Baumanis, kuram kārtējo reizi uzticami otrajā vietā sekoja Leo Ģermanis, bet Edvards Mūrnieks, kurš vakar 0,02 sekundes palika aiz trijnieka, šodien spraigā cīņā apsteidza pirmās dienas medaļnieku Markusu Irbi, nopelnot pirmo godalgu.

Tāpat kā puišiem Baumanis meitenēm jau ceturto disciplīnu pēc kārtas uzvaru svinēja Maija Ciagune (SSS/Pantera), tuvāko sāncensi apsteidzot par vairāk nekā trim sekundēm. Šoreiz Elizabetu Allenu no ierastās otrās vietas par pozīciju zemāk “nostūma” Laura Amerika, izcīnot pirmo sudrabu.

Master grupā vīriešiem Kristaps Bergmanis šodien parādīja stabilāku sniegumu un neatkārtoja vakardienas scenāriju, kad milzu slalomā kā līderis otrajā trasē nefinišēja. Līdz ar to “Kore” braucējam Bergmanim pirmā uzvara Pocā. Līdzīgajā cīņā par otro vietu Kristapa komandas biedrs Igors Medvedicins pārspēja lietuvieti Vitautu Paražinsku. Pirmajā braucienā nefinišēja iepriekšējās dienās divas uzvaras izcīnījušais Andrejs Mihailovs.

Sievietēm finiša protokolā parādījās tikai divas dalībnieces – lietuviete Rūta Paranžinskiene pirmajā vietā un Jeļena Brokāne otrajā vietā. Milzu slaloma uzvarētāja Jana Trapāne saņēma diskvalifikāciju pirmajā braucienā, bet iepriekš trešās vietas ieguvusī Ingrīda Sīpola nefinišēja pirmajā trasē.

Rīt šīs pašas grupas sacentīsies interesantajā paralēlajā slalomā.

Izmantotie resusi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv