Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sestdien LČ krosā startēs vairāki iepriekšējā gada čempionāta uzvarētāji un medaļnieki

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien LČ krosā startēs vairāki iepriekšējā gada čempionāta uzvarētāji un medaļnieki
Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Sestdien, 14. oktobrī, pie Āraišu Vējdzirnavām notiks Latvijas čempionāts krosā vairākām vecuma grupām. Sacensībām pieteikti vairāk kā 350 sportisti, kuri vidū ir vairāki 2022. gada uzvarētāji uyn medaļnieki, bet nav pieteicies pagājušā gada uzvarētājs Andrejs Rastorgujevs.

Latvijas čempionāts krosā jau trešo gadu pēc kārtas rudenīgās noskaņās pulcēs Latvijas skrējējus Āraišu vējdzirnavu trasē. Latvijas čempionātā kā ierasts sacentīsies U14, U16, U18, U20 un pieaugušo grupu sportisti, kā arī šogad čempionātam pievienotas distances vecmeistariem V35, V55, V70, S30, S50, S70 vecuma grupās. Katrai vecuma grupai tiks piemērotas dažādas distances, sākot ar 1km skrējienu meitenēm un beidzot pat ar 8km garu skrējienu vīriešiem.

Pirmo trīs vietu ieguvēji kvalificēsies dalībai Baltijas komandu čempionātā krosā, kurš norisināsies pēc divām nedēļām, 28. oktobrī, pie mūsu ziemeļu kaimiņiem - Jarvakandi.

Uz starta līnijas rītdien stāsies vairāki iepriekšējā gada čempionāta uzvarētāji un medaļnieki - jauniešu grupas čempione Sibilla Vanadziņa un 5km un 5000m uzvarētāja Evelīna Krista Sitnika, kuras abas startēja Latvijas izlasē pasaules čempionātā skriešanā Rīgā, titulētais triatlonists un pagājušajā gada vicečempions Andrejs Dmitrijevs, daudzkārtējā Latvijas čempione un rekordiste Līga Velvere, daudzkārtējais junioru čempions un pieaugušo grupas medaļnieks Ņikita Bogdanovs, kā arī Top3 valsts čempionātos tikušais Lauris Lapsa un arī Salvis Gruševs.

Junioru konkurencē galvenie favorīti būs uzvaras un medaļas izcīnījušie Roberts Glazers un Ņikita Bondarevs, juniorēm medaļnieces Alise Petrova un Indra Mackēviča, kuras abas pagājušajā nedēļas nogalē skrēja dubļainajā "Stirnu bukā" Sabilē. Jaunbiešu grupā bez minētās Vanadziņas pie favorītiem jāpieskaita arī pagājušā gada uzvarētāja ne tikai jauniešu, bet arī pieaugušo grupā Austra Ošiņa, 1. vietas ieguvēja Latvijas un Baltijas čempionātā jaunietēm Marta Luīze Pētersone, kā arī puišu konkurencē pieaugušo čempions 5km Kristers Kudlis un medaļnieki Emīls Matiass Reinfelds un Ralfs Dzosens.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums